Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A társadalom szemszögéből nlzve, miért trendi ha egyedül vagy 25 éves, és miért gáz ha egyedül vagy 40 felett? Ezek csak évek, semmi más, elvileg...
Én konkrétan azt látom, hogy ezek a sztereotípiák, elvárások inkább nemek szerint oszlanak. Egy egyedülálló férfival pl. Minden életkorban elnézőbb a társadalom, viszont őket meg a karrierrel, fizetéssel b*ogatják jobban, valamint a mamahotel jelenség mintha rájuk nézve gázabb lenne a társadalom szemében mondjuk 30 évesen otthon lakni. Azért az igaz, hogy valamivel több is az otthon lakó felnőtt ferfi, mint nő :D. Na mindegy... A nőktől meg nagyjából 25-6 éves kortól kezdve elvárnak konkrétan mindent, amit előttem felsoroltak, épphogy csak az unokákat nem :D. annyira talán a nagyon magas fizetést nem, de a karrier tervet, jövőképet, férjet vagy férj jelöltet, családtervezést, saját egzisztenciát már simán. Míg egy 25 éves férfinek mondogatják, hogy “éljen” még, fiatal a házassághoz. Egy ennyi idős nő már anyuka korban van elvileg, ha szigorúan nézzük. Ezek alapján tehát kivétel nélkül mindenkinek olyan kapcsolatban kéne élnie, ahol 10 év körüli korkülönbség van a férfi javára. Látjuk, hogy ez egy eröltetett valami, nem lehet a szerelmi kapcsolatot ilyen módon megtervezni, kiszámolni. Plusz valaki nem akar idősebbel kezdeni, ez ennyi...Van, hogy egyidős pár esetén bevállalják a babát huszonévesen, akkor a férfi ki van nézve, az anyukának tapsikolnak. Ha idősebb férfinak szül a nő, akkor aranyásó ha a pár mindkét tagja 35 éves, akkor “ilyen öregen szülni felelőtlenség”. A társadalomnak sehogy sem lesz megfelelő, mert még ezer más pontnak is stimmelnie kell, hogy azt mondják rád, hogy “na, ez egy jóravaló, rendes ember”. :D
Szerintem mindenhogyan bélyegeket aggatnak ránk, és mindig lesz olyan akinek nem fog tetszeni. Mindenesetre semmi gond nincs szerintem sem a 40 éves, sem a 25 éves szinglikkel, akkor sem kell ócsárolni ha jól érzi így magát, ha pedig nem, akkor meg főleg nem szabad bántani mert minek megforgatni benne a kést, ha van elég baja...undorítóak az emberek, én mindig erre jutok az ilyen elmélkedések végén. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!