Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Féltékenységből nagyon durva...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Féltékenységből nagyon durva volt velem? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Kérlek, ne egyből azt válaszoljátok, hogy hagyjam rá, mert ha valakit szeretünk ez nem megy ennyire könnyen. Szeretnék a dolgon javítani, nem pedig egyből arra gondolni, hogy nélküle.

18 éves koromban kezdtünk el járni. Akkor ő 29 volt. Alapvetően semmi gond nem. Nekem ő volt az első, előtte egyáltalán senkit sem akartam.

Most 23 vagyok és elképesztő, hogy min megyünk át.

Mindenkire féltékeny, összeveszik velem, ha olyan beszélgetek akivel nem lenne muszáj, de mondjuk ismerem valahonnan és megállunk pár szóra. Eleinte nem volt ilyen egyáltalán.

Van egy fiú, akivel 17 éve vagyunk barátok. Együtt küzdöttük végig az általánost, középiskolát, és ma is tartjuk a kapcsolatot. Mondtam neki, hogy nem vagyok hajlandó megszakítani vele a kapcsolatot, de tényleg "csak" egy barát.

Egyik este az a fiú és a barátom beszéltek pár szót. Persze nagy köztük az ellentét. A barátom direktben rákérdezett a barátomnál, hogyha ennyire harmonikus a kapcsolatunk, akkor hogy lehet az, hogy meg sem fordult a fejünkben korábban, hogy ne csak barátok legyünk. És ekkor a barátom kimondta a páromnak, amit sohasem lett volna szabad. Egyszer azt mondtam neki, amikor nem tudtuk, hogy találkozgassunk-e, hogy én annyi ilyen barátságból szerelem kapcsolatot láttam teljesen tönkremenni, hogy inkább maradjunk meg tényleg ilyen jó barátoknak, ne mocskoljuk be szexel.

Na mondanom sem kell, hogy a párom azt vont le, hogy a baráti kapcsolatomat tisztábbnak, jobbnak és értékesebbnek tartom, mint a párkapcsolatomat. Hiába mondtam neki, hogy ezt még előtte mondtam! De neki ebből az jött le, hogy éppen egy hajszálon múlik, hogy mikor gondoljuk meg magunkat. Megkértem a barátomat, hogy menjen el, mert láttam, hogy mennyire mérges.

Ezután a párom nagyon durván megszorította a karomat, tiszta kék, zöld. Amikor meg ott akartam hagyni, mert elegem lett, a hajamat megfogta és nagyon durván megrántotta, hogy maradjak ott, mert meg kell beszélnünk. Erre mondtam, hogy hagyjon békén és már lendítette a kezét, de végül az asztalra csapott. Ilyet sohasem csinált még, még csak megközelítőleg sem.

Nagyon megijedtem tőle. Persze bocsánatot kért, meg mondta, hogy túlreagálta, de az álláspontját tartja és ezért ő mérges rám. Mondjátok meg ti, akik nem vagytok elfogultak, hogy kinek miben van igaza, mert én már nem látom át!

(Bocsánat, hogy ennyire hosszú lett )

2016. okt. 30. 14:43
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
A problémákat meg kell beszélni, és nem szappanoperásan drámázni... Ezt csak vele tudod megbeszélni, hogy mi tegyél.
2016. okt. 30. 14:50
 2/45 A kérdező kommentje:
De az a baj, hogy már én magam sem értem, hogy jogosan volt-e ennyire mérges. Ezen most csak úgy lendüljek túl? De attól semmi sem lesz jobb, mivel elvárná, hogy ne is beszéljek azzal a másik fiúval. Meg hát ez a kirohanása sem túl biztató. De más részről meg ott van, hogy szeretem.
2016. okt. 30. 14:53
 3/45 anonim ***** válasza:
88%
Őszintén? Rakd a büdös p*icsába. Nem elég, hogy egy hisztis rinyagép, a semmin problémázik, de úgy megszorítja a kezedet, hogy kék-zöld, rángatja a hajad és kezet emel rád??! Ez egy patkány, egy nővel így nem viselkedünk, nem emelünk kezet!! Helyedben letörtem volna a kezét. Ha ezekután te még szóbaállsz vele, akkor meg is erdemled, amit kapni fogsz még..
2016. okt. 30. 14:54
 4/45 anonim ***** válasza:

Nyilván nem jó, amit csinál. Szerintem itt ne engedj. Határozottan állj ki amellett, hogy neked fontosak ezek az emberi kapcsolataid. Azt is mond el, hogy ezek nem szerelmiek. ÉS mondd el neki, hogy ezek hozzád tartoznak, a részeid, ezekkel együtt kaphat meg téged.

