Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A gyári munka miért számít...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A gyári munka miért számít szitokszónak társkeresésnél?

Figyelt kérdés
Több ismerősöm dolgozik gyárban (mondjuk nem gyártósori betanított munkát, de azért mégsem iroda). Van, aki csarnokvezetőként, technikus végzettséggel nagyjából nettó félmilliót hazavisz. A CNC-sek sok helyen szintén nem keresnek rosszul. Miért szégyen mégis, ha egy férfi ilyen munkát végez?

2021. ápr. 15. 15:28
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 anonim ***** válasza:
#39: Az 5-ös lottót is megnyerik.
2021. ápr. 15. 21:33
 42/69 anonim ***** válasza:
37%
Már nem azért de a műveltség nem azt jelenti,hogy az egyén széleskörben tájékozott ? Mert szerintem relatív maga a szó jelentése is kinek mi a művelt? Aki tud 100 verset fejből vagy érdemben hozzátud szólni számos témához? Szerintem a diplomának és a műveltségnek semmi köze egymáshoz , akiben van hajlam nyitottság az úgy is képzi magát az ,hogy milyen formában teszi szerintem marhára mindegy! Egy szaki is tud órákig beszélni olyan dolgokról amiről neked diplomásként fogalmad sincs és ugyan ez igaz fordítva is! Akkor mire is jó ez a lenézés ?
2021. ápr. 15. 21:43
 43/69 anonim ***** válasza:
73%

39 Komolyan azzal égeted magad, hogy nem olvasod el a saját magad által linkelt szöveget?

Somssich egy grófi családban született, tanulmányait a Közgazdaságtudományi Egyetemen folytatta. A diplomát a katonáskodás miatt nem tudta megszerezni. 44-ben került a frontra, közben a vagyonát széthordták, később őt magát deportálták. A kommunizmus nyilván munkásembert csinált a nemesekből.

Na, szerinted ma egy gyártósoron hány gróf dolgozik, aki kijárta az egyetemet, és csak azért nincs diplomája mert kötelezően besorozták? Szerintem a gyártósori munkások többsége nem atomfizikus vagy agysebész. Tudom, csúnya általánosítás, de sajnos igaz.

2021. ápr. 15. 21:47
 44/69 anonim ***** válasza:
29%
Ahogy a diplomások többsége sem atomfizikus/gyógyszerész! Akkor miről beszélünk?
2021. ápr. 15. 21:52
 45/69 anonim ***** válasza:
17%
Agysebész bocsánat! :)
2021. ápr. 15. 21:52
 46/69 anonim ***** válasza:
54%
Nem minden diplomás agysebész, de minden agysebész diplomás. ;)
2021. ápr. 15. 21:54
 47/69 A kérdező kommentje:
Látom, egyesek itt nagyon szeretnek kulturálatlan módon "vitatkozni". Egyébként valódi műveltséget pont a semmire se jó bölcsészkarokon szoktak magukra szedni az emberek...
2021. ápr. 15. 21:55
 48/69 anonim ***** válasza:
Én úgy gondolom , hogy az lenne a legjobb , ha mindenki tisztelné egymást a szakmunkás a diplomást és a diplomás a szakmunkást, mert nézzük csak meg pl: mi folyik a parlamentünkben is , a pártok egymást ócsmárolják a helyett , hogy összedugnák a fejüket , hogy segítsék egymást a lehető legjobb döntést meghozni . Tehát szakmunkás nélkül nem kellene annyi diplomás és a diplomások nélkül , nem menne olyan hatékonyan a "termelés , vagy is , mindkettőre szükség van , kiegészítik egymást , ezért illene , hogy kölcsönös tisztelet legyen a felek között !
2021. ápr. 15. 22:46
 49/69 anonim ***** válasza:
60%

48 Én ezt a kölcsönös tiszteletet meg is adom, írtam is korábban. De hadd válasszak olyat, aki nekem szimpatikus. És azok a témák, amikről én szeretek beszélgetni, amik nekem fontosak, tipikusan nem a gyártósori munkásokkal hanem diplomásokkal szoktak előjönni. Igen, főleg a bölcsészkaron vagy társadalomtudományi karon végzett emberekkel. Az általam ismert jogászok, orvosok, pszichológusok is többnyire jókora könyvtárral rendelkeznek, szenvedélyesen olvasnak, ki költészetet, ki történelmet.

Hadd ne én legyek már a felszínes, amikor más meg autót meg 180+ magasságot vár el. Higgyétek el, sokkal könnyebb lenne társat találnom ilyen sztenderd elvárásokkal.

#44 Valóban nem minden diplomás agysebész, ezt nem is állítottam. De te akarod előadni, hogy előkelő grófok és egyéb csiszolatlan gyémántok dolgoznak nálatok a gyártósoron, erre írtam amit írtam.

2021. ápr. 16. 07:26
 50/69 anonim ***** válasza:
100%

49 s . Én maximálisan megértelek és egyetértek abban , hogy szabad emberként mindenki olyan társat válasszon magának , aki számára szimpatikus . Ezzel nincs is baj , mert én is olyant választottam , illetve engem is így válogattak meg mások .

Korábban írtam is , hogy nem igazán előnyös párválasztás a diplomás - szakmunkás párosítás , későbbiekben ez általában úgy is konfliktushoz szokott vezetni .

Én azt is megértem , hogy aki csak teheti , főleg a nők többsége , az diplomával rendelkező férfit szeretne férjéül , nem véletlen !

Szakmunkás létemre én is voltam hivatalos ebédre egy vezérigazgató házába a feleség fő könyvelő .

És valóban , a nappali egyenlő volt egy könyvtárral , szégyelltem is kissé magamat , mert csodálatosabbnál , csodálatosabb könyvekkel találkozhattam ott , amikbe bele is olvastam és alig tudtam letenni , de hát nem könyvet olvasni voltam hivatalos ugyebár .

A társkeresésről kicsit : egyszer igen sokat leveleztem egy doktornővel , ő nagyon szépen s udvariasan vázolta nekem a helyzetet , hogy más az érdeklődési körünk , másak a baráti társaságaink és egy teljesen más színvonalt képviselünk mi külön - külön .

Megértettem és nem is vitatkoztam vele , elfogadtam a döntését .

Csak azokkal nem értettem egyet , akik úgy utasítottak el , hogy még is én mit képzelek , hogy ők kicsodák és hogy merészeltem az én színvonalamhoz hasonlítani őket stb ! Hát úgy , hogy én is embernek érzem magamat !

Ezzel csak annyit akarok mondani , hogy aki diplomás , az viselkedjen is úgy az legyen példamutató , mert én pl: minimum ezt várom el tőlük , szakmunkás ember létemre ...

2021. ápr. 16. 14:57
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!