Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Féltékenységből nagyon durva...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Féltékenységből nagyon durva volt velem? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kérlek, ne egyből azt válaszoljátok, hogy hagyjam rá, mert ha valakit szeretünk ez nem megy ennyire könnyen. Szeretnék a dolgon javítani, nem pedig egyből arra gondolni, hogy nélküle.

18 éves koromban kezdtünk el járni. Akkor ő 29 volt. Alapvetően semmi gond nem. Nekem ő volt az első, előtte egyáltalán senkit sem akartam.

Most 23 vagyok és elképesztő, hogy min megyünk át.

Mindenkire féltékeny, összeveszik velem, ha olyan beszélgetek akivel nem lenne muszáj, de mondjuk ismerem valahonnan és megállunk pár szóra. Eleinte nem volt ilyen egyáltalán.

Van egy fiú, akivel 17 éve vagyunk barátok. Együtt küzdöttük végig az általánost, középiskolát, és ma is tartjuk a kapcsolatot. Mondtam neki, hogy nem vagyok hajlandó megszakítani vele a kapcsolatot, de tényleg "csak" egy barát.

Egyik este az a fiú és a barátom beszéltek pár szót. Persze nagy köztük az ellentét. A barátom direktben rákérdezett a barátomnál, hogyha ennyire harmonikus a kapcsolatunk, akkor hogy lehet az, hogy meg sem fordult a fejünkben korábban, hogy ne csak barátok legyünk. És ekkor a barátom kimondta a páromnak, amit sohasem lett volna szabad. Egyszer azt mondtam neki, amikor nem tudtuk, hogy találkozgassunk-e, hogy én annyi ilyen barátságból szerelem kapcsolatot láttam teljesen tönkremenni, hogy inkább maradjunk meg tényleg ilyen jó barátoknak, ne mocskoljuk be szexel.

Na mondanom sem kell, hogy a párom azt vont le, hogy a baráti kapcsolatomat tisztábbnak, jobbnak és értékesebbnek tartom, mint a párkapcsolatomat. Hiába mondtam neki, hogy ezt még előtte mondtam! De neki ebből az jött le, hogy éppen egy hajszálon múlik, hogy mikor gondoljuk meg magunkat. Megkértem a barátomat, hogy menjen el, mert láttam, hogy mennyire mérges.

Ezután a párom nagyon durván megszorította a karomat, tiszta kék, zöld. Amikor meg ott akartam hagyni, mert elegem lett, a hajamat megfogta és nagyon durván megrántotta, hogy maradjak ott, mert meg kell beszélnünk. Erre mondtam, hogy hagyjon békén és már lendítette a kezét, de végül az asztalra csapott. Ilyet sohasem csinált még, még csak megközelítőleg sem.

Nagyon megijedtem tőle. Persze bocsánatot kért, meg mondta, hogy túlreagálta, de az álláspontját tartja és ezért ő mérges rám. Mondjátok meg ti, akik nem vagytok elfogultak, hogy kinek miben van igaza, mert én már nem látom át!

(Bocsánat, hogy ennyire hosszú lett )

2016. okt. 30. 14:43
1 2 3 4 5
 21/45 A kérdező kommentje:

A külsejével kapcsolatban csak arra akartam utalni, hogy nagyon jól néz ki, bár tény, hogyha bennem nem biztos, akkor nézhet ki akárhogyan, ha azt hiszi, hogy minden lánynak kellhet, csak nekem nem, ebben igazad van.

És tényleg itt mindenki úgy csinál, mintha agyba-főbe vert volna. Nem kellett volna szerintem sem ezt tennie, továbbra is belátom, nem ezzel van a baj, én is nagyon mérges voltam, azután pedig szomorú, hogy így alakult. De én ezt ennyiért nem akarom eldobni. De persze nem akarom, hogy megismétlődjön. És valójában erről is szólna a kérdésem, hogy hogyan tudnék vele maradni, és ezt az állapotot megoldani.

