Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sok férfi és nő nem értelmezi félre illetve kettős mércével az "átlagos külső" jelzőt?
A partner vagy pár találást ezzel nem rontják el sokan?
Saját magát vagy tágabban átlagosnak minősíti akkor is ha csúnya, túlsúlyos, stb...
A másik ember esetén pedig az átlagos jelzőt rámondja a jó külsejű csak nem tökéletes személyre is.
És nem érti ha ő átlagos a másik átlagos számára miért kevés ő.
Van aki pedig kiterjeszti.
A saját nemét erősen túlértékeli a másik nemnél meg átlagos az is aki szép lány vagy jó pasi.
Direkt írom így, mert szerintem férfiak és nők is csinálják ezt.
Oké, tetszhet neki is a szép meg mindenkinek de ilyen hazugságokat ne már. Vagy mi ez?
Kicsit tényleg mindenkinek más kép van a fejében az "átlagos"-ról. :)
Többnyire "alul-kategorizálom magam" az eddigi visszajelzések alapján, szerintem meg nem, csak magasabbra teszem a mércét.
Ha egyszer elkezdenék társkeresőzni, kicsit azért kíváncsi volnék rá, merre torzít a szűrőm magamra / másokra vonatkozóan.
(de ez nem mostanában lesz) 40N
"így egyértelmű lenne hogy a másik nem mit gondol rólad vagy rólam."
Egyáltaslán nem lenne egyértelmű. Normális ember eleve nem pontoz, visdszautasított fiúkák pedig bőszen pontoznának lefelé, meg jól knéző "alfahymeket" is ők pontoznák le.
Így van, a legtöbb ember átlagos, viszont önmagát átlag felettinek gondolja. Ez nem valamilyen személyes jellemhiba, egyszerűen ilyenek vagyunk. Vannak erre kutatások, az emberek nagyjából tisztában vannak azzal, hogy mennyi a várható élettartam a saját generációjában, mennyi az esélye egyik vagy másik betegségnek, de ha azt kérdezed meg, hogy ő meddig fog élni, vagy hogy mennyi az esélye az adott betegségnek rá nézve, sokkal optimistább becslést fogsz kapni. Ahogy saját magáról a legtöbb ember azt gondolja, hogy fiatalabbnak néz ki a koránál.
A 2. válaszoló tökéletes példa. Egyetlen tulajdonság alapján kategorizál. Mert ő büszke a súlyára és neki az fontos. Másnak meg az alkat fontosabb mint a BMI index és magasról tesz a kilókra, és akkor még az egyéb külső és belső tulajdonságokról nem is beszéltünk. Szóval nagyon nagy esélye van annak, hogy ő az 52 kilójával ugyanúgy átlagos, mint a kissé túlsúlyos férfiak vagy nők. Ő viszont jobbnak gondolja magát.
"visdszautasított fiúkák pedig bőszen pontoznának lefelé, meg jól knéző "alfahymeket" is ők pontoznák le"
Mint ahogy visszautasított nők is a férfiakat meg a szép és csinos nőket.
Nem nem függő, ugyanúgy megy oda-vissza.
De amúgy szerintem is sokat segítene mindkét nemnek a pár vagy akár csak szexpartner találásban, ha nem értékelné magát (illetve saját nemét) felfelé, a másikat (és annak nemét) lefelé.
Az sem jó, ha csak egyik irányban torzít, de hogy mindkét oldalt és ellentétes irányban, a végén nagy különbségek jönnek ki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!