Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mindenki házasodik, és gyereket "csinál", rád ez milyen hatással van?
Nálam idősebb és nálam jóval fiatalabb ismerősöknek is már házastársuk és/vagy gyerekük van.
Eleinte rácsodálkoztam, hogy "hű nahát, nem gondoltam volna", most már inkább egyre elkeserítenek ezek az információk.
Lehet nekem sosem lesz, nem kellek senkinek.
Lassan kiöregszem a fiatalságomból, utána már tényleg a kutya sem fog rám nézni.
Hogyan kéne javítanom az esélyeimen, hogy velem is tervezzen valaki egy komoly jövőt? 26N
Gyereket igazából én sem akarok, nagyon ritkán fordul meg a fejemben, hogy mi lenne ha...
De alapjáraton menekülök tőlük, nem bírom a hisztijüket.
A házasság csak abból a szempontból vonz, hogy végre biztonságban érezhessem magam egy férfi oldalán, akinek én vagyok a legfontosabb a világon.
Nekem van párom, de mi úgymond fokozatosan haladunk. Fiatalon jöttünk össze, és még mindig egyetemre járunk. Mielőtt megismerkedtünk, szinte csak olyan párokat ismertem, akik tényleg végigjárták a lépcsőket. Most mit látok? Durr bele, 3 hónap után már együttélés/eljegyzés/házasság/gyerek. Olyan, mintha a nulláról, ugrásszerűen érnék el ezeket a dolgokat.
Ráadásul én nem akarok gyereket, 23 éves létemre nem jelent meg bennem az anyai ösztön, vagy a de jó lenne, ha. Ezért a fiatal anyukák frusztrálnak... Teljesen úgy érzem, hogy jönniük kellene az anyai érzéseknek, de egyszerűen olyan vagyok babákkal, mint egy fadarab. Nem tudom, ez valaha változik-e.
"Egy 18-es stat szerint a 40 allataik 70%-ának NINCS GYEREKE."
Csak a férfiak 70%-ának nincs gyereke 40 alatt. A mai nők meg tiszta kakukkok. Mind azt akarják, hogy egy másik faszi tartsa el az ivadékát egy régi faszijának.
"A házasság csak abból a szempontból vonz, hogy végre biztonságban érezhessem magam egy férfi oldalán, akinek én vagyok a legfontosabb a világon."
Kérdező, a házasságnak és a biztonságnak nincs sok köze egymáshoz... Magyarországon az átlag házasság 13 évig tart... mi 22 éve vagyunk NEMházasok a párommal:)
14-esnek igaza van! Ne keverd a dolgokat.
Mellesleg 26 évesen még is hol futnál ki a fiatalságodból?
Majd ha 40 éves elmúltál és még mindig nem történt semmi érdemleges az életedben és addig eseménytelen életet éltél akkro elmondhatod, hogy a fiatal éveidből kiszaladtál....
Az én korosztályom az ismerőseim 2 szintre osztódnak, a felének van gyereke, a másik felének nincs.
De érdekes mód a sok emberből csak 1 házas egyetlen egy.
A legtöbb helyen a gyerek volt a fontos akinek gyereke van, a házasság sehol sem volt fontos.
És így élnek együtt hosszú hosszú évek óta.
Egyébként gyereket én sem akarok, emiatt véget is ért 3 kapcsolatom, hiába tisztáztuk az elején.
A komoly jövőnek köze nincsen ahhoz, hogy összeházasodtok vagy gyereketek lesz. Ez édes kevés és köze nincsen ahhoz, hogy boldogok vagytok együtt vagy jó a kapcsolat.
Tudod miért csinálnak gyereket és miért házasodnak? Pontosan a hozzád hasonló birka mentalitás miatt, hogy kell a gyerek mert már a szomszédnak is van. És emiatt van ennyi csonka család meg válás. Mert szarnak bele a kapcsolatba. Gyerek legyen meg ház meg házasság. És csodálkoznak, hogy miért nem lesz a kapcsolat soha jó vagy komoly...
Én csak nevetek ezeken az embereken hiába vagyok házas és anyuka. Mert egyetlen, igen, egyetlen egy embert sem ismerek akinek ezek a helyes motivációból jöttek volna. Házasodni akar mert csalja a palija és majd ha elveszi hátha elköteleződik mellette. Házasodni akar mert kicsit sem biztos a kapcsolatában és ez kell neki ahhoz, hogy ne hagyja el a párját (pár éven belül úgy is el fogja). Házasodni akar mert azt a hülyeséget verték bele, hogy ezt így illik. Gyereket akar mert az anyja piszkálja vele vagy mert a barátnője is szült már. Gyereket akar mert "kifut az időből". Gyereket akar mert akkor majd hátha megkomolyodik a párja. És ezek csak azok amikkel én személy szerint eddig találkoztam, ezer meg egy ilyen szörnyű motiváció lehet mögötte.
Szó szerint egyetlen egy embert sem ismerek rajtunk kívül aki azért házasodott mert VALÓBAN szeretik egymást és tökéletes a kapcsolat. Egy olyan embert sem ismerek aki azért vállalt gyereket mert megérett erre a kapcsolatuk és nagyon szeretik egymást. Csak mérgező, nagyon nagyon rossz motivációkat láttam eddig minden ilyen mögött és nagyon rossz párkapcsolatokat a háttérben.
Ne az legyen számodra a fontos a kapcsolatban, hogy házasság legyen meg gyerek. Ezeknek semmi köze nincsen egy jó párkapcsolathoz. Magát a párkapcsolat milyenségét nézd és ne pedig azt, hogy lesz-e gyereketek vagy össze fogtok-e házasodni. Hogyha erre vágysz akkor van rá ezer meg egy mód a kapcsolaton kívül. De ha komoly, jó kapcsolatot akarsz akkor ne az legyen a cél, hogy gyerek legyen meg esküvő.
Engem csak az zavar, hogy FBon mások arcába tolják az egészet. Szerintem ez magánügy. Bejelenti az ember, aztán ennyi. De nem kell napi 20 gyerekfotó, meg minden közös programról 50 szelfi. Mert ez minden csak nem boldogság.
Akkor voltam kiborulva, mikor az exem megnősült, én meg épp egy pesti mosókonyhában nyomorogtam, kapcsolatról álmodni sem mertem. Aztán azóta elváltak, egy évet bírtak együtt. Szóval tkp pont leszrom, hogy ki mennyire házas, meg hány gyereke van, a magam dolgával törődök, és ez jó így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!