Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az, hogy a nők sokkal-sokkal kevésbé megalkuvóak a társkeresésben mint a férfiak?
Azt veszem észre, hogy ha egy férfi társat keres, és még ha eleinte a jobbaknál próbálkozik, de azok nem jönnek össze, akkor képes mérlegelni a helyzetét, és egy fokkal lejjebb adni az igényeit, hogy azért mégis legyen barátnője.
Na a nőkre ez nem jellemző. A nők, ha egy pasi kezdeményez náluk, és az a "talán" polcon köt ki, hogy közepes.. tetszik is meg nem is, de jó lenne ennél jobb, akkor az a nő találni is fog jobbat.
Úgy látom, a nők átlagban sokkal jobban tudják értékelni a szingliséget, mint a férfiak, és a saját családomból kiindulva ez azért van, mert a lányoktól több dolgot várnak el, mint a fiúktól. A nőktől elvárják, hogy többet takarítsanak, főzzenek, jobban tanuljanak, legyenek elnézőbbek, ha pedig a férfi végre egyszer elmosogat, akkor őt meg kell tapsolni, mert férfi létére milyen rendes is ez tőle. Ha rossz jegyet hoz a fiú a suliból, akkor jobban elnézik neki, hiszen "a fiúk nem szeretnek tanulni". Főzni nem nekik kell, hiszen az a nők dolga, és itt a fórumon is láttam már, hogy sokak szerint szégyellheti magát egy nő, ha rendelni merészeli a kaját főzés helyett. Férfiakkal szemben egyáltalán nincs semmilyen elvárás e téren sem.
Többségében egy olyan családban, ahol nő is van, a férfi tagok könnyen el vannak kapatva, bele szoknak a kényelembe, és kevésbé lesznek önállóak, úgyhogy akár az igényeikből is lejjebb adnak társkeresésben, hiszen egyedül nehezebben boldogulnak. A nők meg, ha kirepülnek a családi fészekből, végre megtapasztalják, hogy milyen is az, amikor csak saját maga után kell takarítania, bátran rendelhet kaját főzés helyett, nem kell a trehány(abb) férfiak után pakolni stb. Ha csak egy maguk vannak, sokkal kevesebb munkát kell végezniük, és ez érezhető.
Olvastam valahol, hogy a nők sokkal jobban viselik a válást a férfiaknál, mivel kiderült, hogy a házas nők évi ~36 nappal dolgoznak többet az egyenlőtlen, párkapcsolaton belüli munkamegosztás miatt, mint a szinglik. Most képzeljétek el, 36 nappal több ideje jut a válás után a nőknek önmagukra, a hobbijaikra stb, ezáltal kiegyensúlyozottabbak és boldogabbak lesznek. Vagyis kevésbé hiányzik egy férfi az életükből. :)
A fentiek az én véleményemet tükrözik a saját tapasztalataim alapján, tehát nem muszáj belekötni, köszi.
Nem teljesen értem miért is kéne megalkuvónak lenni. Nem kell nyilván lehetetlenül magas elvárásokat tartani, de egy kapcsolatnak is nem is a megalkuvásról kéne szólnia. Inkább leszek szingli, mint hogy olyannal legyek együtt akit max okésnak vsgy elfogadhatónak tartok. Más ha valakinek tényleg nem reális az elvárása és abból ad lejebb. De a megalkuvóról nekem inkább az ugrik be, hogy bárki jó neki aki viszonozza aki nem vállalhatatlanul buta, csúnya és hajlandó vele kapcsolatban lenni. Ez meg szerintem nemtől függetlenül hülyeség, megalkuvni és beérni bárkivel, csak hogy legyen valaki.
