Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A magyar nőknél is egyre gyakoribb lesz a zaklatósdi-feljeletősdi, úgy mint az USA-ban?
#71 Mindkettő működhet jól, attól függ, hogy milyen hatékonyságú a hibakezelés és mennyire nagy a valószínűsége, hogy valahogy elromlik az is.
Azt viszont nem értem, hogy hogyan szeretnéd elérni, hogy elő se fordulhasson...
71: ez csak felelősséghárítás a nőkre. Ha meg van tanítva a srácoknak, hogy a NEM az NEM - akkor tök mindegy, hogy K...aKati mit csinál, nem lesz belőle zaklatás RendesRéka részére sem.
Hiba meg mindenhol jöhet. Ennyi erővel meg ha egy részeg autós belédjön, a te hibád, mert miért ültél autóba.
#72: Pl. úgy, hogy a nem valóban jelentsen nemet és semmilyen esetben sem talánt vagy később igent. Bár a szimpátia az esetek többségében nagyon rövid idő alatt kialakul, de nyilván nem várható el senkitől az, hogy minden esetben pár másodperc alatt döntsön és emellett ki is tartson bármi is történik később. Az viszont elvárható, hogy a nemet akkor mondja csak ki, ha már biztos benne. Ha ehhez 1 mp kell, akkor annyi, ha meg kell hozzá 1 óra beszélgetés, akkor annyi. De ha már döntött, akkor tartsa magát hozzá. Természetesen hozzátartozik ehhez az is, hogy ekkor viszont a férfi minden esetben fogadja el és álljon le. De ameddig az adott férfiaknak az a tapasztalata, hogy 10 nőből 4-nél a nemből hamar igen lesz, még 2-nél meg kell hozzá pár nap/hét, addig hiába tanítod az iskolában, vagy hiába mondja el anyu otthon hogy fogadja el, nem fogja.
#73: Az első lépésnek annak kellene lenni, hogy a nők IS vállaljanak felelősséget, főleg a mai "mindenki egyenlő" felfogás világában. Szerinted miért csak a srácokat kell folyamatosan fékezni, korlátozni, és K...Katinak miért megengedett a k...kodás? Éppen ez a hozzáállás vezetett az itt mélyen gyűlölt incelek kialakulásához, mert pont ők azok, akiknek ezzel tömték a fejüket otthon, megfogadták, aztán nem csak K...Katinak, de RendesRékának sem kellettek, mert "olyan szerencsétlen, nem férfias". Van egy aranyközépút, az ottani fiúk és lányok nagyon hamar egymásra találnak, aztán 25 felett jórészt maradnak a K...Katik és a nemet elfogadni nem tudó férfiak, illetve RendesRékák és az incelek. Az incelek senkinek nem kellenek, így RendesRéka is előbb-utóbb engedni fog valamelyik férfinak, aki nem fogadja el a nemet. Vagy bedurcul és egyedül marad.
"Hiba meg mindenhol jöhet. Ennyi erővel meg ha egy részeg autós belédjön, a te hibád, mert miért ültél autóba.": 100% biztossággal állíthatom, hogy annak a részeg sofőrnek a tanfolyamon többször is elmondták, hogy "nem vezetünk részegen". Talán otthon is elmondták neki sőt talán a barátai is. Ellenben ha kötelező tartozék lenne az autókban a szonda, ami nem engedi elindulni az autót, ha alkoholt jelez...
Az mondjuk elég érdekes, hogy a nőket fikázzuk, amiért mondjuk pár csalódás után nem akarnak pasizni, hohy "NEMMINDENFÉRFIOLYAAAAAN", "NEÁTALÁNOSÍCCCCSÁÁÁÁÁÁ", amikor meg a férfi általánosít egy K...aKati miatt, akkor meg az általánosítás tök oké. Oda jutunk el, hogy az általánosítás rossz, kivéve, ha az forog kockán, hogy RandomJózsi p...ához jut-e.
