Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mennyire gyakori hogy a nők...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire gyakori hogy a nők későn ébrednek manapság?

Figyelt kérdés

Én azt látom egyre jellemzőbb, hogy 35 éves nők is mint a tinik várják a nekik tökéletest, de gyereket nagyon szeretnének és azt mondják majd.. mindig majd..

jelenleg két 35 feletti nő ismerősöm is van aki végre talált nehezen egy normális pasit és gyereket szeretnénk de nem jön össze, az orvos annyit mondott.. előbb kellett volna...

2021. febr. 8. 09:48
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
100%

Sose értettem ezt a mobilitási érvet a saját lakás ellen...

Tegyük fel, hogy veszek egy SAJÁT lakást. Igen, lekötötten magam. De aztán úgy alakul, hogy munkalehetőség vagy bármi miatt el kell költözni.

Nos, akkor fogom, és KIADOM a saját lakásomat albérletbe, a befolyó pénzből meg BÉRLEK egy másik lakást a másik városban.

Szóval ne haragudj, de nem tudom elfogadni, hogy a saját lakás rossz dolog. Ne akarja már nekem senki se bemagyarázni, hogy rossz dolog, ha nem kell fizetnem havonta százX ezret csak a lakhatásért!

A saját lakás igenis stabilitást és otthont ad. A hiánya pedig finoman szólva is demotiváló tényező a családalapítás szempontjából.

2021. febr. 9. 12:16
 42/54 anonim ***** válasza:
100%
Dolgoztam hivatalban és kellett foglalkoznom lakásbejelentésekkel. Pesten rengeteg embernek van 3-4-5 lakása. Így hogy a fenébe tudjon egy fiatal saját lakást venne, ha eleve drágák, és a legtöbbet meg megvették 5-6-7 éve olcsón az idős gazdagok?
2021. febr. 9. 12:21
 43/54 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét oldal túloz, miközben valahol mindkét oldalnak igaza van. Maga a jelenség valós, tényleg kitolódott a gyerekvállalás, ami egyáltalán nem jó és ne tegyünk úgy, mintha rendben lenne. Talán nem egymást kellene okolni, hanem elfogadni, hogy maga a halogatás nem megoldás és ahelyett, hogy a 198. kérdés alatt is arról menne a parttalan vita, hogy "a 30 feletti nők már mind kiöregedtek VS. anyukám 68 éves korában szült engem és még a diplomaosztó bulimon is táncolt", valami megoldást kellene keresni a problémára.

Pl. a 26-os válaszoló említette, hogy a dolgozó szülei 22 éves korukra anyagi segítség nélkül építettek házat. Ez eddig szép és jó, de ők 18 évesen már dolgoztak, tehát volt 4 évnyi keresetük. Ezt most is meg lehet tenni, csak akkor ugrik a főiskola, amihez viszont sokan görcsösen ragaszkodnak. Pedig ha jobban belegondolunk, csupán minimális racionális érv nem szól amellett, hogy érettségi után egyből felsőfokú képzésre kell menni. Ha a korai fiatal éveket inkább az anyagi függetlenedésre, a kiszemelt területen tapasztalatszerzésre, mellette meg aktív társkeresésre használnánk, nem lenne célravezetőbb? Diplomát szerezni meg lehet 25, 30, sőt 50 éves korban is, a gyerekvállalás viszont ez utóbbi esetben már több, mint necces.

A másik dolog, hogy mit tekintünk megfelelő anyagi biztonságnak? Még a 90-es években is eléggé elterjedt volt, hogy a fiatal pár ahogy saját házhoz jutott, már odaköltözött és a saját fejük felett újították fel a lehetőségeikhez mérten, miközben már rajta voltak a gyerek témán. Ma ez már csak nagyon keveseknek opció, mert egyből a készbe akarnak beleülni, ami vagy ismét néhány év tolódás, vagy egy nagyobb hitel felvétele, amit aztán évtizedekig törleszthetnek, ami a biztonságérzetet jelentősen csökkenti, sőt egy elég komoly elköteleződéssel jár a bank felé.

Ezt így nem szokás kimondani (bár az egyik itteni hozzászóló megtette), de sokan a saját fiatalságukat, kényelmüket is féltik és úgy gondolják, hogy a legszebb éveiket pazarolnák el, ha fiatalon elköteleződnének és gyereket vállalnának. Ez régebben a férfiakra volt inkább jellemző, de mára éppen úgy jelen van a nőknél is.

2021. febr. 9. 12:35
 44/54 anonim ***** válasza:

Én irtma a 26ost.

Igen de más volt az árképzés ! Ma egy vasúti dolgozo és egy elado ha 4 ev alatt minden Ft-ot el rak sem lesz saját háza max vidéken valam lepusztult.

Már szinte a gazdagok kiváltsága lett atlag melósnak nem. Regen az Atlag melósnak is jutott.

2021. febr. 9. 12:37
 45/54 anonim ***** válasza:
100%

43-mal egyetértek, hogy ne mfeltétlen kéne fősulira menni érettségi után. Én sem így tettem, már bánom ,mert a fősuli is kitolódott, annyira nehéz volt a szakom. Addig pedig az egyetem csak zabálta pénzt. Nappalin gyakornokoskodni sokáig fixen lehetetlen, max nyaranta. Az a pénz pedig olyan kevés, hogy elmegy kb. ételre.

