Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bipolárissal milyen a párkapcsolat?

Erre egy megoldás van amit én is követni fogok, ha egyszer lesz valakim: Ha valamelyik állapot fellép, akkor elnézést kérek tőle és elvonulok amíg nem mérséklődik. Kevésbé nácipártos nők talán el tudják nézni.

unipolárissal sem jobb, engem az tett tönkre.
soha többet nem akarok mentálisan sérültekkel kezdeni.

Sok türelmet igényel, de ezt szerintem ők tudják is magukról. Utánaolvasással meg persze mély érzelmekkel megtanulható, hogy a személyes beszólogatást, undokságot ne vegye magára az ember.
Ha nem kezelteti magát, akkor sajnos nem várható javulás. Az én tapasztalatom az, hogy gyógyszerrel ég és föld a különbség az illető viselkedésében.

Csak te döntheted el, hogy belevágsz-e.
Ő tisztában van a bajával, meg akar gyógyulni. Szerintem a kezeletlenek mellett nehezebb.
22/N

NA, ez a kérdés foglalkoztat engem is pár napja, 2 kérdés ( az előbb leírtam hosszan szépen, de örülök, hogy az oldal nem töltött be és kitörölte az egészet végül.. -.-)
A kérdés:
Egy haveri társaságban hogyan lehet észrevenni pl, ha valaki ilyen? Észre lehet? ( Van egy srác, és valamiért van egy ilyen érzésem nála.. persze lehet hülyeség.)
2. Mit jelent pontosan a mániás/pörgősepizód? Nem csak egyszerűen vidám, és pörög? Gondolom nem,mert akkor nem zavarná a környezetét sem.. Hogy kell ezt elképzelni?
Tudnátok konkrétumokat mondani erre?
A másik meg: milyen gyakran váltják ezek a mániás-depis epizódok egymást? Naponta? hetente? Esetleg 1 napon belül többször?
Tényleg köszi, ha leírjátok, egem érdekelnek ezek a dolgok önmagában is. :) Nekem ez a hobbim szerintem.:D
En ugy kezdtem gyanakodni , hogy olyan volt , mintha lenne A het , meg B het.
Az A-n tok lelkes ,poenkodik , a "nyakamon log " , beszel , par orankent hivott is . A B-n meg a total ellenkezo. A befordult. Ok nelkul.Valahogy ugy gondoltam , ez nem normalis.
Es azert tud zavaro lenni , mert sok a viselkedese. Meg o nalam eleg onzo is tud lenni , sokak szerint elviselhetetlen.
Valtozo , hogy milyen gyakran ingadozik. Most egy par honapja egesz stabil.
Regen volt , hogy egy nap tobb minden is elofordult.

Köszi a választ!
Konkrétan ugyanezeket a jeleket vettem én is észre nála, amiket írsz. (Már ha észre lehet venni úgy, hogy nem vagyunk közeli barátok pedig.)
De érdekes amit írsz az önző, énközpontú és a bántó beszólásokról, mert ezt is megfigyeltem az illetőnél, hogy hajlamos a párja előtt megereszteni olyat, hogy csak néztem, hogy ő ilyen, nem is gondoltam volna..
Egyébként számomra érdekes tény, hogy ha jól értem amit írsz, épp a mániás korszakában viselkedik így, bántóan, énközpontúan? Mert én pl akkor kaptam el nála ezt a dolgot.
Aztán nem tudom, hogy akit én ismerek valóban ilyen-e, mert csak néhány alkalommal találkoztunk, lehet köze sincs a dologhoz. Bár mondták már, hogy nagyon hamar rá tudok érezni az emberekre, ettől persze még benézhetem ezt a dolgot, mert nem tudok róla, hogy lenne ilyen ismerősöm.
Egyébként amiket ő csinál, hát lenne pár vitánk az biztos, mert nekem sok, és nehezen viselem el, ha a párom nem adná meg a tisztelet. Bár így, hogy tudnám, hogy bipoláris, akkor nyilván türelmesebb lennék pár dologban és elnézőbb, de azért mindent nem engedhetne meg magának, mert az már kicsit olyan lenne, mintha e mögé takarózna valaki, hogy pl azért bunkó, mert ő ilyen. Csak hogy ha pl elmondasz neki adott dolgokat, hogy téged ez a dolog zavar, ne csinálja, akkor onnantól már tudatosan tehet róla/érte, hol fogja vissza magát. Tehát a hangulatát nem tudja befolyásolni, de a bántó viselkedését azért tudja az ember kontrollálni valamilyen szinten. Pl nem teszek vagy mondok folyamatosan olyan dolgokat előtted/neked, amiről tudom, hogy téged bánt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!