Viszont ez a féltékenység ez fájdalmas. Gondolom nagyon jó valakinek lát, akiről azt gondolja, hogy másik is így látják és másiknak is kellene. És fél, hogy valamelyikük hatással lesz rád és elsodor tőle. Szóval valahogy vigyáznod kell azért a lelkére folyamatosan, hogy tudja, hogy ő kell neked. Amikor elmész egy ilyen találkozóra, vagy haza jössz, akkor valahogy éreztesd vele, hogy ő az, aki kell. Szóval abszurd dolog ez, de bár ő az aki nem jól reagál mégis neked kell erre az ő rossz reakciójára jól reagálnod.

Amúgy az is lehet, hogy történt valami, ami miatt bizonytalanabb. Vagy nála vagy nálad. Lehet ahogy érsz még még jobbnak lát, magát meg rosszabbnak valami miatt. Lehet a korkülönbség is elbizonytalanítja. Valahogy stabillá kellene tenned, hogy ő szuper valaki. És értse meg, hogy kellenek más ingerek is, neki is az a jó, ha te gazdagodsz ezekből. Csak nyilván ez veszélyes is, mert valaki hathat rád. De ez így normális.

2016. okt. 30. 14:56
 5/45 Szergej55 ***** válasza:
83%
Beteg ember, dobd ki és felejtsd el, hogy valaha is létezett.
2016. okt. 30. 14:56
 6/45 anonim ***** válasza:
91%

Rendben, akkor ne hagyd el.

Akkor várd meg, amíg egyszer kedvesen rád köszön a zöldséges, a kedves párod pedig otthon számonkérés közben szájba ver. Ez még mindig nem ok a szakításra, mert hát kinek nem borult még el az agya...

Aztán várd ki, amíg egyszer indulatból megborít úgy, hogy elviszed a szekrényt is. De mivel nem ütött meg végül is, nem lényeges.

Aztán jön majd az, hogy úgy megtekeri a karodat, hogy eltörik, de az is csak egy véletlen baleset lesz, és te mozdultál rosszul, nem ő tehet róla.

Aztán ha van egy kis szerencséd, akkor az első komoly verést úgy fogod megkapni, hogy a kórházban ébredsz, és nem úgy, hogy a hullaházba kerülsz.

Egész idáig a pasid a "hibás". Innentől minden egyes pofonért és bántalmazásért te vagy a hibás, mert ha most otthagyod, még egyszer nem emelhetett volna rád kezet.

De te az a típus vagy, aki valami érthetetlen oknál fogva arra nedvesedik, ha a pasija féltékeny, őrjöng, és megtépkedi, ha szóba áll valakivel. Gondolom, a haveroddal is azért tartod a kapcsolatot, mert tudod, hogy ez a pasidat mennyire bosszantja, és élvezed, hogy féltékeny rá.

2016. okt. 30. 14:57
 7/45 anonim ***** válasza:
74%
Az a baj, hogy annyira naiv, és már butácska vagy vele kapcsolatban, hogy teljesen átmosta már az agyadat, és te már nem vagy képes tisztán megítélni, hogy mi az, ami igenis elég. Ezzel a "nem dobom ki, hanem megjavítom!" hozzáállással nincs semmi baj, ne érts félre, de amikor a pasid egy féltékeny, bántalmazó, dühöngő idióta felnőtt ember létére, az már nem az a kategória, amit neked kell megjavítani, miközben bántalmaz téged, hanem az már régen az a kategória, amit max. egy beutaló a pszichológushoz fog megoldani. Nem te. És a párod már régen ez az eset, csak az a baj, hogy ahogyan én most látom, te sajnos vagy olyan naiv, hogy addig várj, amíg a te fejedet koppintja bele egyszer az asztalba, mert nem úgy cselekszel, ahogy éppen neki tetszik. Nagyon sajnállak emiatt, de hát van, akinek nem lehet időben felnyitni a szemét.
2016. okt. 30. 14:57
 8/45 anonim ***** válasza:
100%

Ha a párom egyszer is bármilyen módon kezet emelne rám elhagynám mindegy hány év van mögöttünk. Mert aki egyszer megteszi szerintem máskor is megfogja. De mint írtad te nem így látod.

