Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az ilyen nők mindig foglaltak?
Az ilyen tipikus feleségnek való "alapanyagról" beszélek:
- Csinos, gondozza magát
- Nem lusta, nem veti meg a házimunkát (nyilván, ha mindkét fél dolgozik, akkor 50-50 arányban elosztva)
- Van állása, de nem a karrierjének él
- A biztonság és a család fontosabb számára, mint a kalandozás, bulikázás. Tehát hűséges és ragaszkodó, de azért van élete
- Szeretne családot, gyereket
- Mindemellett jó személyisége van, nem hisztizik túl sokat, okos, vicces, aranyos
Az a megfigyelésem, hogy ezek a nők ilyen max. 25 éves korukig elkelnek, néha meg is házasodnak. Amíg nem házasok, kb. 2-3 hónap a maximum, amíg kapcsolat nélkül vannak.
Ez valóban így van, vagy csak én látom rosszul? Vannak ilyen tulajdonságokkal rendelkező nők hosszabb ideje pár nélkül? Ha igen, miért nem tálaltok párt és én hol talállak meg benneteket? 😅
22-es válaszra reflektál ék.
Ok, hogy 'fogy a magyar', de már így is olyan iszonyatosan sokan élünk ezen a szerencsétlen bolygón, hogy az is csoda ha a mi időskorunkra lesz még elég erőforrás az eltartásunkra, a te leendő gyerekednek már lehet, hogy nem lesz hol élnie. Ilyen bizonytalan jövőbe nem akarok gyereket vállalni.
De ez csak egy a tucatnyi másik indokom közül, ami a gyerekvállalás ellen szól. Mellette 1, egyetlen egy érvem van és az se túl nyomós. Ha szeretnéd felsorolok neked még párat.
Amúgy szerintem mindenkinek saját egyéni döntése a gyerekvállalás, tiszteletben illene tartani ezt a döntést. Ez a 'mindenkinek kötelessége gyereket vállalni' kb olyan, mintha egy macskaszőrre allergiás emberre rá akarnád kényszeríteni, hogy márpedig ő tartson macskát.
Kedves kérdező, én nős férfi vagyok, hasonló nézetekkel, mint te. Sokáig én is azt hittem, hogy nem jön össze egy igazán családszerető nő, aki normális, de azért végül csak elvettem egyet, most már 8. éve.
Ha jól olvasom, akkor 30 éves vagy, ez sok nő számára még "fiatalka" még bőven ráérsz (én 36 voltam nősüléskor), másrészt pedig a családot akaró nők általában jóval érettebbek kortársaiknál, és nem bánják, ha egy viszonylag jelentős korkülönbség van a férfi és őköztük. (nálunk 8 év a korkülönbség a feleségemmel).
Szerintem egyébként kifejezetten előnyben vagy, mivel manapság sokkal kevesbb az öntudatos, előre tervező férfi. Ha elolvasod a hozzászólásokat, itt is a csajok legtöbbje még utazgatni meg kalandozgatni akar, mintha ezzel menne előrébb a világ. A férfiaknak meg még nagyobb része is így van ezzel, a felelősségvállalás az nem ízlik.
Nekem egyszerűen úgy sikerült a pártalálás, hogy az egyik társkeresőre beírtam (az igazat), hogy van egzisztenciám, és feleségnek, családalapítás céljából keresek párt. Nem sok levelet kaptam lányoktól, de ők mind komolyan gondolták. Közülük az egyik ma a feleségem.
Sok szerencsét neked.
#36 Köszönöm a válaszod. Igen, az emberek (nők és férfiak) jelentős részének (talán nem a többségnek) egyetlen életcélja, hogy a haláláig élvezni szeretné az életet, amivel nincs is baj. Viszont úgy gondolják, hogy ebbe nem fér bele egy gyerek. Szerintem egy gyerek és a család (a kötelezettségek mellett is) talán a legfontosabb örömforrás az életben. Egy hatalmas hosszútávú projekt, amit lehet építgetni, szépítgetni és soha sem hagy unatkozni.
Én is szeretnék még bőven utazgatni, kellemes dolgokat csinálni, de ezt egy lány mellett is simán megtehetem, sőt, szerintem kettesben a legjobb. Később még család mellett is megoldható, bár valamivel nehezebb.
#37 Nagyon kedves vagy, ezt bóknak vettem és egy jót nevettem rajta. Egyébként nagyon kevés esetre emlékszem, amikor felidegesítettem valakit, azt is szándékosan csináltam. Most nem volt benne szándékosság.
Szerintem kissé értelmetlen kérdés. Szingli nőre alapból nem szokták rámondani, hogy "feleség típus", még akkor se, ha amúgy benne van, de nem találta meg azt, akivel elköteleződne. Elég egyoldalúan nézed a kérdést, hiába lehet jó anya meg feleség valaki, amíg nem talált magának jó apát, ez meg nem biztos, hogy olyan gyorsan összejön. Amúgyis szerintem egy komoly nő nem akar föltétlenül rögtön férjet, mert az lehet elhamarkodott döntés is, amit később megbán és csak váláshoz vezet. Tehát szerintem nem épp ez a jó hozzáállás, hogy "hamar-gyorsan mielőbb elkeljek".
A legtöbb nőben megvannak ezek a tulajdonságok, legalábbis az anyai ösztönök. Ha nem is tűnnek olyannak, de később ők is lekomolyodhatnak és megváltozik az értékrendjük. Amíg nem találták meg a párjukat és nincsenek kapcsolatban, addig is szerinted ilyen háziasszony életmódot fognak élni szingliként?
"- A biztonság és a család fontosabb számára, mint a kalandozás, bulikázás. Tehát hűséges és ragaszkodó, de azért van élete"
Ha valaki szingli, akkor ez hogyan fog megnyilvánulni rajta?
Kedves #39
Félreérted. Ezeknek a tulajdonságoknak egy párkapcsolatban kell meglenniük, szingliként egyes pontok nem is teljesíthetőek. Elég az, ha a vágy megvan benne ezek iránt.
Nyilvánvaló az is, hogy a feleségnek való alapanyaghoz kell egy férjnek való alapanyag is, ha hosszú távon működő kapcsolatot akarunk. Sőt, azzal is egyetértek, hogy nem kell és nem is szabad rögtön megházasodni. Ehhez szerintem minimum évekre van szükség.
"Ha valaki szingli, akkor ez hogyan fog megnyilvánulni rajta?"
Hát mondjuk úgy, hogy ilyen tervei vannak a jövőre nézve és ezt elmondja neked (akár közvetlenül, akár csak utalásokat tesz). Ránézésre ezek a dolgok nem sok emberen látszanak.
Én sem tartom jó ötletnek ha minél hamarabb "el akar kelni" valaki, de sajnos azt látom, hogy ezek a lányok néha hetek/hónapok alatt képesek átmenni egyik komoly kapcsolatból a másikba. Többek közt ezért írtam ki a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!