Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azok a férfiak akik mamahotelben élnek (35 alattiak 70%-a), azok nem gondoltak arra, hogy minden problémájuk megoldódna, ha külföldre költöznének?
A legtöbb fiatal férfinak ugye azért nincs barátnője, mert mamahotelben él. Ez a szám Magyarországon az egyik legborzalmasabb egész Európában, a 35 alatti férfiak 70%-át érinti. Ez szinte mindenkinek társkeresési problémát okoz, kivéve azoknak akiknek vettek lakást a szülei vagy örököltek. Mert ugye saját lakás nélkül, Magyarországon egy senki vagy. Egy albérlet pedig egy teljes fizetés.
Igen ám de ez nem mindenhol van így. Németországban például az emberek 75%-a albérletben lakik, ami a fiataloknak pedig közel 100%-a. De ott nem is olyan húzósak az albérletárak a fizetésekhez képest, egy albérlet egy nagyvárosban az 600 Euro (nem csak szoba, rendes albérlet), az átlagfizetés pedig 2300 Euro. Tehát ott nem indulna egy férfi ekkora hátrányból a társkeresésben ha nem örökölt saját lakást, mivel ott szinte minden fiatal albérletben lakik, ott ez a normális. Itthon meg nem.
Akik a mamahotel vagy albérlet/ingatlan helyzet miatt nem találnak barátnőt, azok nem gondolkodtak még el soha azon, hogy ha kimennének külföldre akkor minden ebből fakadó problémájuk varázsütésre megszűnne? Én akkor teljes esély egyenlőséggel indulhatnának a nő keresésben?
"600EURós lakás (60nm, 1hálóval) elég kevés van errefelé, inkább 800EUR. Plusz fogyasztás 100-200EUR értékben."
Erre külön nem is reagáltam, pedig ez a hülyeség csúcsa, Magyarországon a bérekhez képest nem pont ugyanilyen sőt sok helyen rosszabb az arány? Amikor egy pesti lakásra elkérnek 100 ezres lakbért? De még vidéken is nekem egy pécsi lakás rezsivel együtt havi 110-120 ezerre jött ki.
A magyar nettó mediánbér meg 160 ezer.
#20,21
Nyugi van, nem kell felkapni a vizet.
Én is a kitántorgott 600.000+ magyar között vagyok. (És maradok is, kint alapítok családot)
Nem írtam, hogy kint rossz. Azt írtam, hogy nem egy csapásra oldódnak meg az ember gondjai külföldön.
Akik nem magasan képzettek, vagy nem jó szakmában dolgoznak, azok itt se keresnek olyan jól. Jó szakmával pedig odahaza is jól lehet keresni. (igaz, lehet nem 8 órával, de cserébe ismert közegbe)
A Lakás árral kapcsolatban pedig kérlek lásd azt amire reagáltam: Azt írtam, hogy AZ A 600EUR itt, ahol én élek, minimum 800 de inkább 1000EUR.
Én nem véleményeztem, hogy ez arányaiban mennyivel több/jobb/rosszabb mint most épp Pesten. Én arra hívtam fel a figyelmet, hogy inkább 200-400EURral több, mint a felvetett összeg. Ami egy szignifikáns összeg. (Szerintem. Legalábbis nekem.)
A medián bért illetően, ahogy lakás árakat illetően is azért elég nagy különbségek vannak Magyarországon belül is. Így szerintem a konkrét eseteket kell megvizsgálni, hogy érdemes-e kimenni. (és mint ahogy az én esetem is mutatja, nem csak anyagi szempont létezik)
600 Euro az átlag egy 1,5 szobás albérletre Németországban
Ez azt jelenti, hogy vannak ennél olcsóbb és drágább városok is. A drágább városok pl. München, Stuttgart
Az átlagosok: Hamburg, Köln, Frankfurt, Berlin
De tudok neked mondani rengeteg német nagyvárost, ahol 400 Euro-ért is bérelsz (annyiért mint Budapesten):
Düsseldorf, Dortmund, Essen, Duisburg, Lipcse, Drezda, Hannover, Bonn stb.
De az átlagfizetések ott is nettó 2000 Euro+
ma 15:55
Te már kint vagy?
Nem?
Miért?
Mint az összes ismerősömnek is mondani szoktam: ne papolj, csináld!
Ha meg megcsináltad és bejött, mit érdekelnek mások?
Én jól érzem magam itthon is, bár nem betanított munkás vagyok, hanem KATA-s vállalkozó. Bárki lehet az!
Itthon havi 50ezer forint adót fizetek összesen, minden más bevétel az enyém havi 1milliós bevételig, ezt pedig sosem léptem még át mert éves átlagban van nézve. Hatalmas kereslet is van rám, szóval annyi munkát vállalok, amennyit akarok.
10 millió forintos kamat mentes szabad felhasználású hitelt kaptam, mert megszületett a 2. gyerekem, amit vissza fogok forgatni abba, hogy KFT-t alapítok, megrendelések már most is lennének, embert is tudnék foglalkoztatni, csak ehhez a KATA nem elég. Eleinte érvágás lesz a KFT, mert jóval többet kell majd adózni, bár sokkal több dologra kapok majd adójóváírást, plusz lehet anyag forgalmam is és az árrést visszaforgathatom majd a cégbe. Tervezzük, hogy 3 gyerek lesz (nem az adó miatt, hanem mert ez az álmom, nekem is 2 testvérem van és jó volt így felnőni), akkor ha megszületik majd a 3. gyerek is, akkor már a KFT is kvázi adó mentes lesz.
