Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Igaz lehet az elméletem a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Igaz lehet az elméletem a diplomás nők többségéről?

Figyelt kérdés

Kihangsúlyozom, hogy _NEM_ általánosítani akarok és ez nem vonatkozik minden nőre. Viszont az exeimből és a környezetemben élő nők többségéből kiindulva, azt figyeltem meg hogy a nők azért akarnak diplomát szerezni, hogy ezáltal magasabb társadalmi körökbe juthassanak, a társadalom krémjéből kaparintsanak meg maguknak férfit. Ez különösen a legutóbbi kapcsolatomban volt így. Nekem nincs diplomám és ő óvónőként - ami szerintem nem egy horribilis dolog - nagyon neheztelt rám emiatt. Miután engem dobott, egy közgazdásszal állt össze, akinek mindamellett hogy rengeteg pénze van, 2 diplomával rendelkezik.

Tehát vannak nők akik mindenképp elvárják a diplomát? Ez nekik garancia lehet arra hogy jó életük lehet a férfi mellett és magas társadalmi körökbe juthatnak?

2020. máj. 2. 22:13
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
90%
Diplomás vagyok, kulturális szféra. A párom talajkutató (diplomás, tényleg). És most borul az elmélet, figyelj: gyárban dolgozik présgép mellett, mert így többet keres. Nem élünk együtt, így nem merül fel, hogy azt lesem, hogyan fog eltartani, autót tenni alám stb. Köszönjük szépen, így is működik a dolog, sőt ;)
2020. máj. 3. 08:43
 22/32 anonim ***** válasza:
83%

Nem olvastam el a korábbi válaszokat, szóval lehet, hogy már írták:

Én nem azért akartam diplomát, hogy "a társadalom krémjéből kaparintsak meg magamnak férfit", hanem hogy a saját jövőmet építsem és bővítsem a lehetőségeimet. Még akkor is, ha nem a szakomon belül dolgozom (mert amúgy nem), a diploma létezése úgy önmagában, mindenféle részlet nélkül már kinyitott előttem egy rakás ajtót, csomó lehetőséghez jutottam általa, ami egyébként nem lett volna elérhető, ha nincs diplomám. Nem csak munkára gondolok, hanem csomó továbbképzés, tanfolyam, ami mind engem fejleszt, de elvárás, hogy legyen legalább egy alapdiplomám hozzá, és ezek mind engem fejlesztenek és növelik az "értékem" az alkalmazottak világában. Nem hiszem, hogy amikor gimisként az ember kitalálja, hogy merre tovább, mi legyen vele, hogy folytassa az életét, az elsődleges gondolata az lesz, hogy így majd milyen pasikat fog tudni összeszedni (biztos van ilyen, de nem hiszem, hogy ez lenne a jellemzőbb), ennél ez egy kicsit komolyabb témakör.

Amúgy lehet, hogy te ebből a szakításból ezt szűrted le, ahogyan az én exem is, aki folyton pénzügyi gondokkal küzdött és hiányolta az autót az életéből, azt szűrte le, hogy miután összejöttem a (most már) férjemmel, tuti a pénze és az autója miatt választottam. Miközben az exem sem a pénztelensége és autótlansága miatt hagytam el, hanem mert rendszeresen megcsalt (ez nem jutott ám eszébe, mint lehetséges szakítóindok :D), a férjem meg azért választottam, mert olyan szinten egymásra hangolódtunk, hogy azóta is olyan, mintha gondolatolvasók lennénk. Kívülálló (féltékeny, megbántott) szemmel nézve ezt nyilván egyszerűbb úgy magyarázni, hogy ilyen kézzelfogható dolgokra fogod, és persze, lehet, hogy esetenként igazad is lesz, nem ismerem a volt barátnőd, nem tudom, neki mennyire volt ez a kérdés fontos, de simán lehet, hogy a pénztől és a 2 diplomától függetlenül is jobban érzi valami miatt magát az új párjával, mint veled érezte.

Amúgy én nem várom el a diplomát, jó, ha van, preferálom, ha van, de nem azért, mert garancia a jó életre meg a "magas társadalmi körökre" (mint említettem, nekem is van diplomám, mégse kerültem be ezzel automatikusan semmilyen elit rétegbe, nem is értem, ez honnan jött), hanem mert valószínűleg több közös lesz bennem és egy szintén egyetemet végzett emberben, mint bennem és egy segédmunkásban vagy szobafestőben.

