Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Két különböző politikai...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Két különböző politikai nézetű ember között működhet komoly párkapcsolat?

Figyelt kérdés

Egyikük baloldali a másik jobboldali.

A baloldali az újraelosztásban hisz, szerinte a rászorulókon segíteni kell és egyenlőtlenséget csökkenteni kell állami beavatkozással.

Míg a jobbaldali a piacban hisz, szerinte az ember segítsen saját magán és természetesnek veszi az egyenlőtlenséget, amibe ne szóljon bele az állam.

Mit gondoltok ez okozhat gondot? Hogy tapasztaltátok?

2018. jún. 2. 09:21
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Én nagyon kevés olyan embert látok aki önhibáján kívül szegény vagy van hátrányos helyzetben. Hátrányos helyzetű gyerekeknek rengeteg segítség és program létezi, aki akar, az tud tanulni, dolgozni és tud egyről a kettőre jutni, ahogy én is tettem. Nem, nem kívánom kötelezően segíteni a szegényeket, ha akarom akkor segítem. Ha bármilyen párt rám akarná kényszeríteni, hogy több adót fizessek, csak azért mert vittem valamire, na akkor hagynám el az országot, bármennyire is imádom és szeretem, és büszke vagyok a magyarságomra. Engem senki se csapoljon meg, csak azért mert vittem valamire. Csak úgy szólok, hogy itt mellettünk a szép Jugoszláviában pontosan emiatt volt háború. Vezérük hitt ebben a szép elméletben, és a szorgalmas nép vagyonát elvette, a lustának pedig odaadta, hiszen nem járja, hogy ekkora különbségek legyenek szegények és gazdagok között. Teljesen megértettem, hogy miért gyilkolják halomra egymást.
2018. jún. 2. 17:09
 22/30 anonim ***** válasza:

A szegénység általában szegénységet termel ki, elvétve akad, aki pozitív minta hiányában ki tud törni a semmittevés világából. Ráadásul jelenleg cél, hogy minél tanulatlanabb emberek kerüljenek ki az oktatási rendszerből.

2018. jún. 2. 17:23
 23/30 A kérdező kommentje:

#21 Hát, ha én lennék a miniszterelnök akkor azzal a klasszikus kijelentéssel jönnék, hogy ellehet hagyni ezt az országot. Csak én nem hazudnám el a kölcségvetést, nem hazudozoznék, mint a vízfolyás ahogy a szemüveges barátunk tette. Ellehet menni Usaba ahol hasonló munkaimádó mentalitású emberek vannak, mint te. Hihetetlen, hogy nektek jobbereknek ennyire nincs igazság érzetetek, szartok a társadalomra csak a fogyasztás és a komfort az elsődleges nektek. Teljesen elvagytok idegenedve magatoktól, szerintetek az ember arra van ítélve, hogy csak dolgozzon és a pénzt halmozza egésznap.

Rosszul vagyok tőletek és remélem egyszer lesz itt újabb rendszerváltás és a skandinávia mintára kialakítunk egy új rendszert.

2018. jún. 3. 09:56
 24/30 anonim ***** válasza:

*költségvetés

Nem teljesen értem őszintén szólva a problémádat. Először is nem csak a munkáról szól az életem, de ha arról is szólna, neked ebben mi a fájdalmas? A saját ötletemet valósítottam meg és dolgoztam meg érte, szeretem amit csinálok, nem kényszer. Másrészt, mint mondtam, mindenki előtt ott a lehetőség, hogy vigye valamire. Ha nem teszi, az az ő döntése. Én is dönthettem volna úgy, hogy megelégszek a sima alkalmazotti léttel, beosztom a pénzem, és nem vágyom semmi másra. Nem vártam volna sem az államtól, sem a nálam jobban élőktől, hogy "támogassanak" engem, csak azért mert nincs kedvem tenni magamért, ahogy nem is tőlük vártam a megváltást, amikor még az voltam. A te elméletednek a legnagyobb mozgatórugója az irigység és a lustaság. Szüleim vállalkozók, ne tudd meg mennyi gyűlöletet, irigységből fakadó feljelentést kaptak életük során. A pénzt mindenki irigyelte tőlük, de a kitartó, kemény munkát, nulla hétvégét éveken keresztül, na azt már nem. Amiről te beszélsz, az nem járható út, hogy ül az ember a seggén, eljárogat kicsit dolgozgatni és közben várja a sült galambot, más pénzéből. Persze :D Befektetett energia nélkül nincs eredmény. Ez az élet minden területére igaz. A Jugoszláviás példámra miért nem reagáltál? Ott megvalósult amit te szeretnél itt is. Netán a következménye nem tetszett? :D

