Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A gyári munka miért számít...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A gyári munka miért számít szitokszónak társkeresésnél?

Figyelt kérdés
Több ismerősöm dolgozik gyárban (mondjuk nem gyártósori betanított munkát, de azért mégsem iroda). Van, aki csarnokvezetőként, technikus végzettséggel nagyjából nettó félmilliót hazavisz. A CNC-sek sok helyen szintén nem keresnek rosszul. Miért szégyen mégis, ha egy férfi ilyen munkát végez?

2021. ápr. 15. 15:28
1 2 3 4 5 6 7
 51/69 anonim ***** válasza:
20%

49.

Tuti valami kiöregedett hülye vén 40 hez közeli szatyor vagy, esetleg valami sznob..szép irodalom olyan unalmas , hogy 2 mondatot nem jegyzek meg pár sor után..

2021. ápr. 16. 17:54
 52/69 anonim ***** válasza:
36%

#51 Ecce homo! Íme az intelligens szakmunkás.

16 évesen is ez érdekelt, 26 évesen is és 36 évesen is. De nem csak a szépirodalom, hanem filozófia, teológia, pszichológia, képzőművészet. Neked ez az unalmas, nekem a a TV, a celebvilág, a forma 1, a foci meg a sörözés.

Amúgy utazom, táncolok, sportolok, tehát nem csak az agyammal törődöm. És szomorú, hogy milyen kevesen hozzák ezt a szintet és megint én vagyok a felszínes, nem az aki a pénzedre hajt. Fura világ.

2021. ápr. 16. 18:14
 53/69 anonim ***** válasza:
100%

#52. Dejó. Éppen kérni akartam, hogy fejtsd ki mik azok a nagyon különleges témák amikről veled csak diplomával lehet beszélni. Megrökönyödve látom, hogy érdekel a pszichológia, filozófia, teológia...ezek engem is. Ok, szépirodalom az annyira nem az én asztalom, inkább regények, vagy ismeretterjesztő dolgok. Töri, meg annak hadtörténeti, néprajzi vonatkozásai, kísérleti régészet. 34 éves 12 egy tucat szakmunkás faxi vagyok ráadásul.

Van pár egyetemi évem (diplomám nem lett végül), de mondok valamit... engem ezek a dolgok már előtte is érdekeltek ám. Szóval ne gondold, hogy most az egyetem nekem felnyitotta a szemem vagy ilyesmi, szimplán ez az érdeklődési köröm. Az, hogy ennek megfelelően "képeztem" magam meg a kíváncsi természetemnek betudható, nem a végzettségemnek.

Itt csak azon megy a lamenta, hogy diplomást/szakmunkást "szakbarbárnak" gondolnak, pedig ez nem feltétlen van így. Az meg a másik, hogy kb úgy állnak az emberhez igen gyakran, hogy "a tudàs szaros kézből nem tudás"...ezt értsd úgy, hogy a szakmunkás ha Hegelt veszi a szájára úgy hat, hogy na elolvasott egy könyvet, aztán próbál nagyzolni a kis új tudásával. Ugyan olyan komikus, mikor a beesett mellű kis könyvtáros gyerek arról értekezik, hogyan kell felcsapni tíz köb fát egy délután alatt... Komikusan hiteltelennek hat, de mindkettő lehet.

2021. ápr. 16. 21:45
 54/69 anonim ***** válasza:

53 Mint írtam, engem is. És pontosan tudom, hogy 1. Másként gondolkodsz és értékelsz dolgokat középiskolásként, egyetemistaként és x év szellemi munka után, illetve 2. vannak kivételesen értelmes szakmunkások, mert találkoztam már ilyennel. (Pont egy régészeti ásatáson amúgy)Ő sem tudott a saját kollégái közül kivel beszélgetni, mert nem ez a jellemező.

Tudod az van, hogy amikor a társkeresőn azt írod elvárásnak, hogy legalább középiskolai végzetteség, ami azért nem megugorhatatlan és és a rád író férfiak 90%-a szakmunkás, és nem, egyiket sem a színház meg a történelem érdekli hanem a foci meg a sör, akkor azért az ember levon következtetéseket. Egyszerűen hazudsz, ha azt állítod, hogy a munkások nagy részét, vagy akár a felét az ilyesmi érdekli, és még értelmesen is tud róla beszélgetni. Diplomások között azonban még mindig akad ilyen jócskán. Ha neked ez lenne fontos, hol keresgélnél?

2021. ápr. 17. 07:16
 55/69 anonim ***** válasza:

Gyári munkás-A mernök is munkát végez a gyárban.Tehát gyári munkás.