2020. máj. 3. 09:08
 23/32 anonim ***** válasza:
0%
Lehet valami abban, amit írsz. Viszont simán összejönnek és együtt maradnak diploma nélküli férfival is, ha az gazdag. Nyilván diplomások között több a gazdag, de azért nem mindig jár együtt a kettő.
2020. máj. 3. 09:12
 24/32 anonim ***** válasza:
1%

Bár írod, hogy nem akarsz általánosítani, mégis megteszed. Végzős egyetemista vagyok, jó nevű egyetem jó szakján tanulok. A Szerelmem pedig buszvezető.

Na persze, az enyém meg a Dalai Láma...

Kérdező, ez nagyon is igaz felvetés. Egy fajta szűrő nekik, hogy majd így mérnököt, IT-s vagy Közgazdászt megkapjanak.

2020. máj. 3. 09:26
 25/32 anonim ***** válasza:
2%

Tesómnak nincs diplomàja mert nem fejezte be az egyetemet. Sikeres viszont a szakmàjàban és eltartja a két kisgyerekét a két diplomàs jelenleg hàztartàsbeli illetve hobbiból dolgozó feleségét. Sose volt ebből gond nàluk hogy a feleségnek vannak papírjai neki meg csak érettségi illetve okj

Persze, hogy nincs gond, mert annyit keres diploma nélkül, amiből képes az egész családit eltartani...Ezt akarja minden nő a környezetemben is. Nem fontos a diploma, jó ha van, de az a lényeg h a pasi egymaga vigyen haza 4-500 lepedőt.

2020. máj. 3. 09:34
 26/32 anonim ***** válasza:
11%
A nőknek nem a diploma kell, hanem a pénz, csak diplomával -főleg ha az jó fajta- könnyebb sok pénzt keresni. Ennyi a megfejtés. Egy kamionos, amihez azért minden rosszindulat nélkül mondom, de nem kell sok ész, se tanulás, is felmar félmillát legalább havonta, ők sokkal jobb eséllyel szednek föl nőt, mint mondjuk egy diplomás, de szarul kereső ember.
2020. máj. 3. 09:45
 27/32 anonim ***** válasza:
9%
Nekem is van pár kamionos ismerősöm, egyszerűebbek mint egy lepke, mégis mind dúskál a nuniban. Nemzetköziben melóznak, 6-700-800 nettó mindig befigyel,
2020. máj. 3. 10:06
 28/32 anonim ***** válasza:
66%

"egyszerűebbek mint egy lepke, mégis mind dúskál a nuniban"

pontosan, mivel olyan csajokat keresnek, akik szintén nem az IQ-ról, hanem a szoliról ismerszenek...

2020. máj. 3. 10:15
 29/32 anonim ***** válasza:
92%

Nincs olyan, hogy a nők, mint összefoglaló fogalom. Minden nőnek más az igénye. Ahogy a férfiaknak is különbözik. Van férfi, aki kifejezetten élvezi ha egy butácska lány van mellette, hiszen villoghat előtte, hogy milyen intelligens. Van, amelyik még szereti az intelligens nőt.

Ugyanígy.. Van nő aki pl a pénzre megy, lehet szegény családban nőtt fel és ezzel kompenzálni. Ugyanakkor van nő, aki meg mindent megtesz azért, hogy önállóan elérhessen mindent, mert arra nevelték, hogy sose függően férfitól.

Én például műszaki diplomát fogok szerezni fél év múlva. A férfi, akivel ismerkedem pedig nem rendelkezik se diplomával, se igazán használható szakmával. Nem abban helyezkedett el, ellenben jók az emberi és vezetői skilljei, így a cégnél ahol dolgozik már több mint 10 ember irányítását rábízták.

2020. máj. 3. 11:42
 30/32 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem nem. Vannak ilyen nők is, de rohadtul nem a többség. Én diplomás körökben mozgok, és senki nem azért szerzett diplomát, hogy magasabb körökbe túrja be magát a leendő párkapcsolata által.

És aki elvárja a diplomát, az sem feltétlenül a pénz meg a presztízs miatt, hanem sokan megégették már magukat diploma nélküli férfiakkal (szellemileg nem voltak egy szinten, eltartatta magát a pasas, komplexusai voltak amiatt, mert nem olyan jól keres, és a nőn vezette le... ilyen sztorik is vannak... nyilván ez is csak a diplomátlanok gy részére igaz, de ezek után óvatosabb az ember)

2020. máj. 3. 16:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!