Mindenesetre örülök, hogy mellettem egy igazi Férfi van, aki nem azt fogja mondani majd, amikor otthon leszek a gyerekkel, hogy figyi szívem, nekem nincs kedvem dolgozni, elmegyek havi 120-ért bohóckodni valami önkormányzatba ahol csak a tökömet vakarom, a többit meg majd várjuk az államtól meg a gazdagoktól, azoknak úgyis mindegy, oksi?

Belegondolni is nevetséges.

2018. jún. 3. 10:56
 25/30 A kérdező kommentje:

Írtad, hogy a szüleid is vállalkozók, ilyen szempontból neked ez könnyen ment. Csak tudod vannak olyan emberek, akik nem tudnak bekerülni a versenyszférába, mert nincs meg az a támogatásuk ami kéne.

Tudod erre lenne jó a szociáldemokratizmus, ami azt jelenti, hogy a társadalom nem hidegül el egymástól nem csak a saját hasznát nézi, hanem hogy minél jobb legyen a társadalmi morál.

Érdekes módon te Jugoszláviával példálózol, miért nem hozod fel a skandináv országokat, mint Dánia, Hollandia, Finnország, Norvégia, Svédország ahol nagyon jó a társadalmi morál nem úgy, mint itt, ahol ott cseszik át az embert ahol tudják. Szerinted jól van ez így? Miért van az, hogy abban a térségben ahol a legkisebb az egyenlőtlenség ott van a legkisebb korrupció és a legszínvolasabb oktatás és a remek a társadalmi morál. Ahol meg ilyen jobbos, neoliberális gondolkozás van ott csak feszültségek vannak, kizsákmányolás és korrupció.

Kérdezem mégegyszer tőled és válaszolj tisztességessen, mi abban a rossz, hogy többet adsz a közösbe azért, hogy fejleszd az egészségügyet, oktatást, társadalmi felzárkoztatást? Nincs olyan érzésed, hogy nem csak magadért dolgozol, hanem azért, hogy a társadalmat is segítsd ezzel? Érdekes, mert szerintem te vagy az irigy mivel te csinálod azt, hogy az én pénzem és nem adom senkinek. Amikor az alapjövedelemről van szó akkor is azon hisztiznek, hogy én a két kezemmel dolgozom ő meg nem csinál semmit, hát ne kapjon már pénzt. Ez nem irigység a javából?

Egyáltalán nem vagyok rád irigy, örülök, hogy szereted csinálni, engem inkább az önzőséged, kapzsiságod csesz fel a többi hasonló jobberrel, neoliberális, libertáriussal együtt.

Ja és mégegyszer mondom nem szocializmust szeretnék, nem tervgazdálkodást, mint ami Észak Koreában van, hanem szocdem működést piacgazdasággal, ami Észak Európában van.

2018. jún. 3. 11:47
 26/30 anonim ***** válasza:

Írtam is, hogy nincs ilyen érzésem, nem akarok többet adni a közösbe, csak azért mert megtehetem, legalábbis nem kötelező formában. Olyan formában és annak "adakozok" aki és amilyen szervezet megérdemli. Amúgy sem csak anyagi formában lehet tenni a társadalomért, másokért. Magamért/családomért dolgozok, nem azért, hogy a szomszéd Jóska bácsinak jobb legyen.

Az pedig egy megnyugtató hazugság és önámítás, hogy könnyebb volt nekem a szüleim által. Nem, nem volt, lehet utánam csinálni.

A skandináv országok pedig lehet, hogy szépnek és jónak tűnnek innen távolról, de élj ott 1-2 évet, és rájössz, hogy mi is a gond velük és sikítva költözöl haza.

Részemről a vitát lezártam, mert értelmetlen.

2018. jún. 3. 12:18
 27/30 Lifeishard ***** válasza:

"Amikor az alapjövedelemről van szó akkor is azon hisztiznek, hogy én a két kezemmel dolgozom ő meg nem csinál semmit, hát ne kapjon már pénzt. Ez nem irigység a javából?"

