Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A magyar nőknél is egyre gyakoribb lesz a zaklatósdi-feljeletősdi, úgy mint az USA-ban?
Na hagyjuk ezt az áldozathibáztatást, utolsó!
Nem a nők tehetnek arról, hogy jó néhány férfi primitívebb, mint egy állat...
A nem, az nem. Minden körülmények között.
Az elcseszett egójukkal, aminek bizonyítani akarnak mindenáron, nem a mi dolgunk foglalkozni, és nem a mi felelősségünk, hogy ők mit hisznek.
#35: "Én azt gondolom, hogyha egymás mellé teszem a két “rosszat”, hogy nem kapják el a szexuális zaklatót/bántalmazót vs. valaki bukik több millió forintot, mert bár ártatlan, azért peren kívül megegyezik, akkor azt mondom, hogy bármikor kifizetném azt a pár milliót, azért, hogy ne erőszakoljanak meg/ne verjenek meg senkit."
De nem érted meg, hogy itt nem erről van szó, hanem a NYILVÁNOS meghurcolásról? Kérdezd már meg Szalacsit, Polgár Jenőt, a "legyen tánc"-os csávót meg sok mást, hogy milyen lett az élete utána.
Most képzeld el ugyanezt egy normális, prominens emberrel, nem egy falusi, mntálisan leépült valakivel.
Utána az emberek szemében már te leszel a zaklató, a megerőszakoló, senkit nem fog érdekelni, hogy felmentettek, ártatlan vagy.
A feljelentés meg most is szankciót von maga után. Egyetlen baj van csak. Hogy az áldozat nem fogja feljelenteni, mert kötődik a bántalmazójához. Ez ellen nem fog tudni tenni semmilyen törvény. Akik ÖNKÉNT választják, FELNŐTT EMBERKÉNT ezt az életformát, azok olyanok, mintha az alkoholistát vagy a drogost akarnád kényszergyógykezelésre ítélni. Nem véletlenül szűnt meg. Ahogy a közveszélyes munkakerülés sem. Felnőtt embert nem lehet kényszeríteni.
#60: "viszont a másik oldalon meg ott van a "szeretem, ha egy férfi tudja mit akar és nem riad meg az első akadály láttán". Innentől pedig az a "NEM" már nem is annyira egyértelmű, főleg annak tudtában, hogy mondjuk egy 20 éves férfinak is van tapasztalata abban, hogy hányszor lett ebből a nemből igen."
Pontosan! Arról nem beszélve, hogy az asszertív kommunikáció pont a nők miatt nem működik. Míg két meleg simán ismerkedik úgy, hogy "Szia, megtetszettél és ha én is szimpatikus vagyok neked, akkor lehetne több is közöttünk.", addig ha nem te vagy maga Ryan Gosling, akkor ez a duma nem sok nőnél fog bejönni.
"A "nem", sőt a "határozott nem" nekik valójában kihívást jelent és még izgalmas is, hogy jobban meg kell dolgozni a nőért, közben nem veszik észre, hogy átlépnek egy bizonyos határt és képtelenek azt mondani egy ponton, hogy oké, ez most nem jött össze."
Az ilyen eseteknél volt az, amikor a biztonsági őr a buliban vagy egy arrajáró fiúcsapat odament, hogy "Elnézést, ne haragudj, zaklat ez a férfi? Na gyere barátom, menjünk el a másik irányba, mert a hölgy nem kíváncsi rád."
aztán ha a férfi izmozott, akkor jól el is lett verve és megtanulta, hogy máskor legalább egy ilyen szituációban leáll és elnézést kér.
Persze ettől még volt az, amikor valaki kifejezetten kereste a balhét és a béna lúzer nyomulós srácot kérdezés nélkül leverte, de ettől még akkor sem állíthatsz rendőrt mindenki mellé.
60: nem inkább az lenne a megelőzés, ha a férfiakat tanítanánk meg arra, hogy a nem az nem? Igen, elszalaszt esetleg egy kúrást. Ez világvége? Nem hiszem. Sőt, ez talán még olyan szempontból is jó lenne, hogy a túráztató kis k...k pofáraesnek, hogy ha játsszák az agyukat, a pasi meglép, és hajt mást.
Arról meg azért érdemes szót ejteni, hogy az erőszakolós esetek nagy része NEM olyan esetekben történik, amikor a nő flörtölt, TÉNYLEG ráutaló jeleket adott. Azok a nők is hibásak, akiket az utcán teper le egy vadidegen? (engem pl. majdnem megerőszakoltak így, és nem az segített, hogy határozottan azt mondtam, hogy nem, mert mondtam, de az emberünket k...ra nem érdekelte... az segített, hogy szerencsém volt, be tudtam menekülni a liftbe, és majdnem rázártam a kezét... vhogy a kezének az épsége fontosabb volt neki, mint az, hogy én nem akarom magamban a farkát). Vagy mondjuk a 12 éves kislány, akit megerőszakol egy pedo?
#63: "Azok a nők is hibásak, akiket az utcán teper le egy vadidegen? (engem pl. majdnem megerőszakoltak így, és nem az segített, hogy határozottan azt mondtam, hogy nem, mert mondtam, de az emberünket k...ra nem érdekelte... az segített, hogy szerencsém volt, be tudtam menekülni a liftbe, és majdnem rázártam a kezét... vhogy a kezének az épsége fontosabb volt neki, mint az, hogy én nem akarom magamban a farkát)."
