Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A gyári munka miért számít szitokszónak társkeresésnél?
39 Komolyan azzal égeted magad, hogy nem olvasod el a saját magad által linkelt szöveget?
Somssich egy grófi családban született, tanulmányait a Közgazdaságtudományi Egyetemen folytatta. A diplomát a katonáskodás miatt nem tudta megszerezni. 44-ben került a frontra, közben a vagyonát széthordták, később őt magát deportálták. A kommunizmus nyilván munkásembert csinált a nemesekből.
Na, szerinted ma egy gyártósoron hány gróf dolgozik, aki kijárta az egyetemet, és csak azért nincs diplomája mert kötelezően besorozták? Szerintem a gyártósori munkások többsége nem atomfizikus vagy agysebész. Tudom, csúnya általánosítás, de sajnos igaz.
48 Én ezt a kölcsönös tiszteletet meg is adom, írtam is korábban. De hadd válasszak olyat, aki nekem szimpatikus. És azok a témák, amikről én szeretek beszélgetni, amik nekem fontosak, tipikusan nem a gyártósori munkásokkal hanem diplomásokkal szoktak előjönni. Igen, főleg a bölcsészkaron vagy társadalomtudományi karon végzett emberekkel. Az általam ismert jogászok, orvosok, pszichológusok is többnyire jókora könyvtárral rendelkeznek, szenvedélyesen olvasnak, ki költészetet, ki történelmet.
Hadd ne én legyek már a felszínes, amikor más meg autót meg 180+ magasságot vár el. Higgyétek el, sokkal könnyebb lenne társat találnom ilyen sztenderd elvárásokkal.
#44 Valóban nem minden diplomás agysebész, ezt nem is állítottam. De te akarod előadni, hogy előkelő grófok és egyéb csiszolatlan gyémántok dolgoznak nálatok a gyártósoron, erre írtam amit írtam.
49 s . Én maximálisan megértelek és egyetértek abban , hogy szabad emberként mindenki olyan társat válasszon magának , aki számára szimpatikus . Ezzel nincs is baj , mert én is olyant választottam , illetve engem is így válogattak meg mások .
Korábban írtam is , hogy nem igazán előnyös párválasztás a diplomás - szakmunkás párosítás , későbbiekben ez általában úgy is konfliktushoz szokott vezetni .
Én azt is megértem , hogy aki csak teheti , főleg a nők többsége , az diplomával rendelkező férfit szeretne férjéül , nem véletlen !
Szakmunkás létemre én is voltam hivatalos ebédre egy vezérigazgató házába a feleség fő könyvelő .
És valóban , a nappali egyenlő volt egy könyvtárral , szégyelltem is kissé magamat , mert csodálatosabbnál , csodálatosabb könyvekkel találkozhattam ott , amikbe bele is olvastam és alig tudtam letenni , de hát nem könyvet olvasni voltam hivatalos ugyebár .
A társkeresésről kicsit : egyszer igen sokat leveleztem egy doktornővel , ő nagyon szépen s udvariasan vázolta nekem a helyzetet , hogy más az érdeklődési körünk , másak a baráti társaságaink és egy teljesen más színvonalt képviselünk mi külön - külön .
Megértettem és nem is vitatkoztam vele , elfogadtam a döntését .
Csak azokkal nem értettem egyet , akik úgy utasítottak el , hogy még is én mit képzelek , hogy ők kicsodák és hogy merészeltem az én színvonalamhoz hasonlítani őket stb ! Hát úgy , hogy én is embernek érzem magamat !
Ezzel csak annyit akarok mondani , hogy aki diplomás , az viselkedjen is úgy az legyen példamutató , mert én pl: minimum ezt várom el tőlük , szakmunkás ember létemre ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!