Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért zavar sok nőt, ha a férfi segít neki?
Pl.: befizeti helyette a csekket, kifizeti az albérletét, megjavíttatja a kocsiját, telepakolja a hűtőjét,...
Ezekkel mi a gond?
#9- es vagyok
Kérdező én is meg mindannyian elmondtuk neked, hogy bosszantó amikor nagyon fontos dolgokban helyetted döntenek, és leírtuk miért.
Most nem tudom, hogy te ilyen kapcsolatban vagy, vagy a környezetedben van egy ilyen pár... de a felállas amit írsz az nem teljesen okés.
Az ajándékozas egy szeretetnyelv és nem arról szól, hogy véletlenszerűen valamilyen kifogással adjunk a másiknak pénzt, hanem, hogy megszilárdítsa az ajándekozó és az ajándékozott közti szociális kapcsolatot valamilyen formában. Az ajándék egy absztrakt szimbólum, egy jelkép az érzelmek kifejezésére, kísérlet a szeretet fizikai megtestesítésére testi kontaktus nélkül. Pont úgy, ahogy az öltözködés lehet egy önmagad kifejezésére szolgáló nonverbális eszköz, úgy lehet az ajándék egy lelketmelegítő üzenet ami a másikra emlékeztet: ha azt akarod, hogy a csekkről a csajodnak te és a romantika jusson az eszébe az pont olyan mint amikor az állásinterjúra 1 db szúnyoghálóba tekerem magam és elvárnám, hogy a cég elhiggye, hogy szakmailag kompetens vagyok. Ha meg neked az ajándékozás meg "na adok neked valami szart és legyél el" akkor az ajándékozás nem az erősséged és még mindig nem érted a lényegét. Mivel ilyen bobyolult, érzelmi intelligenciát igénylő, és sok közös ismeretet kívánó feladat, ezért azt javaslom, hogy hagyd meg az évfordulókra és maradj a tipikus sablon ajándékoknál, de újra megkísérlem elmagyaraázni neked részletesen.
Figyelj:
1.) Nem éltek együtt
1/a) A csajnak van pénze mindenre
Mindenre van pénze, de te annyira egybites vagy, hogy csak a létszükségletek jutnak eszedbe, mint ajándékozasi forma: nincs bennetek olyan közös dolog amire tudnál építeni vagy annyira igénytelen vagy, hogy te is kb csak annak örülnél ha valaki rendezné a számlákat. Ebben az esetben nem fogunk tudni meggyőzni az ajándékozas szépségéről, de remélem legalább azt megérted, hogy mennyire főnökösködőnek és irritálónak tűnik amikor valaki kiveszi a kezedből az irányítást - főleg úgy, hogy nem szorulsz segítségre. Ennek ugyanis az az üzenete, hogy egy nyomorék vagy, aki nem tudja kifizetni a számlát meg bevásárolni, de "én" tudom úgyhogy megcsinálom neked, te meg legyel hálás: mint amikor az anya/nagyi kitakarítja a gyerekszobát mert "kupi" van - az ő szemüknek. Aztán hetekig nem talalod a holmid.
1/b) a nő tudja fizetni a megélhetését, de valamire (pl.autó) nincs pénze
Gratulálok, mert amikor a csaj szorong azon, hogy honnan fogja előteremteni a hianyzó összeget te egy tábla csoki és vígasztaló szó helyettt AZ Ő MEGKÉRDEZÉSE NÉLKÜL telerakod a hűtőt, elécseszed a sárga csekket és közlöd, hogy kész a kocsi. At 1/a felálláshoz hasonlóan itt is van egy jó adag inkompetensnek nézés, de itt a nő szorongásával párosulva a hatás nem marad el: a csaj önbizalma romokban hever majd, a sága befizetett csekk látványa pedig felér egy gyomronrúgással. "Meg tudok élni egyedül? Vajon elég vagyok neki? Hogyan fogjuk megtenni ezt/azt (nyaralas, gyerek, stb.) ha az albira az ő fizetése kellett?" - cikáznak a nő fejében a gondolatok ha nincs önbizalma. Ha van benne egy kevéske méltósag is, akkor csak ezeket kérdezi majd tőled: "És mi lett volna ha ezt előtte megbeszéljük? Mi lett volna ha megvárod amíg kiszámolom a havi költségeket és nem szórod el a pénzt erre, meg arra meg..(amire költöttél). Most megjavítattad a kocsit, de én várni akartam vele mert (kapok bónuszt x-edikén, el akartam adni, a szerelő akihez el akartam vinni be van táblázva, stb.). Ha a hölgy temperamentumos akkor 1-2 tányér is jár a beszélgetés mellé, bár valószínűbb, hogy szorongani fog honnan teremtse elő neked a csekk, a bolt meg az autó javításának költségét (hiszen az adósodnak érzi majd magát és nem a szerelmednek).
1/c) A nőnek semmi pénze
Nagylelkű vagy, hogy befizeted neki a csekket, de sajnos olyan mentális állapotban van, hogy az 1/b-hez hasonlóan nincs önbizalma. Az életkedve úgy elment, hogy teljes letargiába süllyedve elfogadja, hogy kitartod, vagy acsarkodik rád mert sérti az egójat, hogy te képes vagy aldozatok nélkül fedezni a költségeit. Lehet, hogy hálás, de a mentális állapota miatt nem tud örülni a segítségnek. Sajnos ajándéknak eebben az esetben sem tudom hívni a számlabefizetést, de mindenképpen egy nagyvonalú és dícséretre méltó gesztus amennyiben te nem vársz tőle ezért semmi extrát és őszinte önzetlenségből és szeretetből segítesz neki.
2. Együtt éltek
Hát ezt felesleges alesetekre bontani, mert ha közös a tető közös a számla is: ha neki fizeted be a csekket akkor magadnak fizeted be a csekket... nem túl romantikus.
Te tudod mi a pontos szituáció, de ha nincs a felsorolásomban a helyzeted akkor írd le a teljes történetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!