Még a nőjogi szervezetek is azt állítják, hogy az esetek 99%-a ISMERŐS által vagy családon belül történik, nem utcán megy oda hozzád Random Jóska.
De nem tagadom, hogy ne mondanál igazat. Akkor kérdezem: Szerinted ilyen esetben mit segítene egy szigorúbb törvény? A halálbüntetés idején semmivel se volt kevesebb bűnözés. Az USA-ban sem véletlenül szüntették meg mindenhol, a hosszú börtönéveknek sokkal erősebb elrettentő hatása van, mint annak, hogy "Ha már egy embert megöltem halálra ítélnek, akkor megölök még annyi ellenséget vagy bárkit aki csak csúnyán néz rám, amennyit tudok, amíg el nem kapnak, mert már nem lehet fokozni, nincs vesztenivalóm."
Tételezzük fel, hogy az eset mondjuk úgy történt, hogy az éjszakai buszt vártátok egy kihalt részen. Leült melléd, itt a saját jól felfogott érdeked megfelelően kezelni a helyzetet. Ha nincs körülöttetek senki, nem hallja senki a kiáltásodat, segélykérésedet, akkor CSAK MAGADRA SZÁMÍTHATSZ. Szomorú ezt elfogadni, de sajnos ez van. Ilyenkor nem terem ott sem Superman, de még egy rendőr sem, hogy megmentsen.
Azt, akinek valaha megfordult a fejében, hogy egy ilyen bűncselekményt hogyan lehet véghez vinni az érdekli, hogy
1. Meg tudja-e úszni.
2. Egyáltalán ki tudja-e vitelezni, vagy még a zaklatás elején összeveri valaki.
Ha utóbbi valószínűtlenségéről meggyőződött, akkor jön az első pont, abban remélem egyetértesz, hogy szorongani kevés ember szeret. Vajon látta-e őt egy kamera, vajon kopog-e a rendőrség pár hét vagy pár hónap múlva, ezek sokkal ijesztőbb dolgok, mint az, hogy most rámutatásra ráfogod, hogy a szomszéd Pistike téged molesztált és őt kérdezés nélkül bilincsben elviszik mindenki szeme láttára kihallgatni.
Főleg, hogy jó eséllyel egy ilyen törvény bevezetése utána az illető a fejére húzna egy símaszkot, de még ha látod az arcát se olyan a fantomkép, mint a filmeken. Nem valószínű, hogy meg fogják őt találni.
Apropó, fantomkép: mennyi hasonló arcút össze lehet keverni és be lehet vinni bilincsben akár a munkahelyéről, hogy szembesítsék a kihallgatószobában, hogy ő volt-e az, csak mert éppen két utcával arrébb ment ő is haza a busszal.
Ezeket végiggondolod?
65: én hol írtam, hogy törvényt szigorítanék? Teszed az agyad, hogy te vagy a vitaisten, aztán arra sem figyelsz oda, kinek válaszolsz.
Sztem nem a törvényszigorítás, hanem oktatás lenne a megoldás rá. Hogy megtanítsuk a srácoknak, hogy a nem az nem, hogy nincs alanyi joga a szexhez akkor sem, ha a párja (sőt rosszabb esetben a gyereke, unokája, egyéb rokona).
#61: Hol láttál áldozathibáztatást? Én annyit állítottam, hogy az a nő (áldozat) a nem egyértelmű kommunikáció áldozata lett. Annak, hogy a "NEM" nem jelent egyértelmű nemet, mert az esetek egy részében (ez egyénfüggő) igen lesz belőle. Tehát nem igaz amit állítasz, hogy "A nem, az nem. Minden körülmények között". Lehet hogy te ezt így gondolod, mivel nem ismerlek ezért nincs okom feltételezni, hogy akár már te is változtattad meg a véleményed, az viszont tény, hogy sok nő megteszi ezt. Tudod, ok ---> okozat. Ha az a nem valóban végleges nemet jelentene MINDEN nőnél, akkor nem lennének olyan férfiak, akik ennek ellenére is tovább próbálkoznak.
#63: "nem inkább az lenne a megelőzés, ha a férfiakat tanítanánk meg arra, hogy a nem az nem?"
De, pontosan ez lenne a megoldás és ezt csak ti, nők tudjátok megtenni. Nem a tanárok az iskolában, nem te, nem a barátnőd, nem Julcsi Egerből vagy Dóri Győrből és nem is valamelyik felkapott celeb, hanem ti nők kollektíven. Azzal, hogy ha nemet mondtok, akkor az valóban nemet jelent. Ahogy a 61-es válaszolónak is írtam, én elhiszem, hogy te és ő komolyan gondoljátok, de ezzel kisebbségben vagytok, mert rengeteg nő meg nem. Ez pedig senki homlokára nincs kiírva.
Amiről lejjebb írsz, az egy más téma és sajnos előfordul. Arra is kellene megoldást találni, de az erőszakok döntő többsége nem így történik.
67: hagyjuk már ezt a mosdatást, hogy a nem egyértelmű kommunikáció. Mi ez, ha nem áldozathibáztatás?
Katasztrófák vagytok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!