Nincs diplomám, csak egy szakmám és egy oklevelem, nem beszélek semmilyen idegen nyelvet és eszem ágában sincs Nyugatra menni szalag munkásnak..
Én így oldottam meg, mert így tudom. Most sem élek rosszul. Te hogyan oldottad meg?
Mert szerintem egy csapásra sehogyan. A pénz sehol sem hullik az öledbe. Vagy ahogy az apám mondta, ha az öledbe hullik, akkor az nem lenne elég...
"megszületett a 2. gyermekem"
"Tervezzük, hogy 3 gyerek lesz (nem az adó miatt, hanem mert ez az álmom"
Kategória: Társkeresési problémák
Zsir... :D
Hat.... Incel vagyok, nincs diplomam, szakmam van, de tobb idegen nyelven beszelek, a vegzettsegem viszont (hallomasbol itelve) Magyarorszagon elegge keresett. De utalom az eghajlatot, meg az egesz kornyezetet, az agyonszabalyzott falanszter nyugati rendszert. Emiatt a 33 fokos tengerbe logatom az incel labaimat, kompenzalva a szomoru sorsomat.....
ma 16:35
Azt hittem a felnőtt párkapcsolatok topikban vagyok :O
1. Én komolyan nem értem hogy mért kell belemászni másoknak a magánéletébe ? Mi közöd hozzá meg úgy egyáltalán.
2. Ez az úgynevezett mamahotel egész EU-ra jellemző.
Ezt megtalálod Romániában, Bulgáriában, Görögországban, Olaszországban.....stb.
3. Ha valaki egy elég nagy házban él, 3-4 hálószoba, 2 fürdő, hatalmas nappali, 3 személyoutnak garázs....
A szülőket se zavarja. Minek költözzön el ?
Külföldön meg csak egy csóró kelet európai bevándorló leszel ottani nő nem igazán fog ilyennel leállni.
Kérdező: Látom jól felkészült vagy statssztikákból és átlagokból. (ez amúgy becsülendő, nem légből kapottak a dolgaid)
Ugyanakkor próbáld meglátni, hogy én pedig _tapasztalatból_ írtam. Ráadásul nem ellened (sem melletted) nem nyilatkoztam, csupán felhívtam a figyelmet, hogy nem olyan egyszerű ahogy otthon, a fotelből tűnik ez neked. Én már tudom milyen az amikor messze van a család, amikor mindenemet össze kell pakolnom, amikor bevándorló vagyok az új helyen, esetleg nem beszélem a helyi nyelvet, csak az angolt.
És itt a #24 aki otthon is jól boldogul, saját erőből. (Szép munka, apám is hasonlóképpen csinálta 30évvel ezelőtt! Én meg más habitusú vagyok, nekem más válik be és így van ez jól. ;) )
Ha olyan triviális, könnyű lenne kimenni bárhova és onnan kezdve minden jobb, tegye meg aki így gondolja. (és az se szégyen ha az illetőnek nem jön be, megpróbálta és okosabb lett)
Nem olvastam el a válaszokat, sem a linkelt cikkeket.
Kérdező!
Két alapvető probléma van a föltett kérdéseddel!
1. "minden problémájuk megoldódna"
És ha nekik ez nem probléma? Számtalan férfi él így, és közben még vannak is alkalmi kapcsolataik, ennél többet meg nem is akarnak. Így az egész fizetése kvázi zsebpénz, ebből lehet menőzni egy szórakozóhelyen, akár autót is fenntartani, a csajt meg egy éjszakára pont nem érdekli, hogy a családi ház alsó szintjén papa és mama alszik, míg ők a felső szinten hancúroznak.
2. És a nők? Ha ők együtt laknak a szüleikkel, az számukra nem probléma párkeresésnél? Vagy pont a szüleikkel együtt lakó nők elfogadják egy szüleivel együtt lakó férfi udvarlását? Mert akkor nincs miről beszélni, csak mindenkinek a maga csoportjában kell keresnie, nem másutt.
Szerintem akiknek nincs párkapcsolata, azoknak elsősorban azért nincs, mert nem tudnak a "nők nyelvén beszélni", ha érthető mire gondolok. A saját lakás, jó egzisztencia segíthet a párkeresésben, de nem ez a döntő ok - tehát ennek hiányában is lehet párt találni.
Derwer
Nem támadásnak vettem, csak felhívtam a figyelmed. Münchenen és Stuttgart-on kívül aligha találsz olyan német várost ahol 800 Euro lenne egy albérlet. Tudom, mert sok ismerősöm él kint és sokan 400 Euro-ért bérelnek. Sőt olyan ismerősöm is van aki azért nem akar hazajönni Németországból, mert hogy kint milyen olcsón kifogott egy jó albértletet, itthon már drágább lenne és lehet szarabb is. Tehát ha egész Németországra nézzük, nem csak 1-2 kiemelt városra, akkor ezerszer jobb kint a helyzet.
"kint egy csóró kelet-európai leszek":
Ez attól függ milyen munkakörben dolgozol. Ha a mekiben, akkor valóban egy 1300 Euro-s csóró leszel. Itthoni mekiben pedig 400 Euro-s csóró, na bumm. Ez a legalja, és az a poén, hogy kint még a legalja is meg tud élni emberi körülmények között, és még szórakozásra is van pénze. Mutass itthon egy mekist aki saját albérletet bérel egyedül, mellette megél és még nyaralni is jár. Hoppá, a munkabére kevesebb mint egy bérleti díj.. na itt már elakadtunk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!