Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért bagatellizálják el az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért bagatellizálják el az öleléshiányt a régóta szinglik (akik büszkén hangoztatják boldog szingliségüket)?

Figyelt kérdés

Én is már szingli vagyok egy ideje (41F). Ezt elfogadom, elfoglalom magam sok mindennel, hobbikkal, családdal, barátokkal. Ellenben tudom, hogy nem vagyok igazán boldog (párkeresés folyamatban, de hát tudjuk, az milyen manapság).

Ha most a szexhiányt, érzékiség hiányát nem is boncolgatjuk, de legalább az ölelés nem hiányzik nektek is nagyon, szinglik? Tudom, van, aki büszkén boldognak mondja magát az örök szingliségben, az ő véleményük is érdekelne. Családom, barátaim nem ölelgetnek, nem divat, fura is lenne erre kérni őket (pedig jól esne nekem...). Ebben a cikkben jól részletezik, miért is kéne (bár nekem ez ösztönös, de jó, hogy megerősítik objektív cikkek, tanulmányok is)-->

[link]

2021. febr. 1. 11:01
1 2 3 4 5 6
 21/59 anonim ***** válasza:
100%
Én sem olyan családból jövök ahol gyakori lett volna a testi kontakt, úgyhogy magam sem igénylem sokat. Viszont most semmi nincs, és ennél azért több kéne. Hiányzik.
2021. ápr. 12. 12:02
 22/59 anonim ***** válasza:
100%

Én alapból, egyéb kapcsolatokban is utálom az ölelést és a puszit is. Ez alól csak a mindenkori szerelmem kivétel, de ha nincs olyan, akkor értelemszerűen nem hiányzik 🤷

Boldog szingli nő

2021. ápr. 12. 22:28
 23/59 anonim ***** válasza:
95%

Az ölelés nagyon intim dolog, akárkitől én sem tudnám elviselni.

Voltam szexkapcsolatban, ahol megölelt a férfi, de hogy őszinte legyek, nem volt az igazi, mert ölelés és ölelés közt is van különbség. Úgy ölelt át, mintha valami kötelesség lenne, de a szex is olyan távolságtartó volt és azok után én nem tudtam jól érezni magam, amikor átölelt. Volt egy fal köztünk ölelés közben is.

Volt valaki más, aki szintén csak szexet akart tőlem, de végül nem lett belőle semmi, helyette átölelt és az olyan ölelés volt, amikor megszűnt közben a világ. Úgy éreztem magam a karjában, mintha hazaértem volna. Rajta pedig azt éreztem akkor, hogy a fal, amit közénk vont, azzal az öleléssel leomlott.

Szerencsére a kislányomat gyakran megölelhetem és ő is szívesen bújik. Az is nagyon jó érzés, amikor a kutya vagy a cica bújik hozzám.

2021. máj. 30. 13:57
 24/59 anonim ***** válasza:
100%

Én is régóta szingli vagyok, és biztosan állíthatom, hogy bár jól érzem magam benne, büszke nem vagyok a senkinek sem kellő állapotomra.

Ami az ölelést illeti, szeretem, ha megölelnek, de idővel kialakult bennem egy ösztönös gyanakvás a témában. Azt szeretném, ha úgy ölelnének meg, mintha értékes volnék, mintha számítanék valamit annak, aki megölel. Ennek híján inkább ne nyúljanak hozzám.

Anyám sosem volt ölelgetős fajta, ha hozzám ért, az azt jelentette, hogy nyilvánosan nem fegyelmezhet meg, de vigyázzak, mert rossz vége lesz annak, amit csinálok.

Felnőttként szeretném, ha biztonságban érezhetném magam. Pillanatnyilag az önértékelésem szempontjából az tűnik a legbiztonságosabbnak, ha kivárom, amíg valaki olyannal futok össze, aki legalább egy kicsit megbecsül, máskülönben annyira nem vágyom ölelésre, hogy elfogadjam akárkitől.

2021. máj. 30. 17:40
 25/59 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenki van így vele, de nekem borzasztóan hiányzik (44f, évek óta egyedül). Örülök nagyon, ha néha a húgom vagy az unokahúgom megölel, oszt ennyi jelenleg.
2021. máj. 30. 20:05
 26/59 anonim ***** válasza:
100%

Én szingli vagyok, de a szüleimmel élek együtt, szóval az ölelés, simogatás, testi kontakt nem hiányzik az életemből.

N

2021. máj. 31. 16:43
 27/59 anonim ***** válasza:
100%

Nekem családtagtól nem hiányzik (és nem is kapom meg). Anyám nem volt ölelgetős, apám sem, tesóm (öcsém) sem. Kórházban voltam sokáig, talán ezért történhetett, hogy nemrég mindkét gyerekem 1-2 alkalommal megsimogatott, de kábé lefagytam a meglepetéstől, szóval nem tudtam kiélvezni. Mikor kicsik voltak, imádtam őket ölelgetni, babusgatni.

Párkapcsolatban szeretem, párom nincs, tehát hiányzik.

2021. máj. 31. 17:02
 28/59 anonim ***** válasza:
100%
Milyen szomorú, hogy az ember gyereke felnőtt korára így eltávolodik. Nekem még kicsi és annyit ölelgetem...de már nem annyit, mint babakorában....:( Jó lenne erről nem leszokni teljesen. El sem tudom képzelni, hogy egyszer majd furcsa lesz őt megölelni. Most 7 éves. Sokszor már most is úgy hiányzik az a non-stop fizikai kontakt. Állandóan puszilgattam.
2021. máj. 31. 17:18
 29/59 anonim ***** válasza:
100%

28

Megértelek. De hát felnőnek és ha fiúk, akkor nem igazán hagyják/igénylik, hogy az anyjuk ölelgesse őket. Legalábbis az enyémek nem. Van most már barátnőjük is, szóval van kit ölelgessenek, szerencsére.

2021. máj. 31. 17:22
 30/59 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok szingli, -elnézést-, de nem tudok betelni az öleléssel, egy napom sem telhet el nélküle, érzem, hogy mennyire tölt, megnyugtat, és mennyi szeretet áramlik közben.

Én megölelem a páromat, a gyermekemet, a szüleimet, a barátaimat, mind más, de mind nagyon jó. :)

2021. aug. 17. 19:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!