Szóval szerintem nincs joga azt kérni hogy szakítsd meg a kapcsolatot bárkivel is. Mindegy mi volt vagy nem volt köztetek korábban. Hisztizik mint egy gyerek holott nagyon messze áll már ettől a szinttől korban. Arra kéne rájönnötök hogy hol siklott ki a vonat. Mert az hogy a légyre is féltékeny ami bejön az ablakon azt jelenti hogy valami nagy kánya van vagy a kapcsolatotokkal vagy a saját önértékelésével önérzetével. Azt kellene megértetni vele hogy ha olyanod lenne bármelyik sarkon találnál alkalmas jelöltet egy dugásra szóval kár a hiszti hogy ezt a te párodnál hogy lehet elérni azt nem tudom. Én a sajátomnak valószínűleg így ahogy van a szeme közé mondanám de én nagyon nyers tudok lenni ő meg jól tűri az ilyesmit. Szóval az eredeti kiváltó okát kéne megtalálni a hisztinek mert nekem az jött le az írásodból hogy ez a mostani már a sokadik féltékenységi jelenet volt márpedig akkor ezek csak tünetei valami ki nem mondott dolognak. Legalábbis nekem ez a véleményem.

2016. okt. 30. 15:01
 9/45 anonim ***** válasza:
100%
Nem azt válaszolom, hogy hagyd rá, hanem hogy dobd ki a p.csába, most! Ez az ember nem normális, nem tűnik fel? Már az is beteges, ahogy szépen, lassan - féltékenység címen - elszigetel a barátaidtól, kisajátít. Milliószor leírtam már, leírom neked is: ez NEM SZERELEM. Értem én, hogy te azt hiszed, sőt, még ő maga is azt hiszi, de a beteges birtoklási -és kisajátítási vágyból nyilvánvaló, hogy ez nem szerelem. Maximum azt szereti, amit nyújtasz neki, nem téged... és az az igazság, hogy nem valószínű, hogy ez változni fog, az igazi szeretethez/szerelemhez ugyanis szükséges az a minimális szintű iq és eq, ami a párodnak láthatóan nincs meg. Természetesen szíved joga mellette maradni, elviselni, hogy Te sohasem leszel vele egyenrangú, és veretni magad jóban-rosszban, míg a halál el nem választ... de ha majd a gyerekeiteket tépkedi meg, mer' mér' nem alszik már, mér' bőg, vagy csak úgy, mer' mér' ne, akkor azért jusson eszedbe, hogy ITT és MOST kellett volna lelépned!
2016. okt. 30. 15:16
 10/45 A kérdező kommentje:

Nem fogom hagyni, hogy megüssön, de! Egyszerűen nem tudom ennyivel elintézni. 5 csodálatos évem volt mellette. Eleinte csak olyan normálisnak mondható féltékenység volt. Mostanában történt valami, ahogy mondjátok biztosan volt valami kiváltó ok. Megpróbálok rájönni, és ma este biztosan fogok is erről vele beszélni.

Azt hogy önbizalomhiányos lenne, azt majdhogynem elképzelhetetlennek tartom. Rengeteget foglalkozik a külsejével (ezt úgy értem, hogy edzeni jár, az öltözködésére figyel), minden lány ismerősöm teljesen oda van érte, sőt éppen most hallottam, hogy egy volt évfolyamtársam kikezdett vele nagyon durván, de persze elküldte a ...

Ha már gyerek, nem akartam írni, mert a döntésemet nem fogja befolyásolni és még semmi sem biztos, de 5 napja késik. De mint mondtam, ezen semmi sem fog múlni, ha nem hagy ezzel fel akkor, akár lesz baba, akár nem, lépni fogok!

2016. okt. 30. 15:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!