Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Lányok, hogyan viszonyultok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok, hogyan viszonyultok ahhoz, ha egy férfi gondolkodó típus és szereti a műveltséget?

Figyelt kérdés

Néha úgy érzem, mintha elriasztana lányokat ez a típus. Lehet, csak én képzelem bele tévesen, de nem azt vélik egyesek, hogy a gyakorlatiasság hiánya mutatkozik az elmélkedő típusoknál? Pedig nem zárja ki, hogy gyakorlatias is legyen valaki, én annak tartom magam.

Ha egy férfit érdekel az irodalom, történelem, nyelvészet, filozófia, kultúrák, szereti a komolyzenét, romantikus típus, akkor hogyan viszonyultok hozzá?

Nekem az eddigi párkapcsolataimban egyikben sem olyan párom volt, aki intelligensnek, műveltnek vagy egyáltalán kimondottan gondolkodó típusnak lett volna mondható. Így is elfogadtam és szerettem őket. Mégis néha úgy vágyom rá, hogy szellemi társam is legyen egyben a párom! Ritkán, de volt alkalmam ilyen lányokkal ismerkedni, mindig azokat a randikat élveztem a legjobban, ahol tudtunk beszélni irodalomról, filozófiáról vagy bármilyen elmélyült témáról.

Valahogy úgy irigylem azokat, akiknek szerencséjük volt és összejöttek a szaktársukkal az egyetemen hasonló érdeklődésük vagy beállítottságuk miatt is.

Mit tanácsoltok, hol lenne érdemes ismerkednem, ha már az egyetemen nem jött össze? (Máshol bezzeg találtam értelmes embereket. :D)

2017. dec. 16. 18:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Engem taszít, ha valaki az ismeretterjesztés szintjén foglalkozik valamivel, és azt hiszi, hogy ő ettől hozzáértő lett meg művelt. Téged is ilyennek látlak a leírásod alapján.
2017. dec. 21. 15:06
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarok veled privátban beszélgetni.

Nem mondtam, hogy baj lenne az ismeretterjesztéssel. Azzal van bajom, ha úgy csinálsz, mintha az is tudás lenne.

2017. dec. 21. 22:23
 13/23 A kérdező kommentje:
Utolsó, mi számít neked tudásnak akkor?
2017. dec. 22. 15:59
 14/23 anonim ***** válasza:
90%
Ne játsszd a hülyét csak azért, hogy beszéltess.
2017. dec. 22. 16:12
 15/23 A kérdező kommentje:

Ó, tehát féltve őrzöd azt a titkos tudást, ami benned van és nem szeretnéd, ha sikerülne rávennem téged, hogy megoszd a tudás- és ismeretszerzés titkos útját!

Vagy inkább arról van szó, hogy annyira nem bízol az álláspontodban, hogy le se mered írni, meg se mered osztani? :) Fel se mered vállalni? Elég bizonytalan lábakon áll az ilyen tudás, mégcsak hivatkozni se merünk rá. :)

2017. dec. 22. 22:38
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, elég öntelt embernek tűnsz. Remélem, nem sértődsz meg rajta. Én biztos, hogy nem szívesen ismerkednék olyan emberrel, mint te.
2018. febr. 5. 14:45
 17/23 anonim ***** válasza:
4%
A mai lányok rühellik az okos, művelt, kifinomult férfiakat, nekik a kőbunkó, síkhülye pasik kellenek, akik folyton vedelnek, beszólnak mindenkinek, és 20-ig nem tudnak elszámolni, mert szerintük ezek az alfahímek. És ezért van halálra ítélve az emberiség.
2018. febr. 5. 17:44
 18/23 anonim ***** válasza:
Nem ezért. Ez tipikus gyakoris mentalitás. A nők a magabiztos, szerény, őszinte embereket szeretik. Te pedig nem ilyen vagy.
2018. febr. 5. 20:40
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Engem inkább elriaszt egy kapcsolattól, ha valaki nagyon értelmes és művelt. Nem azért, mert a primitív ősbunkó pasikat szeretem, hanem azért, mert én nem érek fel az illető műveltségéhez. Sok témában otthon vagyok, de főleg az érdeklődési körömhöz értek, más területen csak áltanános műveltségem van (természettudományos érdeklődéssel inkább csak kívülállóként hallgatok mondjuk politikai vagy filozófiai beszélgetéseket és szégyenkezem, amiért én nem értek ilyesmihez). Elég önbizalomromboló tud lenni, mikor egy nálam sokkal műveltebb (vagy csak más érdeklődési körrel rendelkező) pasi szinte lesajnál, amiért nem értek egy olyan területhez, ami neki a szíve csücske. Mindig egy utolsó fogyatékosnak érzem magam az ilyen helyzetekben, pedig egyébként nem vagyok buta. A másik dolog, hogy sokan nem bírják ki, hogy ne ócsárolják a másik érdeklődési körét és ne istenítsék a sajátjukat (humán vs természettudomány). Én szívesen meghallgatom, ha valaki humán jellegű dolgot magyaráz nekem, mert az is érdekel, de azt nem tolerálom, mikor én mondanék neki valami természettudománnyal kapcsolatosat és ő hisztériás rohamot kap, hogy "jajj, ez mekkora hülyeség, hagyjál már, úgysem értem az ilyesmit" (előfordult)...
2018. márc. 28. 20:48
 20/23 A kérdező kommentje:
#19 Köszönöm, értékesnek és hasznosnak ítéltem meg válaszod!
2018. márc. 28. 22:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!