Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Két különböző politikai...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Két különböző politikai nézetű ember között működhet komoly párkapcsolat?

Figyelt kérdés

Egyikük baloldali a másik jobboldali.

A baloldali az újraelosztásban hisz, szerinte a rászorulókon segíteni kell és egyenlőtlenséget csökkenteni kell állami beavatkozással.

Míg a jobbaldali a piacban hisz, szerinte az ember segítsen saját magán és természetesnek veszi az egyenlőtlenséget, amibe ne szóljon bele az állam.

Mit gondoltok ez okozhat gondot? Hogy tapasztaltátok?

2018. jún. 2. 09:21
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat, csak kíváncsiságból kérdeztem és azért is, mert nem olyan rég jöttem rá arra, hogy a baloldaliság sokkal közelebb áll a szívemhez és azon belül is a szocdemhez állok a

legközelebb. Mszp-t, dk-t elutasítom úgy ahogy van.

Azért is érzem jónak ezt a politikai elhelyezkedést, mert piac gazdasági, de az állam nem hagyja, hogy a piac teljesen elurakodjon és lehetővé teszi az újraelosztást, de nem úgy, mint mondjuk Rákosi aki széjjel lopta az országot, és mindenki szarul élt, hanem a progresszív adózással, luxusadókkal. Szerintem igenis van joga az államnak ahhoz, hogy csökkentse az egyenlőtlenséget és ne hagyjon teret az olyan gondolkozásnak, hogy ilyen az emberi természet, jól van ez így és emiatt szenvedjen sok ember a nyomorban. Érdekes módon skandinávoknál is az az érték uralkodik és kiemelkedő gazdaságuk, életszínvonaluk van, követendő példa. Már csak egy ideológiákban gazdag szocdem párt kéne ide.

Egy kicsit elszakadtam a témától és mivel eddig nem foglalkoztatott a politika így fel se hoztam ezt és emiatt nem volt ebből kifolyólag semmilyen konfliktus. És hát kíváncsi vagyok, hogyha egy jobber csajjal ismerkednék akkor mennyire szabadulna el a pokol, ha erről a témáról beszélgetnénk.

2018. jún. 2. 12:00
 12/30 A kérdező kommentje:
#9 Ja és a Kádár korszakot is elutasítom, nagyon elbutította a társadalmat, eladósította az országot, államkapitalizmus volt és egyáltalán nem volt baloldali sőt inkább jobboldali volt. A tervgazdálkodás miatt nem fejlődött az ország és mai napig vagyunk lemaradva.
2018. jún. 2. 12:04
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén megmondom, én igencsak jól élek, talán gazdagnak számítok, és azért mert szívem-lelkem benne van a munkámban és rengeteget dolgozok. Ha az állam emiatt triplán megadóztatna, csak azért mert jujj mások lustábbak/rosszabbul élnek nálam, egyáltalán nem tartanám igazságosnak. Arról nem én tehetek, hogy a szomszéd idénymunkákból él, és inkább elissza a pénzét, minthogy felemelje a seggét és dolgozzon, tevezzen.
2018. jún. 2. 12:41
 14/30 anonim ***** válasza:
Szóval az én esetemben, nem tudnék hozzád hasonló gondolkodású férfival együtt élni, mert ez folyamatos konfliktusforrás lenne.
2018. jún. 2. 12:44
 15/30 A kérdező kommentje:
Arra nem gondolsz, hogy vannak emberek, akik rossz körülmények között születtek és esélyük sincs arra, hogy tovább jussanak? Nem szeretnél abban részt venni, hogy a munkáddal támogasd az egészségügy fejlesztését, oktatást, és azt hogy a szegényebbek felzárkózzanak? Ha nem akkor végtelenül önző vagy és elidegenedett. Nem tudom miért rossz neked az, hogy olyan társadalom jöjjön létre ahol mindenkinek esélye legyen jól élni és nem csak neked. Ha lenne ilyen párt akkor biztos, hogy rászavaznék.
2018. jún. 2. 13:02
 16/30 A kérdező kommentje:

Többre értékelem az ember szabadságát annál, hogy egy munkarobot váljon belőle. Sajnos a kapitalizmus az a lényege, hogy ne legyél szabad, ne csináld azt ami jól esik csak a rendszer részese légy. Ez végtelenül elidegenítő és nem tudom értékelni azt, ha valaki a munkamániájára büszke.