A szó közhasználatában viszont a gyári munkás ,fizikai munkát végez a termelői ,gyártósori,vagy beszerzési,logisztikai reszlegen.

A karbantartó,vagy gépmester,esztergályos,meós,lakatos stb is gyári munkás,és szintén a szószerint fizikai munkát végez.

A fizikai munkas azonban ugyszintén a szóközhasználatban általaban szakképzetlen,betanított munkasra,segedmunkasra használják.

Egyebkent normális felfogasú ember pontosan tudja,hogy nélkülük nem működne semmi.

Tehát a mérnök munkája is,és a segedmunkások,kukások munkája is egyaránt nélkülözhetetlen.

Tiszteld a másikban az embert!

2021. ápr. 17. 08:35
 56/69 anonim ***** válasza:
35%
52. Érdekelnek a tudományok, de a szép irodalom rohadt unalmas ,2-3 fejezet után abba hagytam mindegyiket.Azt meg ne felejtsük el, hogy az italozó helyek többségét nem szakmunkások szokták kitölteni akik mellette komolyabb szinten könnyű drogokat is használnak, tehát nem kell jönni itt az műveltségi hobbi sznobizmussal, mert az okos ember nem pusztítja magát minden hétvégén .
2021. ápr. 17. 15:13
 57/69 anonim ***** válasza:
Kinek mi a tököm köze van ahhoz, hogy a másik miből él? Ez is egy ilyen fideszes baromság, hogy kettéosztja a társadalmat munkásokra meg értelmiségiekre. Munkások már szinte nincsenek is, értelmiségiek talán, ők vágják a centit, hogy mikor rúgják ki őket. Ja, meg vannak a NER lovagok. Miért nem őket szidjátok?
2021. ápr. 17. 19:54
 58/69 anonim ***** válasza:

#54. Egy egyetemista azért gondolkodik máshogy mint egy középiskolás, mert egy középiskolás esetében egy 14-18 év közötti emberről van szó, egyetemista esetében pedig egy 18-21 (én időmben 18-23) tehát 3-4 évvel fejletlenebb idegrendszerrel/kevesebb élettapasztalattal rendelkező embert hasonlítanál össze. Ennek azért nincs semmi értelme, mert evidens, hogy lesz köztük különbség. Ha egy 18 éves középiskolást hasonlítanál egy 18-19 éves elsőéves egyetemistához, akkor mit mondanál? Nehogy azt add be nekem, hogy téged azóta érdekel ami érdekel, mióta megláttad a felvi.hu-n, hogy felvettek. De mondok durvábbat neked. Egyetemen, voltak szaktársaim, akit ugyan az érdekelt ami minket, de szép számmal volt olyan is, aki élt-halt a fociért és a forma1-ért, de olyan is, akit a szépirodalom, művészfilmek és a színház hozott lázba. De már úgy ismertem meg őket, hogy középiskolásként is ez érdekelte őket és nem volt buta az akit a foci meg a forma1 érdekelt.

A hozzám hasonló szakmunkásoknak a hozzád hasonló egyetemistákkal az a "baja" csak, hogy egy adott érdeklődési körhöz rendelnek minőséget, hülye szakmunkásoztok, miközben ti próbáltok almát a körtével összehasonlítani.

Tehát nem azzal van baja senkinek, hogy milyen preferenciák mentén válogattok magatoknak párt, csupán azzal AHOGYAN tálaljátok, hogy miért diplomást, miért nem szakmunkást. Ez meg az értelmiségnek gyakrabban tulajdonított liberális gondolkodással nincs összhangban. Emlékszünk? "A másságot tisztelni kell."...akkor miért kell hülye szakmunkásozni?

Segítek. Nem kell.

2021. ápr. 17. 21:53
 59/69 anonim ***** válasza:
#58 vagyok. Nem teljes egészében neked van címezve a kommentem, inkább általánosságban értendő ebben a fajta konfliktusban résztvevőkre.
2021. ápr. 17. 21:55
 60/69 anonim ***** válasza:

58-59 Akkor megnyugodtam, mert én sehol nem hülye szakmunkásoztam, Azt hittem már, nem tudsz olvasni és szöveget értelmezni. Leírtam, hogy vannak értelmes szakmunkások és nem minden diplomás művelt. Vagyis ugyanazt állítom, amit te, csak te belém akarsz kötni.

Azt pedig még mindig tartom, hogy ha a társkeresőn azt tapasztalom, hogy a szakmunkások zöme nem művelt az egyetemi végzettségűeknek viszont kb a fele az, akkor onnan választok. Ha te ezt hülyeszakmunásozásnak veszed, a hiba a te készülékedben van.

2021. ápr. 17. 22:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!