Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Depressziós nőt lehet szeretni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Depressziós nőt lehet szeretni?

Figyelt kérdés
Kb 2 éve nincs senkim a depressziómból kifolyólag. Nem járok el sehova mert nem tudok másokkal beszélgetni és mert meghíztam (ami miatt nincs önbizalmam). Akkor kezdődött amikor az első szerelmem elhagyott , ezután egyre rosszabb lett mert meghalt egy kedves rokonom, majd nyoma veszett a kedves háziállatomnak aki mindig megnyugtatott ha éppen szorongtam. Most ott tartok hogy egyetlen barátom van akivel jó esetben heti egyszer eljárunk sportolni vagy csak elmegyünk valahova. Heti egyszer sportolni megyek egyedül ami nagyon kikapcsol de elég drága. Van munkám ami közben nem gondolok semmi hülyeségre ,viszont csak heti kétszer van ami pénzben sem túl sok. Szombaton pedig egész nap iskolában ülök... ennyi az egész hetem. 4 napot otthon ülök és szorongok vagy néha sírok. A jövőmet úgy látom hogy mivel ilyen vagyok sosem fog szeretni egy fiú sem ,így aztán gyerekem se lesz és egyedül leszek. Ami azt illeti félek is egy kapcsolattól épp ezért..nem akarom hogy bárki ilyen nyomorultnak lásson. 20/L.
2016. máj. 12. 18:52
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
A gyerekszülésről is letettem mert milyen anyja lenne így egy gyereknek a jövőben..
2016. máj. 12. 18:53
 2/13 90-ben született F.. ***** válasza:

A depresszió nem probléma, pontosabban az, de ez nem olyan, ami miatt például én nem közelednék egy lány felé. Sőt.

Alapjáraton én jobban vonzódom azokhoz a lányokhoz, akik valamilyen lelki segítségnyújtásra szorulnak. Egy olyan kapcsolatom volt, ahol nem volt valami lelki problémája a páromnak (az tartott egyébként a legrövidebb ideig).

Vannak olyan férfiak, akik (ez nagyon furán hangzik tudom, de) hős típusúak. Akik szeretnek segíteni a lányoknak. Ha alapból szimpatikus lennél nekem például, akkor még ösztönözne is a depressziód, hogy segítsek ezen túljutni neked és boldoggá tenni téged.

Na de ez csak az egyik része. Ami miatt viszont s z a r van a palacsintában, az a 2. mondatod.

"Nem járok el sehova mert nem tudok másokkal beszélgetni és mert meghíztam"

Ha nem jársz el sehova = nem ismerkedsz, akkor nem fog rádakadni az a fiú, aki úgy gondolkodik, mint pl én. A másik probléma pedig az elhízás. Még ha vékony formádban fel is keltenéd a megfelelő fiú figyelmét, lehet hogy elhízva (nem tudom, hogy ez mit jelent nálad pontosan) nem.

Tehát ezen a két dolgon tessék változtatni és megfogod találni azt a fiút, aki majd színt visz a világodba.

2016. máj. 12. 18:58
 3/13 A kérdező kommentje:
azért sem járok el sehova mert a legjobb barátnőm szintén nem szeret eljárni , egyedül meg ugye nem tudok. Normális a súlyom de ha azt veszzük 2 éve még 10 kilóval vékonyabb voltam.
2016. máj. 12. 19:05
 4/13 anonim ***** válasza:

A depresszió nem párkapcsolati kérdés, hanem orvosi.

Kezelteted magad?

2016. máj. 12. 19:10
 5/13 90-ben született F.. ***** válasza:

Akkor nem hiszem, hogy elkövéresedtél volna. Tehát a súlyoddal nemigen lesz probléma. Például legtöbb lány ismerősöm 170 centi körüli és 50 kilós, ha felszednének 10 kilót még talán jobban is tetszenének, mint most.

Ha nem tudsz kimozdulni, mert amúgy van ilyen, akkor pedig lány vagy. Az internetes ismerkedés a lányoknak könnyű terep.

Persze neked nem egyszerű, de kezd kicsibe. Beszélgess fiúkkal csak úgy. Ez is nagy lépésnek tűnhet, de valamit csinálnod kell.

Beszélgess bármilyen fiúval. Aztán ha szimpatikus, akkor beszélgess vele tovább. Nem kell közeledni egymáshoz, elég csak beszélgetni. Képet se kell mutatnod senkinek, csak próbálj valaki(kk|v)el ismerkedni.

Remélhetőleg találsz olyat, aki érdeklődik majd irántad és kapsz tőle 1 kis önbizalmat.

2016. máj. 12. 19:12
 6/13 A kérdező kommentje:
Persze hogy nem az de összefügg szerintem..persze nem a párkapcsolat a lefontosabb mert elvagyok én egyedül is,de mivel eléggé közömbös és kedvetlen vagyok szinte mindenkivel ,félek hogy a családom is egy idő után kiábrándul belőlem. Nem kezeltek pedig már 2-3 éve küzdök vele bár az elmúlt 1 évben lett erősebb.
2016. máj. 12. 19:14
 7/13 A kérdező kommentje:
Fent vagyok egy társkeresőn és beszélek is fiúkkal (akik tetszenek is) csak az a baj hogy a végén mindegyik találkozni akar velem és erre még nem állok készen. Akkor meg mi értelme van hitegetni őket hogy találkozunk amikor nem merek egyikkel sem.
2016. máj. 12. 19:16
 8/13 anonim ***** válasza:

De miért nem kezelteted magad? A depresszió betegség, és ma már gyógyítható, de legalábbis tünetmentessé tehető megfelelő kezeléssel. Minél előbb kezded el a kezelést, annál jobbak az esélyeid.

Ilyen állapotban ne párt keress, mert csak újabb kudarcnak teszed ki magad, ami súlyosbítja az állapotodat. Előbb legyél jól lelkileg, aztán hajrá!

2016. máj. 12. 19:18
 9/13 A kérdező kommentje:
Az az igazság hogy nincs pénzem ilyesmire most (a szüleimnek még kevésbé). Majd talán ha rendeződik az anyagi helyzetem elmegyek.
2016. máj. 12. 19:20
 10/13 90-ben született F.. ***** válasza:

"legalábbis tünetmentessé tehető megfelelő kezeléssel"

A depressziót nem tudják gyógyítani az orvosok, csak ahogy írtad tünetmentessé teszik csomó gyógyszerrel.

Nyugtatók és a franc tudja még milyen gyógyszereket írnak fel.

Ez viszont nem oldja meg a depressziót kiváltó okokat.

Ezeket önmaguknak kell megoldani. Persze erős depressziós embereknél (akik akár kárt is tehetnének magukban) ajánlott a gyógyszeres kezelés, de ettől még ők sem menekülnek meg.

*Egy ember aki párkapcsolatra vágyik, de mindig elutasítják és ezért depressziós -> addig előjön majd ez benne, amíg nem talál a párkapcsolat helyett mást, amiben örömét leli / megtalálja a párját.

Persze egy beszélgetés erről nem árthat, de nem kell hozzá szakember.

A szakemberek felkeresésének ebben az esetben van például értelme:

*Elveszített valakit, akit nagyon szeretett. -> A gyógyszerek jók, mert nem fog annyit szomorkodni, de gyógyszerek nélkül ugyanott lesz ahol volt. Tehát itt sem a bogyók a megoldás, hanem a szakemberrel folytatott beszélgetés. Amitől majd felismeri a beteg, hogy XYZ és tovább tud lépni.

2016. máj. 12. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!