Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mobil értesítések-Hiperszocializáció. Velem van a gond? Vagy ez red flag mindig?
38F
Próbálok randizni olyan leányokkal, fiatalasszonyokkal akikkel megvan a szimpátia vica-versa.
Időt töltünk együtt. Észreveszem, hogy iszonyat mennyiségű mobil értesítést kapnak. És ez engem zavar.
Nem amiatt zavar, mert attól félek, hogy megcsal, hanem amiatt zavar, mert azt látom, hogy ez az életük a szabadidejük.
Példák 2020/21-es tapasztalataimból:
-Villog/rezeg/villog ÉS rezeg a telefon amikor szexelünk. MINDEN egyes értesítésnél.
-Villog a telefon az asztalon, amikor eszünk. Akaratlanul ránézek és ez engem idegesít.
-A "kapcsolat" negyedik hetében, megkér, hogy hozzam le a telefonját a hálóból és amikor hozom neki, bevillan neki egy Tinder üzenet. Szóváteszem, még neki áll feljebb.
-Nem ugrál a telefonjáért, de azért oda-oda pillant.
-Ugrál a telefonjáért, mert jön a virtuális önigazolás és nem zavarja, hogy éppen beszélgetünk a való világban.
-Megkérem, hogy vegye le a villogós értesítéseket, megsértődik.
És nem egy ilyen emberkével találkoztam.
NEM a tipikus Tinder/insta/sugarbaby macák, hanem elvileg felnőtt 30-35 éves fiatal asszonyok, független élettel, önálló karierrel.
Velem van a gond, mert ez a sok üzenet, meg a virtuális létban való napi fürdőzés, lájkvadászat, idegenektől való önigazolás esetleg a korom miatt idegen nekem? Pedig én is IT-s vagyok, gyakorlatilag a commodore64 nevelt és most is ezzel foglalkozom.
Ne értsetek félre, nekem is van social médiám, szoktam posztolgatni, de pl értesítést csak pár dologról kapok, nyilván személyre szabom ami érdekel, de pl soha nem gondolnék arra, hogy nagy hanggal, vagy fényhatásokkal jöjjön minden ilyen értesítés.
Ha randin vagyok valakivel, az esetek nagy részében a telefonom lehalkítva a kabátban, vagy a táskámban.
Olyankor nézek rá, amikor ő éppen nincs ott és nem azért mert bármit titkolok, hanem mert engem például iszonyat zavar, ha valaki a virtuális dolgokat előtérbe helyezi velem szemben.
Velem van a gond, vagy nincs is gond, csak ennyire különfélék vagyunk?
Teljesen normális vagy, bár én túlteszek rajtad: van ugyan fb-om (más nincs), de 500 millió éve nem posztoltam. Olyan kihalt a profilom, mint a Szahara.
Ez is csak a munkahelyi csoport, a gyerekem ovis csoportja, meg a használt gyerekcuccok eladása miatt kell.
reszben igazad van, reszben eltulzod. nekem is jonnek az ertesitesek bizonyos helyekrol, es villog a felefonom, igen, de pl a rezges, hangkiadas irrital, tehat folyamatosan le van nemitva, viszont szeretem latni, ha a barataim, csaladtagjaim irnak nekem messengeren. es igen, van hogy pl. mellettm van a telo, ranezek, latom, irt valaki, de ennyi, nyilvan nem fogom megvalaszolni azonnal, ha epp massal vagyok. szoval ha azt kerned tolem, plane egy par hetes ‘kapcsolatban’ hogy tiltsam le ezeket az ertesiteseket, kirohognelek, mert normalis hatarokon belul ehhez semmi kozod.
az a resze viszont tenyleg gaz, ha szex kozben folyton rezeg, hangokat ad ki a telo. eleve nem ertem, miert nem lehet lenemitani. meg az is gaz, ha valaki ugral a telefonjaert, ahogy te irtad, de ha neha oda-oda pillant (nem szex kozben persze), szerintem az belefer.
szoval szerintem legyel te is kicsit toleransabb, nem kell egybol behisztizni, ha a masik ranzen a telefonjara. ugyanakkor jobban meg kene szurnod, kikkel talalkozol, valoszinuleg nem tul okosak ezek a lanyok.
hatos:
"szoval ha azt kerned tolem, plane egy par hetes ‘kapcsolatban’ hogy tiltsam le ezeket az ertesiteseket, kirohognelek, mert normalis hatarokon belul ehhez semmi kozod."
Ezzel teljesen egyetértek, de akkor minek villog, minek van a szemem előtt, miért pittyeg állandóan, miért villog szex közben, ha semmi közöm hozzá?
Nekem sok applikáció van a telefonomon. Sok barátom is van, akikkel így tartom a kapcsolatot (messengeren, whatsappon, instagrammon, stb) De. Mindig le van némítva. Illetve minimális applikációtól kapok értesítésre, de még azon belül is be van állítva, hogy kitől. A többit akkor látom, ha belépek arra a helyre és megnézem az üzeneteimet. Másképp nem is tudnék élni, nagyon idegesítő lehet.
A gyerekeimet próbálom szoktatni, hogy állítsák be hasonlóan, mert náluk előfordul (kamaszok) ez, amit írsz. De a lányom már magától is rájött, hogy mennyire jó enélkül, teljesen valamire figyelni, egy filmre, egy társasjátékra, egy ebédre.
A Social Dilemma egy jó film erről a témáról. Elnézést egy kicsit elkanyarodtam, de csak azért, mert a többiek mindent leírtak előttem. Igazad van, ha zavar, gondolom felháborodnának, ha beleszólnál, nem tudod megváltoztatni őket, miközben őket is sajnálom, mert valahol áldozatok, nem tanulták meg jól használni ezt a "lehetőséget". Ha érted..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!