Amúgy nem rég csináltak felmérést és állítólag a legtöbb ember egyetért a szocdem intézkedésekkel csak egy párt kéne hozzá.

2018. jún. 2. 13:07
 17/30 anonim ***** válasza:
Az a baj, nyuszifül, hogy te összekevered az elesetteket a dolgozni nem akaró, sopánkodó senkiházikkal. A társadalmi felelősségvállalás fontos, de nem mindenáron.
2018. jún. 2. 13:10
 18/30 A kérdező kommentje:

Különbséget tudok tenni a kettő közt, de én úgy veszem észre, hogy a munkamániás, pszichopátiás, együtt nem érző emberek nem tudnak különbséget tenni a kettő között, mint az előző válaszoló.

Ezért lenne szükség feltétel nélküli alapjövedelemre ami azt a minimumot hozná, hogy megtudjon élni, tudjon rendesen enni, inni betudja fizetni a számlákat aztán, ha többre vágyik, mint új telefon, számítógép, tv akkor elmegy szépen dolgozni. Ez sokkal jobban feltudá pörgetni a gazdaságot, mivel ha kap alapjövedelmet nem azt jelenti, hogy nem nyúl hozzá ahoz a pénzhez hanem elkölti és ezzel pörgeti ő is a gazdaságot. Ha lenne alapjövedelem nem lenne ez a fúj munkakerülő baromság, sokkal nagyobb szabadsága lehetne az embernek és, ha nem akar dolgozni, akkor nem dolgozik, de ne haljon éhen és ne vegyék el a lakását. Mondom, hogyha többre vágyik többet akar költeni akkor dolgozzon. Én biztos, hogy dolgoznék akkor is, mert szeretnék annál többet keresni, mint amennyit az államtól kapnék.

2018. jún. 2. 13:40
 19/30 anonim ***** válasza:
A legfőbb baj ezzel, hogy ez csupán ábránd, a gyakorlatban ez teljesen irreális és megvalósíthatatlan, aminek oka, hogy ahhoz tisztességes vezetésre lenne szükség, ami sosem volt ebben az országban. A reálisan gondolkodó emberek nem véletlenül nem bíznak az államban. Ez az "állami újraelosztás" nálunk nagyjából valahogy úgy valósulna meg, hogy a tisztességesen dolgozó, tehetséges, szorgalmas ,innovatív embereket önkényesen lenyúlná az állam, a pártvezetők ebből gazdagodnának meg, majd a lehulló morzsákból valami keveset odavetnének az ingyenélő, semmirekellő, lusta proliknak. Aztán miután elfogyna a gazdagok pénze, vagy már az összes elmenekülne az országból,akkor elkezdenének óriási hiteleket fölvenni, ami a teljes csődbe vinné az országot, a multik elmenekülnének, kevesebb lenne a munkahely, mindenki akinek minimális tőkéje, teljesítménye, sikere van, az menekülne innen és az ország a teljes pusztulás szélére kerülne, mint Venezuelában.
2018. jún. 2. 14:00
 20/30 anonim ***** válasza:

Volt már, hogy emiatt nem működött kapcsolatom.

Nemzeti érzelmű vagyok, és nehezemre esik, ha a szintén magyar partnerem szidja az országot, és pl. ha egy szép magyarországi helyre szeretnék vele elmenni vagy valami kulturális eseményre, akkor őt ez nem érdekli, csak az foglalkoztatja, hogy "elhúzzon innen".

2018. jún. 2. 15:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!