Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők nagy része utazásmániás? Aki nem hiszi, kapásból küldök neki 100 női facebook ismerőst a 600 ból (az összes), akik minden hónapban máshová mennek? Alap az évi 3-4 külföld minden nőnél. Hogy bírják pénztárcával? Vagy a pasit ,,fejik,,?
Akkor miért ezt a külön fajt kérdezed?
Én nem vagyok utazásmániás. Életemben egyszer voltam külföldön. Gyerekkoromban nem volt autónk, ahhoz vagyok szocializálva, hogy nem megyek sehova. Volt olyan, aki európai körutazásra vitt volna, de szerintem az életben nem mentem volna el vele. Kezdjük ott, hogy öreg kutyáim vannak, akiktől nem megyek olyan messze, hogy 2 óránál hosszabb időbe teljen hazajönni hozzájuk.
Utálok autóba vagy bármilyen tömegközlekedési eszközre ülni, mert félek a balesettől, halálfélelmem van bármilyen autóúton. Nyilván ezen túllépek, van életem, nem engedem, hogy a rokoni kapcsolataim rovására menjen mindez, de csak úgy utazgatni az utazás kedvéért sosem fogok.
Az egyest kiegészítve aki jól írt a gagyi Hosteles és táskás turistákról:
"A proli szeret utazni, és szívesen utazik. Ebben élesen különbözik a parasztságtól, amely elbizonytalanodik, ha nem a megszokott talajt érzi a lába alatt, és egy rövidebb útra is hetekig készül. A proli elfogultság nélkül kezdett mászkálni, amint hagyták; az ezredforduló táján legfőbb úticélja Horvátország volt, de Tunéziát és Hurghadát is kedvelték. (...) Az úgynevezett egzotikus utakon sem fog fel semmit a látottakból – hiába jut el Karthágóba, nincs meg a műveltsége, a kultúrája ahhoz, hogy feldolgozza az élményt. Mindegyiknek megvan a története arról, hány tevéért akarták megvenni „az asszonyt”. (Ez inkább az idősebbekre jellemző szerintem) Jól érzi magát a fejletlenebb országokban, mert annak lakosait lenézheti. (..) Jellemző, hogy a proli, ha Velencét akarja látni, nem magában a városban lakik, hanem valahol a környéken. Örök turista – de utazó soha nem válik belőle."
Az elmúlt pár évben én is szinte kéthavonta mentem külföldre rövidebb vagy hosszabb időkre, mert egyszerűen szeretek utazni és világot látni. Elképzelni nem tudom, hogy miért lenne ezzel bárkinek problémája akkor is, ha ő nem ilyen. Igen, jártam a Mátrában, de miért ne mehetnék el a Dolomitokhoz? Igen, jártam a Szépművészeti Múzeumban, de miért ne mehetnék el a Vatikáni Múzeumba? Miért fosztanám meg magam élményektől?
Utazni pedig valóban lehet nagyon olcsón, hiába ironizálsz. Lehet olcsón, csak akkor kempingbe mész és nem szállodába és melegszendvicset eszel és nem homárt. Ha szerencséd van, még a repülőjegy árak közül is találsz igazi aranybányát. Tavaly úgy mentem Velencébe, hogy az oda-vissza repülőjegy tízezer forint volt. Hogy honnan van a pénz? Diákmunka és spórolás, ha nyerek egy pályázaton, akkor annak pénznyereménye és a diplomáig a szüleim is támogatnak valamennyivel (havi 70 font). Erasmus+ keretein belül háromszor voltam külföldön, egyetemi ösztöndíj által egyszer, de akkor három hónapot Ausztráliában. A külföldi levelezőtársaimmal (amerikai, finn és olasz) bevett szokás, hogy ők meghívnak magukhoz pár hétre, aztán én őket magunkhoz.
A barátommal (aki szintén imád utazni) nagyon szeretjük az extrémsportokat, mint a canyoning, zip-line, tandemugrás, sziklaugrás és társai. Na és? Mivel rosszabb ez, mintha én a divatot imádnám, ő pedig az autókat? Semmivel.
Szóval igen, lehet te nekem unalmas lennél. Na és? Én pedig neked túl pörgős. Nem kéne tragédiaként megélned, hogy nem jössz össze egy lánnyal, amiért másképp éltek. Se a te, se az ő prioritásai és érdeklődési nem különbek a másénál. Neked nem tetszik az ő életstílusa, ennyi. Téged ez miért zavar?
22/L
"Hogy bírják pénztárcával?"
Megoldják.
Pont az egyik nap néztem, október Barcelona oda-vissza olcsóbb 2 főre, mint egy este pár kör egy buliban.
Ha jól foglalsz, jó előre, tenyleg aprópénz, szállás is.
A Fotók instára már ingyen vannak, még ha 3 napig nem esznek is.
Nem tudom. Én 4 éve nem voltam sehol és jól vagyok köszönöm.
Meg is őrülnék, ha mindig menni kéne. :D
Azért utazásmániások mert ezt látják, hogy ezt kell szeretni és ez a menő. Tömeghatásnak nevezik ha jól tudom.
Amúgy ez olyan romantikus, meg "érdekes" mondjuk azt, hogy mesébe illő az egész. Én nem tudom mitől olyan érdekes egyik, másik pocsolyában fürdeni vagy megnézi ezt azt a romot. Persze insta sztorin jól mutatnak a képek és irigykedhetnek, de ennyi.
Amúgy igen, azért nézd meg, hogy hány ember utazik magának és hány posztolja ki még azt is ami fél perc múlva már a gyomrában lesz.
Miért baj, ha valakinek ez a hobbija? Sokan vannak, akiknek nem, azokból válogass, de nem kis parasztság fikázni azt, aki szeret és tud utazni gyakran.
Ha lenne pénzem, valószínűleg én is sok helyre elmennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!