Az emberek személyiségét meg nem lehet 100%-osan kontrollálni, de tanítással lehet javítani rajta. K...aKatinak is tanítsák meg, hogy ne játssza a fejét, de F...agyúFricinek is, hogy ne zaklasson mást. K...aKatit ugyanúgy tanítással lehet erre rávenni, mint F...agyúFricit. és sztem könnyebb a srácokat megtanítani arra, hogy a nem az nem, és akkor K...aKati pofára esik, hogy nem kapta meg a kukit, amit szeretett volna.
#75: Sehol nem írtam ilyet, sőt szerintem nem is fikáztam a nőket. Az általánosítás pedig nem egy K...aKati miatt van, hanem mert a RendesRékák között is több az olyan, aki életében legalább egyszer eljátsza ezt. Csak ha minden jól alakul, akkor ő így fog visszaemlékezni: "A Józsival úgy jöttünk össze, hogy először kapásból elhajtottam, ő viszont kitartó volt, bókolt, meghívott kávézni és imponált a kitartása, miközben rájöttem, hogy valójában tetszik nekem". Tegyük hozzá, hogy ilyen kapcsolat is sok van, ahogy a mesékben, filmekben, vagy a nők által kedvelt romantikus regényekben is gyakori ez. Az ottani főhősnők pedig inkább RendesRékák és nem K...aKatik.
"nyilván K...aKati meg ZaklatóZoli is rossz személyiség, de azért több kára van ZaklatóZoli viselkedésének, mint K...aKatiénak... "
Ebben egyáltalán nem vagyok biztos, mivel nagyon nehéz összehasonlítani. ZaklatóZoli annak az 1-2-5 nőnek okoz kárt, akit esetlegesen zaklat (nekik viszont nyilván sokkal súlyosabbat, ez nem is kérdés), míg K...aKatiból jóval több van és ugyan közvetlen kárt nem okoz egyetlen embernek sem, viszont nagyon jó táptalaj a ZaklatóZoli félék terjedéséhez és fennmaradásához. Ő ugyanúgy része a rendszernek.
#68: "És innentől kezdve, ha K...aKati játssza az agyát, és azt mondja nem, pedig akarja, majd pofáraesik, ha a srác azt követi, amire megtanították."
Jelenleg pontosan ez történik sok esetben. Az értelmes férfiak már próbálkozni se mernek, várják, hogy a nő ha nem is kezdeményez, de egyértelmű jeleket adjon, a hülyegyerekek meg mennek bulldog módjára ismerkedni és a nagy számok törvénye alapján néha sikerrel járnak.
Minél pszichopatább valaki, annál jobban leperegnek róla a visszautasítások és képes sikerként elkönyvelni, ha 100!!! leszólított nőből 5 megadja a számát és egyet végül sikerül meg is dugnia.
A bántalmazó típusok ugyanúgy be fognak vetni az ismerkedés elején mindent, aztán K...aKati összejön velük és mikorra már kellően függ tőlük, akkor elkezdik őt fizikálisan is ütni, nem csak verbálisan bántani.
Utána pedig lehet jönni az újabb kampánnyal, hogy "Még mindig mennyi bántalmazó kapcsolat van és még többet kéne tenni, szigorítani, stb." a végén meg már a normális férfiak utcára se mernek menni vagy ránézni egy nőre.
De a bántalmazókat akkor is ki fogja termelni a társadalom.
Ez olyan, mint mikor a bűnözést akarják erőszakkal visszaszorítani. Eddig egyetlen diktatórikus, banánköztársaságos országban sem jött még be. Ellentétben az általános jóléttel, ami elég komolyan mérhető módon szorította vissza a bűnözést.
Lehet itt hőbrögni, hogy kasztrálni kéne a férfiakat, de attól még ha nem akarsz felcsapni női Hitlerbe, akkor valami más, humánusabb megoldást kell keresni.
Kezdve mondjuk azzal, hogy nem bort isztok és vizet prédikáltok, hanem a nem az tényleg nem. És amelyik nőnél nem így van, azt ti nőként vetitek ki magatok közül.
