Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A vagyonom, hátterem miatt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A vagyonom, hátterem miatt nem kellek majd egy férfinak, vagy kell megalkuvónak lennem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ismerkedem egy férfivel, akivel egy mélyebb beszélgetésünk volt, miszerint hogyan alakulhat a jövőnk (nem együtt, csak úgy az ő és az én jövőm).

Nekem úgy hozta a sors, hogy egy kétgenerációs telken élek, valamint emellé még két telek/ház lesz a vagyonom.

Noha nem ma-holnap, de idővel ezek kizárólagos tulajdonosa leszek, nincs tervben egy negyedik házért hitelt a nyakamba venni, albérletbe sem szeretnék költözni, mert remek a viszonyom a családommal, mégis különálló, pöpecen berendezett házban élek.

Na most, jön a fejfájás.

Ha olyan párom lesz, akinek már van szintén hol laknia, nem akarna anyósék közelébe költözni nagy valószínűséggel, én pedig nem akarnám itt hagyni azt, amit addigra berendezek, felújítok.

Ha hitelt tervez majd felvenni a nagy Ő, akkor én ebbe érthetően negyedik háznéknt nem szállnék be. Ha felveszi egyedül, nyilván ott akarna élni, hisz azt fizeti. Én ugyan úgy nem akarnék elköltözni, e fentebb említett okból.

Ha otthon/albérletben él, akkor adott, hogy ideköltözne. Na de egy félresikerült válás után esetleg vinné a felét mindennek? Akkor ugye házassági szerződés. Ez pedig mennyire bizalomromboló egy friss kapcsolatban.

Na meg akkor a férfi elvileg megalázva, kiszolgáltatva érzi magát, hogy a nő lakásában, él.

Akkor tegyek le arról, hogy itt élhetek majd a férjemmel, békében, biztonságban?

Főváros, közel 300 négyzetméter, hatalmas kert, csendes környék, és a hely, ahol felnőttem, mégis a terhet, nyűgöt látom ezekben, ahogy egyre több férfi köt bele valamiért.

Tényleg nekem kell megalkuvónak lennem? Vagy hülye pasikat fogtam ki?

2020. dec. 30. 22:47
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
59%
De minek házassági szerződés? Nem hiszem, hogy elrisztana bárkit, ha elmondod, hogy annyit szeretnél, hogy ha váltok a tied maradjon az ingatlan, esetleg ne a legelején közöld és normális hangnemben, de érdemes lenne beszélned előbb egy jogásszal, hogy szükséged van-e szerződésre... Hâzasság előtt szerzett vagyon a tied, kivéve, ha felújítjátok, de akkor meg később kivásárolod azt a pénzt, amit beletett.
2020. dec. 30. 22:58
 12/43 A kérdező kommentje:
X év együttélés után feleződik minden, legalábbis nem egy ismerősöm köt manapság is házassági szerződést.
2020. dec. 30. 22:59
 13/43 anonim ***** válasza:
82%
5 év együttélés után a hétköznapi használati tárgyak feleződnek...
2020. dec. 30. 23:00
 14/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem feleződik, ami meg volt előtte vagy ajándék, örökség.
2020. dec. 30. 23:00
 15/43 anonim ***** válasza:
Akinek van gyereke előző házasságból, ott érdemes kötni, akinek nincs ott érdemes elrakni a számlákat és nem kevesebbet adóvevallani, ha eladtok valamit.
2020. dec. 30. 23:01
 16/43 Noren1989 ***** válasza:
100%

No, csak, hogy a kérdésedre is válaszoljunk:

én nem költöznék anyukáék szomszédságába.

Nagyon szép, meg jó dolog, ha megvan a jó kapcsolat,

de a függetlenedést nem látom ebben az esetben megvalósulni.

Emellett, hogy férfi példával is éljek: nem akarnék mamahotelbe költözni.

Az örökléses részre nem kívánok reagálni.

2020. dec. 30. 23:06
 17/43 A kérdező kommentje:

A vagyoni feleződés-nem feleződés kérdésnek utána fogok járni, köszönöm!

Azonban kedves #16, érdekelne, holnem látod itt a függetlenedést.

Fizetem a teljes rezsit a házra, várásolok, mosok, főzök, takarítok magamra.

Ha két utcával lakna lejjebb a családom, akkor is így tennék, ahogy most is.

Azon kívül, hogy van társaságom, ha így kívánom, esetleg tudok csórni egy zacskó fűszert, ha nálam épp kifogy, nem élvezek másban előnyt, nem tudom, miért ne lennék ettől önálló.

2020. dec. 30. 23:12
 18/43 anonim ***** válasza:
100%
Igazából ha havi 250ezret keresnél,hitelre lenne egy 2,5szobás házad szépen berendezve, pasinak is hitelre ugyanígy. Egyikőtöknek ugyanúgy engednie kellene. Tiéd vagy az övé legyen kiadva? Melyikőtök lakberendező munkája menjen kútba.
2020. dec. 30. 23:23
 19/43 anonim ***** válasza:
86%

ELőször is. Jelenleg nincs semmid, majd csak valamikor örökölni fogsz, mint mindneki más.

Másrészt egy férfinek pont annyira megalázó más lakásába költözni, mint egy nőnek.

A házasság előtti vagyon örökre magánvagyon marad, mint ahogy az örökség. Nem létező vagyonra, ami nem a tied, eleve nem tudnál szerződést kötni.

2020. dec. 30. 23:34
 20/43 anonim ***** válasza:
77%

Én soha nem szerettem volna ilyen közel lakni a szülőkhöz. Így is megvan a jó viszony, de nem szerettem volna ha folyton belelátnak az életembe, elvégre felnőtt vagyok nem kell már felügyelet.

Sok pasit zavarni fog ez hogy nem váltál még le róluk+engedély nélkül nem csinálhat ott semmit elvégre soha nem lesz az övé.

2020. dec. 30. 23:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!