Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők. Mi a véleményetek olyan férfiakról, akik még 35 éves koruk felett is albérleteznek (nem én vagyok, de vannak ilyen ismerőseim)? Gáz, mert kell a saját lakás vagy majd együtt megteremteni? 28 F.
"mert ki az, aki 20-30 évre eladósítja magát?"
Én már 4 országban éltem Magyarországon kívül, és máshol is hitelre vesznek lakást, házat az emberek. Beraknak 10-15 % önerőt, aztán fizetik törlesztőként azt, amit albérletre adnának ki.
Beraknak 10-15 % önerőt, aztán fizetik törlesztőként azt, amit albérletre adnának ki.
Ez normális fejlett nyugati államaokban működik, de magyarban már nem 10-15 öt, sőt már nem is 20-at, hanem egyenesen 30% ot kérnek mindenhol önerőként (kis településeken 40 et)!!! És az egy valamire való 26-27 milliós lakás esetében is 8 millió ft. Ha jól keresel, hamar megvan, de ha átlag bérből élsz, az albi mellett 10-12 év mire összejon, valakinek még több.
"Ezek szerint itt mindenki 25 évesen 40 milliós házban él már..."
Magyarország ingatlanállományának legalább a fele 10 M alatti értékű.
Van baj a fejedben ezzel a 40 milliós fixaideával.
15: Akkor az 5 főre 30 millió.
Máris nem 1 főre 40 millió.
"máris megvolt a 30 milliós szép kis lakás"
Nem máris, hanem majd 30 év múlvára, amikorra kifizetik.
De igen, az azt jelenti, hogy fejenként 6 millió.
Tehát a gyerekeknek bizony van 6 millió értékű ingatlanjuk a szüleiktől.
(Rád is jut otthon, ahol laksz, ha családi tulajdonú lakásban élsz.)
Ami azt jelenti, ha most repülne ki a 3 gyerek, a ház eladásával vihetnének 6-6 milliót az új otthonukba.
Magyarország ingatlanállományának legalább a fele 10 M alatti értékű.
Én pl msikolci vagyok, normális használt lakást itt 13 millió alatt nem veszel, max garzont. De ami már 2 szobás normális, az 13-15 millió használtan is. Ami 10 alatti, az leélt albérlet volt egykoron legtöbbször. Tanyán meg nem szeretnék házat venni, na ott tényleg lehet, de normális családi ház itt a környéken is környező falvakban is bőcen 10 felett van.
Ha a hiteltörlesztőt nem tudod fizetni, akkor az albit sem. Mehetsz a híd alá. Ráadásul hitelhez lehet biztosítást kötni, albérleti díjhoz nem. Az albérletből bármikor kirakhatnak, aztán lehet, hogy csak sokkal drágábban találsz a környéken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!