Ha este hazaér, biztosan fogunk erről beszélni. Mindent el fogok neki mondani, aztán meglátjuk, hogy mi lesz a vége. Arról még nem tud, hogy késik, de természetesen el fogom neki mondani. Joga van róla tudni, ha esetleg tényleg terhes vagyok.

2016. okt. 30. 18:32
 22/45 Szergej55 ***** válasza:
100%
Jöhetsz ide segítséget kérni, csak őszintén nem értem, mit vársz. Ha leírják az igazat, értem, hogy nem tetszik, de te is értsd meg, nem nekünk kell bizonygatni, hogy majd minden jó lesz, aki itt tanácsot tud adni, annak jó eséllyel volt már dolga hasonlóval, többek közt nekem is. Simizzük meg a buskidat, hogy milyen ügyes kislány vagy? Atya-gatya!
2016. okt. 30. 18:33
 23/45 anonim ***** válasza:
100%

Ha este vegre elver beszelgetes helyett, akkor kerlek ne ide gyere panaszkodni. Sajnos, menthetetlen vagy. Mi a limit? Hajtepes, kek-zold foltok meg nem, de pofon mar elhagyast jelent? Fel ev utan megtep, akkor elhagyod, 5 ev utan bantalmaz, akkor nem szabad veszni hagyni ezt a rendkivul ertekes viszonyt? Edes istenem. Es akkor meg kerdezed, hogy miert jovunk azzal, hogy nehany nonek ez kell.

Kerlek meseld el ezt cenzura nelkul a szuleidnek, es nezd meg a reakciojukat. Vagy gondolom azt mar nem mered, mert akkor rogton "felreismernek" ezt az ertekes embert egy buta veszekedes miatt...

2016. okt. 30. 18:38
 24/45 anonim ***** válasza:

Nem, este nem fogja bántani...már megtette majd maradt továbbra is ott, hogy igaza volt.

Most az jön ígérgetni fog meg szerelmet vallani s ha ennél is pofátlanabb lelkiismeretfuldalást fog kelteni a kérdezõben s kicsikarni a javítsuk a kapcsolatunkon kártyát.

Pofozni, hajattépni akkor fog majd mikor megint valami nem tetszik neki s jogait érvényesíti így....

Már ott fura kiabálni s bunkózni milyen alapon kezd...ez a szint nekem már felfoghatatlan.

2016. okt. 31. 15:18
 25/45 A kérdező kommentje:

Ha esetleg valakit érdekel, akkor annak leírom:

Tegnap este végül beszélgettünk. Először is elmondtam neki, hogy az ahogyan viselkedett számomra ijesztő volt és hogy több ilyet nem fogok neki eltűrni.

Elmondtam neki őszintén, hogy rajta kívül egyáltalán nincsen még csak a látóteremben sem olyan férfi, aki érdekelne, főleg nem a barátom. Megkértem, hogy ő is beszéljen nekem arról, hogy mi az ami bántja. Elmondta, hogy borzalmasnak tartja, hogy amikor például összeveszünk, akkor arra gondol, hogy biztosan annak a másik fiúnak mondom el, ő vigasztal és hogy ilyenkor arra gondol, hogy csak még jobb a kapcsolatunk. Most erre hiába mondjátok, hogy már kezdi a lelkiismeretfurdalást, de ezért tényleg hibás vagyok. Nem lenne szabad egy fiúval ennyire jóban lennem.

Azt vontam le ebből, hogy nekem lazítanom kell a baráti kapcsolatomon azzal a fiúval. De azt meg én adtam világosan a tudtára, hogy még egyszer ilyen magatartást nem nézek el neki.

Bízom benne, hogy mind a ketten tanultunk a helyzetből. Ha mégsem, akkor is léphetek. Nem tudom, hogy milyennek képzelitek ezt a folyamatot, de szerintem ha lesz következő ilyen, akkor is azt mondhatom, hogy elég. Nem hiszem, hogy most ez az egy lehetőségem lenne kilépni vagy életem végéig a verés. Azért nem ennyire szélsőségesek a dolgok.