Aztán ha kész a diploma, ott vagy minimális tapasztalattal, fillér nélkül, állást ha nagynehezen találsz, aott is évekig celég gyenge fizud lesz, ha nem tartozol a felső 20%-nyi szerencsés közé.

Sokkal jobban jártam volna érettségi után egy keresett műszaki szakmával és utána levelezőn elvégezve a mérnökit, munka mellett, mint így.

2021. febr. 9. 12:44
 46/54 anonim ***** válasza:
100%
Ja és persze a társkeresés is könnyebb lett volna, mert azért messze nem visz annyi időt egy okj, mint egy egyetem.
2021. febr. 9. 12:45
 47/54 anonim ***** válasza:
48%
44: Igen, ebben egyetértünk. De azért ha 4 év alatt mindkét fél félretesz 1 millió forintot, akkor az már pont 2 millió forinttal több, mint amit a suli mellett félre tudott volna tenni. Viszont való igaz, hogy olyan házat még vidéken is nehéz találni, ami relatív közel van egy városhoz, 8-10 millió forint körül megkapod és egyáltalán érdemes elgondolkodni a felújításán. Városon pedig lehetetlen. Sajnos az ingatlan árak nagyon elszálltak és ez borzasztóan megnehezíti a fiatalok saját lakáshoz/házhoz jutását.
2021. febr. 9. 12:55
 48/54 anonim ***** válasza:
100%

2007-ben egy panellakás a környékünkön került "X" Ft-ba.

Most "5X" Ft az ára - és nyilván ugyanaz a lakás, tehát még csak a termék minősége sem javult, hanem csak amortizálódott.

Ez azt jelenti, hogyha valaki 2007-ben keresett 100 ezer Ft-ot, akkor annak az illetőnek most 500 ezer Ft keresettel kellene rendelkeznie MINDEN EGYÉB VÁLTOZATLANSÁGA MELLETT.

Ugye értitek, hogy hol a hiba?

2021. febr. 9. 12:56
 49/54 anonim ***** válasza:
48%
41, ha van egy lakasod kobanyan, es kapnal egy jo ajanlatot ujpesten, te bizony nem adnad ki a lakasod, hanem keresnel egy masikat, ami kozelebbi. Igy bukik meg ez az elmelet. Ezert problema a roghozkotes. Amugy vannak falvak, ahol ingyen lakast adnak gyerekes csaladoknak, csak koltozzenek oda. Igy tudjak csak fenntartani a helyi iskolakat. Mindenki eldontheti maganak mi a fontos. HA lenne barlakasprogram, akkor felezodnenek az alberletarak. Hirtelen nem is lenne kifizetodo passziv jovedelemkent a lakaskiadas, mert jelenleg a nyereszkedes a legfobb celja ennek. Csak ra kene szanni azt a parszaz milliardot, ami lenyomna a paici arakat. egy 80.000-es alberletet meg mar barmelyik csaladalapitasra keszulo fiatal par ki tudna nyogni, johetne a gyerek. Nyugaton igy csinaljak, magasabb is a gyerekvallalasi kedv.
2021. febr. 9. 13:22
 50/54 anonim ***** válasza:

48: Viszont legyünk igazságosak, vannak termékek, szolgáltatások, amik az átlagfizetéshez képest olcsóbbak lettek. Pl. 2001-ben egy 70 cm-es tévé 120 ezer Ft volt akkor, amikor az átlagfizetés 85-90 ezer Ft körül mozgott. Arányában ha a mai átlag 280 ezer forintos fizetést vesszük, akkor most 420 ezer forintért tudnánk tv-t venni. Ennyiért ma már nagyon lehet válogatni közülük és nem is akármilyet. Vagy egy belépő szintű új autó 2005-ben 2.5 millió forint volt, amikor az átlag fizetések 100 ezer forint körül mozogtak. Ha azt számoljuk, a mai 280 ezres átlag mellett ez 7 milliós autót jelentene, ami azért már nem a belépő szint, viszont ma is lehet találni 3 millió körül belépő szintűt. Mondhatnám az üzemanyag árakat is, amik a fizetésekhez mérten szintén többe kerültek, a kötelező biztosításról meg ne is beszéljünk. De pl. nemrég akadt a kezembe szüleimnél egy 2004-es vezetékes telefonszámla, ami nettel együtt 8500 Ft volt. Ma a telefon/tv/net/HBO GO kombó kerül ugyanannál a szolgáltatónál kevesebb, mint 11 ezer forintba. Ha már informatika, a mobiltelefonok és az előfizetések is töredékei a 10-15 évvel ezelőttieknek, vagy ugyanannyiért többet adnak.

Szóval nehéz igazságot tenni és az nem is kérdéses, hogy az ingatlanárak nagyon elszabadultak, de az is igaz, hogy az életünk, az igényeink is megváltoztak közben, ahogy vannak olyan termékek, szolgáltatások, amik a hétköznapjaink részei és jóval olcsóbbak, mint 10-20 évvel ezelőtt.

2021. febr. 9. 13:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!