Hívhatod irigységnek is, Kérdező, és igazad is lehet(ne); ugyanakkor, annak is igaza van, aki ezt sérelmezi: hiszen ez bizonyos szempontból lopás.

Nem akarok egyetlen mondatot kiragadni a mondandódból, már csak azért sem, mert jórészt egyetértek veled, én magam is fontosnak gondolom a szolidaritást, de a kérdés szerintem bonyolultabb annál, minthogy vagdalkozás és személyeskedés kíséretében ennyire leegyszerűsítsük...

2018. jún. 3. 14:32
 28/30 A kérdező kommentje:

#26 Érdekes az ott élő magyaroktól nem ezt hallom ők normálisnak tartják az ottani körülményeket. Gondolom te se voltál még kint és ilyen 888, origo féle szennyportálokon informálódsz.

Nem olyan rég olvastam egy választ innen, hogy egy csávó is hasonló vállalkozó, mint te elég jól keres. Tudod mit írt? Jobban örülne annak, ha lenne többkulcsos adó, mert úgy jobban hozzájárulhatna ahhoz, hogy fejlődjön az ország, pont azt írta, amit írtam. Persze azt is hozzá tette, hogy ehhez egy tiszta párt is kéne, akik nem teszik zsebre azt a pénzt. Ha nekem is lenne egy jó működő vállalkozásom amivel sokat keresnék lenne bennem annyi tartás, hogy többet szeretnék bele tenni a közösbe magyarán többet adóznék és nem hisztiznék ezen, hogy jaaj kevesebb pénz marad nálam, mert elvette az a csúnya állam.

Lehet azzal a dumával jönni, hogy aki szorgalmas, tanult azt minek adóztatassák meg jobban, de mi van azokkal akik elvégeztek egy iskolát amit szeretnek, de nem tudnak elhelyezkedni olyan helyre ahol szeretnének és emiatt kénytelenek bevállalni alja munkákat? Ilyen szempontból én is mondhatom azt, hogy az egykulcsos adó jobban sújtja őket, pedig rengeteget tanultak és szorgalmasak is.

Én is értelmetlennek látom ezt a vitát, mert csak magadra tudsz gondolni és hiába jössz azzal, hogy szoktál adakozni, mikor ezt feudális módon teszed, mintha te lennél a földesúr vagyis akarom mondani a földesasszony. Nem is beszélve arról, hogy nem is tanúsítasz nőies viselkedést, teljesen elvagy férfiasodva. Egy nőnek alapból nem így kéne viselkednie ahogy te teszed.

Részemről is ennyi volt!

#27 Figyelj én nem látom lopásnak azt, hogy valakinek megadjunk egy alap minimumot, hogy ne halljon éhen és legyen fedél a feje felett. Nem azt mondom, hogy annyi pénzt kapjon az illető, hogy luxus életet éljen, hanem ne legyen szegény, ne éljen létminimum alatt.

Próbálok nem személyeskedni és egy rossz szokásom ez, de nem szoktam ok nélkül személyeskedni egyszerűen nem bírom a társadalmi igazságtalanságot, amit természetesnek könyvelnek el. Úgyanígy vagyok az önzőséggel, kapzsisággal, lenézéssel is.

2018. jún. 5. 07:42
 29/30 anonim ***** válasza:
Sose értettem ezt a kétszínű álszentséget, amiben nagyon odáig vagyunk az elesettekért, de azért olyan gondolatok fordulnak meg a fejünkben, hogy "juj, nem vagy nőies, mert törekvő és szorgalmas vagy". Vazze, tényleg szót sem érdemelsz, te ostoba tyúk.
2018. jún. 5. 08:07
 30/30 anonim ***** válasza:
Attól mert még valaki ebben vagy abban hisz nem biztos hogy az a jó! De tegyétek fék a kérdést magatoknak félre tudjátok tenni a büszkeségeteket a szerelemért? Mert ha nem akkor előbb utobb szakítás lesz ebből! És amugy is mit számit nem vagytok messiasok hogy egyből változtasatok (de ha meg értenétek a másik gondolkodás módját [ha erre számtól időt] akkor nem lesz gond)
2018. dec. 21. 11:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!