Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mit tudok azzal kezdeni, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tudok azzal kezdeni, ha szégyellem magam a barátom kinézete miatt?

Figyelt kérdés
Kimeljetek meg attól a kommentol hogy felszínes vagyok. Mert azt már alapból tudom, hogy nem kéne így éreznem. De hagy szögezzem le, hogy nagyon szeretem őt, az első ember aki iránt így érzek 23 év alatt, úgy érzem mintha a lelki társam is lenne. Nagyon szeretek vele lenni. Az a helyzet, hogy elég köver ferirol van szó, ami egyébként engem különösebben nem zavar, én így is szeretem és vonzónak találom. Tudom, hogy ez egyébként nem egészséges ahogy elhanyagolja magát, és nem mondom ha nem örülnék hogyha leadna pár kilót. Plusz, nagyon félek hogy mit mondanak majd a barátaim, és a szüleim erre, már előre látom hogy tele beszélik mindenféle hulyeseggel a fejemet, és ezt nem akarom. Múltkor meséltem róla az anyámnak hogy milyen jó fej, milyen jó vele beszélgetni, mutattam róla egy képet és egyből a száját húzta. Annyira rosszul tud esni. De nem értik meg hogy nekem mindegy hogy néz ki.. De nem tudom szóljak e a barátomnak, megbantani se akarom, de azt se hogy utána valami baj legyen ebből a kapcsolatunkban. Vagy valaki volt már ilyen helyzetben?

2019. jan. 10. 16:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

"Mit tudok azzal kezdeni, ha szégyellem magam a barátom kinézete miatt?"

1.Engedd el a megfelelési kényszered.

2.Vállald fel a személyes érdek képviseleted.

3.Vállalj felelősséget a saját érzelmi életed minőségéért, mert itt a párod súlyára és a szüleid/barátaid véleményére hárítasz.

Ha ezt a három dolgot tudatosítod/realizálod, akkor elkezdesz felnőni.

2019. jan. 10. 17:01
 12/19 anonim ***** válasza:
78%

nyugi van..itt vagyunk, mi normálisak is csak kicsit később..

szóval, mindent elhiszek, azt is, hogy szerelmes vagy belé és a család rosszallását is..

azt kéne csinálnod, hogy beszéltek erről..semmi extra csak kezdj bele úgy, hogy "érzed, hogy belédbolondultam?" és add elő azt, hogy valószínűleg rossz fogadtatása lesz otthon a külseje miatt, viszont rád nálatok is számíthat, igyekszel majd borsot törni a tapintatlanok orra alá azzal, hogy majd a kelleténél kicsit többet is ajnározod őt, álompasit..a tippem máskülönben az, hogy tud már kezelni emberi nemtetszéseket, a kövérek ebben nagyon jók

egyébként meg lehetsz a motivációja a fogyáshoz, az egészsége és a hosszú közös jövőtök erdekében

25F

2019. jan. 10. 17:10
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm annak aki értelmesen tudott válaszolni. :)
2019. jan. 10. 17:14
 14/19 anonim ***** válasza:
75%

Engedd el mások véleményét tudom nehéz de nekem is sikerült :DD

Ahogy leírtad hogy szereted akkor ne érdekeljen hogy mások mit mondanak. Ha te jól érzed magad egy szerető kapcsolatban vagy akk miért kéne szégyenkezned rosszul érezned magad mások miatt?

Sok sikert :)

2019. jan. 10. 17:47
 15/19 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem neked inkább az a bajod hogy másoknak akarsz megfelelni. Azt írod téged nem zavar. Akkor meg miért adsz mások véleményére?

Nézd nekem volt egy olyan párom akinek az egyik keze nem fejlődött ki rendesen. Sokan húzták a szájukat meg jöttek a megjegyzések, összesugasok.

Engem ez rohadtul nem érdekelt hogy ki mit mondott. Én őt szerettem és vele akartam lenni.

Neked se kéne mások véleményére adnod

2019. jan. 10. 18:00
 16/19 anonim ***** válasza:

Ha egy problémát azon a szinten próbálsz megoldani, amelyen létrejött, az csak további feszültséget és konfliktust okoz benned, és további fájdalmat és negatív érzéseket teremtesz magadnak.

Ne harcolj az érzés ellen, ne hidd azt, hogy nem kéne azt érezned, amit érzel, hanem fogadd el, hogy ezt érzed, és emelkedj fölé. Amikor érzed, hogy elhatalmasodott feletted a szégyen érzet, vegyél 1 tudatos sóhajt, vagy koncentrálj a tested valamelyik részére. Én a lábaimra szoktam. Így elvonod a figyelmed a gondolattól, ami a szégyent okozza, és mivel elvonod ,így nem adsz több energiát az érzésnek. Ha nem eteted tovább a figyelmeddel, előbb-utóbb eltűnik. Legyél a jelenben.

2019. jan. 10. 18:40
 17/19 anonim ***** válasza:

én imádom az én dagi szerelmem.. milyen jó hozzábújni!!!

magasról letojom ki mit szól!!

értékes ember, a sok üres szépfiú elmehet a levesbe!!!!

a szégyenérzeted dobd ki és szeress...

2019. jan. 10. 18:59
 18/19 anonim ***** válasza:
Nem konkrétan a barátját szégyenli, hanem attól fél szerintem, hogy mit gondolnak majd mások, vagy mit mondanak.... Én ugyan ebben a helyzetben vagyok, és próbálok nem másokkal foglalkozni, de néha olyan megalázó érzés... Az én barátomat elfogadja a családom, nem azzal van a gond... Hanem hogy nem tudják elképzelni az emberek, hogy egy vonzó külsejű valaki összejöjjön egy kevésbé vonzó valakivel. Rosszalló tekintetek, összeröhögések, hogy majd hozza a ferrarit biztos...:) Rosszalló nézések. Rosszul esik az embernek, nem még ha a családja csinálja ezt...
2019. jan. 10. 19:48
 19/19 anonim ***** válasza:

"Nem konkrétan a barátját szégyenli, hanem attól fél szerintem, hogy mit gondolnak majd mások, vagy mit mondanak.... "

Én ezen már rég túl vagyok kb 8 éve. Régen abból származtattam az identitásom, hogy mit gondolnak rólam mások, most viszont egyáltalán nincs rám hatással, mert felismertem, hogy nincs szükségem rá. Ez a megoldás. Fel kell ismerni, hogy nincs szükséged az érzésre, és az csak hátráltat, elhomályosítja azt, ami van. A jelent.

2019. jan. 10. 23:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!