Ja és még mindig nem jött meg. El még nem mondtam neki, mivel csak akkor akarom, ha már teljesen biztos a dolog. Az biztos, hogy ő akarná, mivel már korábban is utalt rá. Szerintem, hogy elvetessem nem is "engedné". Ebben biztosan számíthatok rá, nem hagyna magamra a gyerekkel. A kérdés csak az, hogy én biztosan akarom-e a babát. Nem lenne kétségem, ha ez a múltkori dolog nem történt volna meg. Talán emiatt a kétely miatt sem mondtam még el neki. Az a baj, hogy jó lenne, ha most még lenne idő, hogy bizonyítson és csak utána lennék terhes. De így? Egy kicsit bízom benne, hogy csak a stressz és nem a baba az oka.

2016. okt. 31. 22:35
 26/45 anonim ***** válasza:

Egy netto baromság amit írsz. A barátod az a barátod. Lazítani a kapcsolaton mert az idóta pasidnak féltékenységi rohamai vannak...

Az a barát mindig melletted volt te pedig eldobod egy ilyen alakért, szegény srác komolyan sajnálom. A gyerek dolgot meg ne erőltesd amíg te is az vagy. Egy ilyen férfinak soha nem szülnék a helyedben. Aki egyszer megtette máskor is megteszi, majd maximum keservesebben könyörög vagy tovább. Látod most is elérte, hoy magadat hibáztasd az ő bűnéért és ezért vagy gyerek mert ezt nem látod. A körítés mindegy EGY FÉRFI SOHA NEM ÜTHET MEG EGY NŐT. Amelyik megteszi az meg olyan is. Te meg még képes lennél lebabázni is...jaj gondolkodj már...azonnal kiadni az útját.

De nem fogod mert te is csak egy üresfejű idióta vagy.

30/N

2016. okt. 31. 22:42
 27/45 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnalom. Mar most akkora karokat okozott az onbecsulesedben ez a "pasi", hogy ha most rogton szakitanatok is, evekbe telne kitisztitani a latasodat. Modszeresen rombolja az onbizalmadat, manipulal, a feltekenysegevel szeparal el az emberi kapcsolatoktol, es mar most el tudja veled hitetni, hogy a te hibad is, amit kaptal. De ebben a legrosszabb az az, hogy te annyira elhiszed, hogy te tartod kezben a dolgokat, hogy fel sem merul benned, hogy milyen vak vagy. Sajnos valoszinuleg csak akkor fog felderengeni ez benned, amikor epp azert kapod a pofont meg a hajtepest mert rad nezett a zoldseges vagy egy munkatars hozzad mert szolni, es mar nem lesz kihez szolni ez ugyben, mert ez az aranyember "meglazittatta" veled a baratsagaidat, hogy a kispocsu egoja ne seruljon... szanalom ember. Nagyon sajnallak teged, kerdezo - minden lesajnalastol mentesen. Tenyleg csak oszinte sajnalatot erzek hogy itt probaljuk felnyitni a szemedet, de te csak meg inkabb lecsukod. Minden jot.
2016. okt. 31. 22:49
 28/45 A kérdező kommentje:

Igen, valószínűleg úgy van, ahogy mondjátok, mivel én nem látom azért ennyire szörnyűnek a dolgokat. Engem olyan családban neveltek, ahol egyáltalán soha sem ütött meg valaki valakit. Sem nőt, sem gyerekeket. Anyám mindig azt mondta, hogyha egyszer olyan helyzetbe kerülök, ahol engem ütni akarnak (nyilván párkapcsolat), akkor ha hagyom magam megverni, akkor ezzel őt is alázom. Mindig ezt mondta, hogy legalább rá legyek tekintettel. Ő azt mondta, hogyha valamelyik lánya egy bántalmazó mellett él az neki szégyen, mivel egy anya dolga megtanítani, hogy egy nő nem élhet ilyen közegben.

