Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Online ismerkedés fortélyai?
18: Az egy dolog, hogy te ezt egy pua oldalon olvastad, de ez egy teljesen átlagos, normál férfiak (és nők!!!) által is alkalmazott ismerkedési praktika. Nincs ebben semmi gonoszság meg egó rombolás, egyszerűen arra épít, hogy az ember számára mindig értékesebb az, amiért meg kell dolgoznia. Természetesen normál keretek között értem ezt, tehát nem azt mondom, hogy túráztassunk valakit feleslegesen és használjuk ki úgy, hogy valójában nem is akarunk tőle semmi komolyat!
Az egótrénerek, az állítólagos "szakemberek" és a közösségi média által alaptalanul felépített önbizalom és helytelen énkép ellenben nagyon káros és itt felvetődik a kérdés, hogy amikor ez az énkép összeomlik, akkor ki a hibás(abb)? Az aki belement ebbe, akik hamisan felépítették, vagy aki lerombolta?
24: Igen, alapból igazad van, nekem ez a kifejezés ismerkedésnél fura. Akkor tudom elképzelni, ha nem jön be a potenciális partner teste, de már benne vannak olyan ismerkedési fázisban, hogy fürdőruhás képet küld/kér vélemenyt. Ilyenkor egy finom elutasító megnyílvánulásnak tartanám, ha már mondani kell valamit. És ez teljesen rendben is lenne, ha ezzel lezárná az ismerkedést, mert mégis mennyire jó az, hogy "hát különösképpen nem vonzódom hozzád, de jöjjünk össze, mert jobb, mint a semmi." Legalábbis nekem ezt sugallja. Lehetünk őszinték, de ez a szitu akkor működik, ha valaki számára egyáltalán nem fontos a testiség, és ezt tisztázza is. Mert a legtöbbünknek számít az, hogy vonzó legyen a másik teste. És ez is jelentheti azt, hogy átlagosnak tartom, aztán úgy összeillünk az ágyban és úgy beleszeretek, hogy 10x szexibbnek látom, mint egy fotón a legelején még ismerkedéskor.
Szóval elég összetett ez így általánosságban, hogy miről van szó konkrétan, azt csak az érintett felek tudják, mi meg fel tudunk dobni lehetőségeket, mert minket nem vakítanak el érzelmek (jóesetben - én legalábbis próbálok objektíven hozzáállni ezekhez a kérdésekhez).
Csak néha hajlamos vagyok saját magamból kiindulni, és hogy én hogyan állok az emberekhez, és éppen felidegelt mostanában ez a pua meg egótréning meg ilyenek.
Arra meg, hogy ki a hibás a hamis énképpel kapcsolatban: aki felépítette, az egyértelműen hibás. Aki belement ebbe felnőtt emberként az is. Aki lerombolja, az szerintem még jót is tesz, csak a módja nem mindegy. Mert még nagyobb károkat is okozhat, ha egy érzelmileg instabil embert a sárga földig aláz. Kedvesen is lehet őszintének lenni.
25: Így van. Szerintem azzal sincs gond, ha valaki az ilyen kérdéseknél önmagából indul ki, hiszen nem valami univerzális örök érvényű igazságot írunk le ide, hanem a saját véleményünket. Jó esetben a kérdező éppen erre kíváncsi, kívülállók különböző véleményét szeretné olvasni.
"Mert a legtöbbünknek számít az, hogy vonzó legyen a másik teste. És ez is jelentheti azt, hogy átlagosnak tartom, aztán úgy összeillünk az ágyban és úgy beleszeretek, hogy 10x szexibbnek látom, mint egy fotón a legelején még ismerkedéskor."
Ezt viszont szerintem be kellene kereteztetni, esetleg linkelhetővé tenni és az összes olyan kérdés alá kitenni, ahol valaki azon nyavalyog, hogy ő csak átlagos és nem kell senkinek. Többek között ez (is) különbözteti meg a valóságot a GyK univerzumtól és ez a magyarázata annak is, hogy miért vannak "átlagos" párok az utcán, esetleg egy külsősként szépnek tartott nő egy nem túl jóképű férfival, vagy egy jóképű férfi egy nem annyira szép nővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!