Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az incel férfiak hány százalékára mondható, hogy önhibáján kívül lett az? Tehát hogy nem az ő hibája, hogy nem tud párkapcsolatot kialakítani az ellenkező nemmel?
#3: " Amit a szulok elbsztak, azt kijavitja. Uj utakat keres, majd amikor megtalalja a sajatjat azon meg tovabb."
Ez így leírva nagyon szép és az értékelésekből jól látszik, hogy tipikus PC válasz. Először is: Fel kell ismerned és el kell fogadnod azt, hogy az a két ember, akikben az egész addigi életedben a legjobban megbíztál, melletted álltak és segítettek, elrontották a nevelésed. Másodszor pedig fiúként ilyen esetben teljesen magadra vagy utalva. Elég egy kisebb hiba is, pl. kamaszkori visszahúzódó személyiség. Lányként ez nem túl nagy gond, mert ha külsőre hozza az átlagot (magyarul beletartozik a korabeliek 70%-ába) és nem valami elvont, ijesztő, visszataszító személyisége van, akkor lesznek fiúk, akik próbálkoznak nála. Talán nem a leghelyesebbek, legmenőbbek, legintelligensebbek, de lesznek. Ezt látva ő elkezd kinyílni, aminek hatására még több és számára megfelelőbb fiúk is próbálkoznak és innentől már sínen van. Utólag pedig úgy gondolja, hogy ő maga érte el a változást, ő tett az élete javulásáért, ami csak részben igaz. Azok a fiúk indították el, akik először odamentek hozzá.
Ellenben egy visszahúzódó, de egyéb tulajdonságaiban átlagos fiú ilyenre nem számíthat a lányoktól. Jobb esetben nem nevetik ki és nem súgnak össze a háta mögött, de egy lány sem fog nem hogy odamenni hozzá, de még csak jeleket küldeni sem. Így elindulni is sokkal nehezebb.
"A nők anyagilag a férfiakra kénytelenek támaszkodni"..??? Te melyik században élsz?
Amúgy meg ki tagadja, hogy külső nem számít? Senki sem akar egy számára ronda emberrel lenni.
23, abban a aszázadban, amelyben a nők évekre kiesnek a munkaerőpiacról és amúgy sem nagyon lehet egyetlen fizetésből normálisan megélni. Lehet játszani a hülyét, csak nem érdemes.
"Amúgy meg ki tagadja, hogy külső nem számít?"
Mondjuk ti. Minden áldott nap. Nőtársaid itt is egymás után azt bizonygatják, hogy valamiféle képzeletbeli förtelmes belső tulajdonság és személyiség okozza az incelséget, miközben elég ha alacsony vagy és mondjuk még kopaszodsz is mellette, gyakorlatilag ez már elég, hogy egyetlen nő se akarjon lefeküdni veled (egészen addig, amíg a fenti oknál fogva már nincs más választásuk)
“Az incel férfiak hány százalékára mondható, hogy önhibáján kívül lett az?„
Mivel felmérések nem készültek, így százalékos arány nem mondható, de gyanítom, hogy a szám közel áll a nullához.
Maga a kérdéskör ennél sokkal bonyolultabb, próbálom a saját történetemen keresztül érzékeltetni.
Eleve problémás szülők gyerekeként nőttem fel. Azok alapján, amiket láttam, hallottam össze se kellett volna házasodniuk, nemhogy gyereket vállalniuk. Személyiségileg sem illettek össze, sok volt a balhét, rendszeres hétvégi piálás stb.
Mire kamaszkorba értem, szociális fejlődésben elmaradtak kortársaimtól, a kamaszkorom a rendszeres otthoni balhék miatt lényegében kimaradt. Nem tanultam meg férfias férfiként viselkedni, mivel ilyen mintákat sem láttam. Mire kikerültem ebből a közegből egy önbizalomhiányos, neurotikus, torz és alacsony önértékelessel, és motivációval rendelkező ember vált belőlem, ami az életem szinte összes területére, életminőségemre rányomja bélyegét. Ezekkel a dolgokkal tisztában vagyok. Nyilván így nem vagyok vonzó perspektíva a nők számára.
Járok terapeutához is. Muszáj, mert depresszióm is van. Próbál segíteni, a nehezebb krízishelyzeteken sokszor átsegített már, de van, ami nem javítható, főleg ennyi idősen.
Amondó vagyok, hogy sok esetben osztott a felelősség. A háttér, a család, a környezet is felelős, de az egyén is.
és mondjuk még kopaszodsz is mellette
mégis majd minden kopaszodó 30-as, 40.-es ismerősömnek csinos párja van, bár arcra nem csúnyák. Maradjunk annyiban, h az arc a legfontosabb 40 alatt a nőknél.
Most őszintén már a kérdés is nevetséges, definíció szerűen az incel éppen attól incel, hogy saját hibáján kívül marad kapcsolaton kívül. Tehát eleve az olyanok, akik önhibájukból vannak ilyen helyzetben azok nem incelek.
Remélem ez elég jó válasz.
Hát, mondjuk a szó eredeti jelentése szerint (involuntary celibate, önkénytelen cölibátus) elég nagy aránya nem hibás (vagy legalábbis nem teljes mértékben) ebben, pl. az egyiptomi marhapásztor Juszuf, vagy az indiai legalsó kasztbéli Ahmed, esetleg Kínában a 40-50 millió férfi (akkora a férfitöbblet Kínában) nem hiszem, hogy mind teljes mértékben felelős a magányáért. Ez csak egy neofeminista elképzelés.
Magyarországon viszonylag kiegyenlített a nemek aránya, itt a probléma inkább abban keresendő, hogy az elvárások megnőttek, se ezt a fizetések nem teljesen tudják lekövetni.
Viszont a nők még mindig megtehetik azt, hogy max hozzámennek egy nyugati országból származó férfihez.
Itt, a negatív gazdasági hatások miatt egy kisebb népvándorlás megy, amit a szegényebb országok kereső, középosztálybéli rétegei szívnak meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!