Szóval bennem ez le van tisztázva, látom a dolgokat. Egyszerűen más az elmélet és más a gyakorlat. Valószínűleg, ha ezt az esetet olvasnám, ugyanúgy reagálnék, mint ti. Lehet, hogy fél évvel ezelőtt én is azt mondtam volna ezt olvasva, hogy elhagynám a párom, ha ezt tenné. Mert fejben tudom, hogy ez a helyes.

De a dolog teljesen más, ha már nem csak elméleti kérdés.

Ezt meg nektek nehéz megérteni, de én megértem, mivel mondom, én is így láttam volna a dolgokat, ezt most értettem meg.

2016. okt. 31. 23:03
 29/45 anonim ***** válasza:
100%

Nezd, oszinten szolva semmi kulonos dolog nem tortent, csak most ertetted meg valoszinuleg eletedben eloszor, hogy nehez helyesen cselekedni, illetve esszeruen, mikozben a szived mast mond. Azonban attol meg nem az lesz a kevesbe helyes, ami eddig is az volt, csak mert most epp veled tortenik. Ugyanugy egy bantalmazo kapcsolatban elsz, csak nehez kilepni mert ez te vagy, nem pedig egy pelda emberke. De ettol meg a kapcsolatod nem lesz kevesbe karos. A baratod ki akar sajatitani, ugyanis van egy rejtett lenyege annak amit mondott neked: attol fel, hogy ezzel a fiubaratoddal majd panaszkodni fogsz rola es o fog vigasztalni teged. A gond csak az, hogy a baratod mindenki mas esetben is ugyanigy fog reagalni, hogy a vegen senkivel ne tudj erdemben beszelni rola, es senki ne tudja felnyitni a szemedet vele kapcsolatban. Mert o fel, es ezert teged akar kalitkaba zarni. Megertetted hogy a mondandoja lenyege az, hogy mostantol mindig igy lesz, es senkivel ne beszelj, mert o azt hiheti, hogy rola panaszkodsz? Senkivel.

Az pedig a masik, hogy nem a tettet kell nezni (bar nekem a hajtepes, a kek zold foltok mar onmagukban is eleg szornyuek), hanem a reakcio mibenletet. Most mar tudja, hogy megteheti. Szerinted nem lesz meg ilye alkalom? De lesz. Sajnos eleg valoszinu, hogy lesz meg, mert mar tudja hogy vele maradsz, es tudja, hogyan manipulalhat teged.

Arra kerlek, hogy beszelj edesanyaddal oszinten. Mondd el neki a tortenteket, kerf a segitseget, mert valakinek ki kell jozanitania teged, amig mig nem tortennek a kek zold foltoknal rosszabbak.

Attol hogy itt te vagy ebben a helyzetben, a helyzet nem valtozik. Tovabbra is masodrangukent elsz egy bantalmazo parkapcsolatban.

2016. okt. 31. 23:19
 30/45 anonim ***** válasza:

Mondjuk az talán jogos tényleg, hogy a te és párod dolgait ne azzal a fiúval beszéld azért meg. Viszont az is tény, hogy senkinek nem elég egy embertől inger. Mert akkor csak leépül, nem gazdagodik. Szerintem ha a párod kicsit belegondol, akkor ez viszonylag egy biztonságos megoldás, hogy egy ilyen fiú van, ahol elég valószínűtlen, hogy fellobbanjon valami, ha eddig nem lobbant.

Szóval amúgy szerintem ne építsd le ezt a barátságot, csak tényleg ezeket tartsd meg amit a párod mondott, hogy ha ti vitában vagytok, meg bajotok van azt ne hozzád vidd. ezt inkább lányhoz.

2016. nov. 1. 18:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!