Mi férfiak hiába vetjük ki a bántalmazó férfiakat magunk közül, nálunk ez teljes mértékben kontraproduktívnak bizonyult.
Mi lettünk a fehérlovagok, jobb esetben béták, a bántalmazó férfiakért meg odavannak a nők.
És ha ezt megemlítjük, akkor megkapjuk a kedves megjegyzéseket, hogy
"Azzal szexelek, akivel akarok."
meg
"Nehogy már azért járjon punci, mert te rendes vagy és nem vagy erőszakos és elsőre megérted a nemet."
"itt mégis arról beszélünk, hogy vki nem jut hozzá dugáshoz, és nem tudja ezt EMBERként kezelni vs. egy nőt zaklatnak és megerőszakolnak."
Mivel eltérő hormonális felépítésűek vagyunk, nem tudok milyen példát hozni, mert egy nőnél mást jelent a szex, mint egy férfinél.
Talán ahhoz tudnám hasonlítani, mintha az állam nem csak kötelezne arra, hogy ha teherbe esel, akkor meg is szülöd, hanem még utána el is venné a gyerekedet és egy központi állami internátusban nevelné fel 18 éves koráig.
Most erre jöhet az elbagatellizáló szöveg, hogy "azért a kettő nagyon nem ugyanaz"
Erre csak azt tudom mondani, hogy én ugyanannyira nem tudom férfiként milyen gyereket kihordani meg ha elveszik azt, akit magadban hordtál 9 hónapig, mint amennyire te nem tudod, hogy milyen érzés férfiként, amikért ÉVEKEN ÁT - egyesek egy életen át - nem tapasztalod meg, milyen érzés az, hogy van egy BARÁTNŐD. - Akit a prostituált nem pótol. A prostituált annyira pótolja a barátnőt, mint neked a vibrátor a férfit. Vannak nők, akiknek ennyi elég a boldogsághoz, de szerencsére a többségnek kell a másik ember bújása, csókjai, érintése és szeretete.
Úgyhogy ne állítsuk már be úgy, mintha a férfiaknak csak annyi lenne a lényeg, hogy bedugják egy nedves lyukba, még ha a feministák nagyon szeretnék is ezt kommunikálni.
Mi kellene ahhoz, hogy Kati kimondja a nemet? GERINC. Mi nincs a legtöbb embernek? GERINC.
Legjobb példa, egy vendég csaj meg az egyik legjobb haverom vitatkoztak végig egy házibulin. A srác durván nyomult, a csaj flegma volt, de sose mondta ki a konkrét nemet. Mind a ketten elég otrombán viselkedtek amúgy. Srác nem állt le, a végén csak megdugta a csajt... (Nem semmi a kérdés tárgyában szereplő dolog nem történt)
A nők szeretnek B tervet tartani, imádják ha velük foglalkoznak.
"És ha valamelyik ostoba nem tartja be, akkor a felelősség innentől az övé, akár nem tud olvasni, akár nem látta a feliratot, akár bármi, a törvény/szabály nem ismerete nem mentesít a felelősség alól. Tehát valószínűleg még a biztosító sem fog fizetni az elvesztett végtagokért."
Ezzel a hasonlattal csak egy baj van. Az ember normális esetben tudja uralni az ösztöneit, mert nem állat. Ha valaki nem tud magam uralkodni, az nem a bántalmazott hibája.
" Kérdezz már meg bármilyen megerőszakolást átélt lányt, hogy így visszagondolva lett volna-e lehetősége FELELŐSSÉGTELJES hozzáállással megelőzni a problémát?"
Itt vagyok én. Az exem erőszakoskodott velem. Akkor már egy éve együtt voltunk, sosem mutatta, hogy ilyen beütése van. (Ez általában így van, az első időkben normális a bántalmazó, aztán jönnek a problémák később). Egy házibuli után részegen erőszakoskodott velem. Ő volt ittas, nem én. Most ha előtte semmi jele nem volt, akkor én honnan tudhattam volna, hogy az az ember, akivel 10 hónapja együtt alszom, átmegy állaba? Mivel akadályozhattam volna meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!