Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A magyar nőknél is egyre gyakoribb lesz a zaklatósdi-feljeletősdi, úgy mint az USA-ban?
35: "Én azt gondolom, hogyha egymás mellé teszem a két “rosszat”, hogy nem kapják el a szexuális zaklatót/bántalmazót vs. valaki bukik több millió forintot, mert bár ártatlan, azért peren kívül megegyezik, akkor azt mondom, hogy bármikor kifizetném azt a pár milliót, azért, hogy ne erőszakoljanak meg/ne verjenek meg senkit."
Ez igen. Fizessen inkább egy rakás ártatlan férfi azért amit el sem követett. Vagy úgy gondolod, hogy az ilyen férfiak helyett te személyesen fizetnél a hamisan vádaskodó nőknek? Mert akkor te vagy az ártatlanul megvádolt férfiak védőszentje.
54.
A baj az, hogy hiába a megegyezés meg a többi dolog, ha ténylegesen ártatlan - akkor is rajta marad a jelző, a pletyka elterjed és utána már mindenki vagy molesztálónak vagy erőszaktevőnek fogja tartani.
Régiós eset és kicsit más, de itt a városomban volt egy tanár (férfi) akit ilyesmivel vádoltak. Lehet mondani, hogy biztos igaz volt - ha nem tudnám azt, hogy aki ezt az egészet rákente az saját sértettségéből (a tanár szigorú volt, sok leckét adott és kegyetlenül osztályozott) tette és talán a bíróságig el sem jutottak, mert addigra belezavarodott a saját hazugságaiba, de a tanáron örökké rajtamaradt a pedofília bélyege, pár "helyi értelmiségi" félholtra verte - a pletykák alapján, a munkáját elveszítette (a városban mindenki utálni kezdte, mint egy régi Twilight Zone epizódban) és ma amolyan szociális munkásként ténykedik két várossal arrébb, szoktam látni ahogy közösségi munkákat végez.
A gyerek aki ezt a szart kavarta pedig később is hasonlóan elmebeteg volt, ha nem az történt amit ő akart, akkor ilyen trükkökkel igyekezett eltenni az útból azt aki akadályozta (legalábbis amíg egy suliba jártunk addig biztosan így volt), még később drogos lett és kettős gyilkosságért ítélték el. Félelmetes belegondolni, hogy egy ilyen karakter közelében voltunk és az ő handabandázására vertek meg egy feltételezhetően ártatlan embert.
A bíróság valószínűleg felmentette volna meg lehetett volna perelni hírnév csorbításáért meg gondolom volt feljelentés az őt megverők ellen is, de ha a pletyka elterjed és "rád ragad" egy jelző, attól nem szabadulsz, akkor sem, ha nem követtél el semmit.
Filmes példákat tudnék még hozni, ha valaki látta az Amerikai Horror Sztori negyedik évadát, ott is így intézték el a bohócnak öltözött fazont, hogy kikiáltották pedofilnak a helyi törpék (szó szerint törpék, egy cirkuszban dolgoztak) és érték el, hogy mindenki utálja őt.
South Park pedig már kitekerve adta elő ugyanezt a "moleszterálós" részben. És félelmetes arra gondolni, hogy elég egy Cartman-pszichológiájú gyerek és kezdődnek a bajok.
57#
Neked elment az eszed,ne haragudj!A járulékos vesztesség elve!
Ez az elv azt jelenti,hogy ágyúval lőjünk verébre.Nem baj hogy mellette rombadöntesz két házat,meg tyúkólat,lényeg,hogy a verebet eltaláltad!!
Az ilyenek szemrebbenés nélkül megnyomnák a piros gombot,mikor indítják az atomrakétákat,vagy örömmel tizedelni,hátha köztük van a bűnös is!
Nem!Nem kell választani .Ilyen opció nincs,és nem is lesz!
#58 A hangnemed szerintem indokolatlanul személyeskedőre sikeredett.
Szerintem tulajdonképpen erről vitatkozik mindenki elég hosszú ideje, hogy inkább könnyűvé tegyük a feljelentést szexuális bűncselekmény esetén és ha nem tudják bizonyítani, és a szándékos rosszhír keltést sem, akkor ne legyen következménye vagy inkább mondjuk azt, hogy valamilyen módon "megszívatjuk" azokat is, ahol a sértett fél nem tudja bizonyítani, hogy ő áldozat, hogy ne lehessen bosszút álni ártatlanokon ilyen módon.
Mivel nem arról beszélünk, hogy vajon azon tudunk-e javítani, hogy hogyan lehet azt meghatározni, ha valakit zaklatnak, ezért tulajdonképpen arról szól az egész kérdés, hogy mit szeretnénk látni inkább, több ártatlant vádolnának jogtalanul vagy ha több embert zaklatnának következmény nélkül.
Mi ez, ha nem választás? És mondjuk, hogy leredukálod minimálisra az esetek számát, hacsak nem nulla lesz, a végén ugyanúgy ott lesz a kérdés, hogy hány A eset elszalasztásáért szeretnél elkerülni egy B-t.
#59: Erre jó megoldás soha nem fog születni, ugyanis a megelőzésre kellene nagyobb hangsúlyt fektetni. Az erőszakok nagyobb része igenis elkerülhető lenne, pl. egyértelműbb kommunikációval. Erre sok nő rávágja azt, hogy "de hát én megmondtam, hogy NEM, ebből mit nem lehet megérteni?", viszont a másik oldalon meg ott van a "szeretem, ha egy férfi tudja mit akar és nem riad meg az első akadály láttán". Innentől pedig az a "NEM" már nem is annyira egyértelmű, főleg annak tudtában, hogy mondjuk egy 20 éves férfinak is van tapasztalata abban, hogy hányszor lett ebből a nemből igen.
Férfiként én pont az ellentáborba tartozom, ha az a nem határozott, akkor nem próbálkozom tovább. Sőt, már akkor sem, ha nem kapok elegendő pozitív visszajelzést. De azt is tudom, hogy ezzel jó pár lehetőséget elszalasztottam, amit néhány esetben utólag épp az adott nőktől tudtam meg (pedig vártam hogy még írsz, vagy felhívsz). Vannak, akik rámenősebbek és többször célba is érnek, még ha csak egyéjszakás is lesz belőle. Megint mások pedig rendelkeznek egy olyan lehengerlő, megnyerő, domináns személyiséggel, amivel a legtöbb nemből igen lesz, mivel ez a fajta személyiség nagyon bejön a nőknek. Figyelem: nem állítom, hogy minden ilyen férfi potenciális erőszak elkövető, mert ez nem igaz, viszont közülük kerül ki a legtöbb, mivel sokaknak az egója egyszerűen képtelen elviselni a visszautasítást, főleg egy buliban némi alkohol vagy egyéb szerek hatására. A "nem", sőt a "határozott nem" nekik valójában kihívást jelent és még izgalmas is, hogy jobban meg kell dolgozni a nőért, közben nem veszik észre, hogy átlépnek egy bizonyos határt és képtelenek azt mondani egy ponton, hogy oké, ez most nem jött össze.
Tehát hiába állítja azt egy nő, hogy "a nem, nálam mindenképpen nem", hogy ha a férfiak tapasztalata és a gyakorlat is teljesen mást mutat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!