A másik "A nők, ha egy pasi kezdeményez náluk, és az a "talán" polcon köt ki, hogy közepes.. tetszik is meg nem is, de jó lenne ennél jobb, akkor az a nő találni is fog jobbat." - ha a talán polcon köt ki akkor nincs iránta elég erős érzelme. Egy lehetőseget megér, háha mégis működik a kemia, de ha inkább nem tetszik akkor felesleges erőltetni. De elég altalánosítás, hogy ha a nő jobbat akar akkor megy és talál. Elég sok nő van aki hasonlóan képes megalkuvni és beéri bárkivel, csak legyen végre pasija. Én úgy tapasztal ez a nőkre inkább jellemző (gondolom függ attól ki milyen környezetben mozog, hogy mire lát több példát). De összességében én úgy tapasztaltam hogy a nők hajlamosabb összejönni olyannal aki nem igazán tetszik nekik, csak legyen vére párjuk. Mert hogy "ciki" egyedül lenni, mit szólnak a többiek, nehogy defektesnek nézzék, vagy éppen úgy érzi kezd kiöregedni, kéne már néhány gyerek is... Ezzel szemben a férfiak felé nincs ez az elvárás, hogy nősüljön meg és babázzon, lehet ezért is váltogatják gyakrabban a barátnőiket, mielőtt megvan az igazi.
Biztos vannak ki ezelek mindkét nemnél, de én inkább pont az ellenkezőjét tapasztaltam eddig, mint ami a kérdésnél ki van fejtve. Aztan lehet csak en értettem valamjt félre, vagy másabb elkepzelésünk van a megalkuvásról.
Lányként én sem szeretem ezt a megalkuvás dolgot. Pont az előttem leírt miatt. Ha valakinek nincs egy korrekt elvárása önismereti alapon is, az az én szememben igénytelenség.
,, hogy azért mégis legyen barátnője" Ez úgy hangzik mintha arról szólna, hogy mégis csak legyen valaki, mindegy hogy ki, aki kielégít, akit fel lehet mutatni, mutogatni az ismerősöknek, mert milyen gáz már ha senki sincs.
Mert sokkal inkább nárcisztikusak.
Ebből következik, hogy nekik csak úgy "járnak" a dolgok.
És akinek alap a legjobb, az nem éri be kevesebbel.
Ergo kompromisszumképtelen lesz.
Nőként nem szeretem, ha egy férfi "megalkuvó". Az, ha valaki felismeri, hogy nem hozzá illőkkel próbálkozott eddig, és elkezdi észrevenni azokat, akik illenek hozzá, és őket is tudja értékelni és talál köztük olyat, akivel kölcsönösen szeretik egymást, nem megalkuvás. Ha valaki csak azért ad alább, hogy ne maradjon egyedül, az megalkuvás.
Ha valaki jól ismeri magát, ismeri az értékeit, és ehhez passzoló igényei vannak, és nem akar fölösleges köröket futni olyannal, akivel nem érzi, hogy működne a párkapcsolat, az miért baj? Így legalább a másik fél idejét sem húzza, és a másik fél is lehetőséget kap, hogy találjon valakit, akivel összepasszolnak.
"Mert sokkal inkább nárcisztikusak.
Ebből következik, hogy nekik csak úgy "járnak" a dolgok.
És akinek alap a legjobb, az nem éri be kevesebbel.
Ergo kompromisszumképtelen lesz."
Te valamit nagyon nem ertesz. Te ferfikent a legtobb novel szexelnel, ha lenne egy szamodra formas baratnod, akkor dugnad ejjel-nappal. Mert neked ennyi eleg, hogy kielegulj. Mellette meg ha sut foz, takarit, gondoskodik rolad, akkor megutotted a fonyeremenyt.
A nok is szeretik a szexet, megpedig olyannal, akire felizgulnak. Mi a fenenek alljak ossze egy olyan ferfival, aki irant nem erzek nemi vagyat, marpedig egy kapcsolatban eleg surun kell szetteni a labunkat. Ha kozombos a csokja, a simogatasa, ha taszit az erintese, akkor miert legyek vele? Mi ebben a narcisztikus viselkedes?
Miert faj a ferfiaknak, ha a nok szamukra szexualisan is vonzo partnert keresnek? Mindig azt mondjatok, hogy egy kapcsolatban nektek a szex a legfontosabb. Fogadjatok el, hogy a noknek is fontos es olyan tarsra vagyunk, akitol benedvesedik a bugyink, nem pedig olyanra, akinek a kozeledesetol fraszt kapunk.
"Ma már van lehetőségük megkeresni a pénzt egy jó fodrászra,jó krémekre,stb. Több lehetőség van kikupálni magukat,mint azelőtt és el is tudják tartani magukat."
Ez bacca a csoruket, de nagyon. Hogy mereszeled te magadnak megadni ezeket a dolgokat? Ez a faszid dolga, mar ha eppen kedve meg akarasa van ra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!