Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg igaz hogy aki utálja magát más ember se tudja szeretni?
Ez egy nagyon összetett dolog... nem igaz, hogy más se tudja szeretni, csak nagyon nehéz olyasvalakit szeretni, aki utálja magát.
Mert egy idő után az az érzésem támad, hogy hiába próbálok belé önbizalmat önteni, az értékeit hangsúlyozni, nem hisz nekem. És ettől én fogom magam hiteltelennek és értéktelennek érezni magam mellette.
Elsősorban nem azért szeretünk valakit hogy önbizalmat öntsünk belé, ezt jól jegyezd meg. Egyébként meg az ha valaki nem szereti magát, az nem egy olyan dolog hogy világgá kürtöli hogy "na én most utálom magam"
Valaki úgy éli az életét hogy nem szereti magát mert elkövetett olyan dolgokat amiket nem kellett volna, viszont másokkal szemben segítőkész, próbálja feldobni a hangulatot, valakin meg sem látszik..
Kizárólag akkor zavaró hogyha direkt mindenkivel közli és sajnáltatja magát
Batár nagy h*lyeséget mond valaki azzal hogy azt az embert nem lehet szeretni aki nem szereti önmagát. Okosnak próbálnak tűnni csak nem azok.
Utolsó:
de ha szereted önmagadat,akkor is csak egy képet lát rólad,mert ahogy írtad: te ismered magadat a legjobban...szóval...:D
Szerintem így van. Aki utálja magát, azon ez igenis meglátszik. Ha elsőre nem is, de ahogy közelebbi viszonyba kerül valakivel, kezdenek előjönni a problémák is. Nem lehet ilyesmit elrejteni olyan ember elől, akivel valóban bensőséges kapcsolatban vagy, ismer. Plusz, ha nincs is kimondva, de nagyon erős negatív kisugárzást tud okozni, kellemetlen érzetet kelt másokban, hiába próbálja ezt palástolni.
És azért azt tisztázzuk, az "utálja magát" nem egyenlő azzal, hogy vannak területek, amikben bizonytalan az illető. Szerintem mindenkiben van egy kis bizonytalanság, ami kiküszöbölhető. De ha valaki valójában utálja magát, az komoly pszichés probléma, aminek komoly következményei lesznek hosszútávon.
Lehet, csak baromira nehéz.
Két eset van. Vagy reális ez az önutálat, azaz tényleg nincs benne semmi szeretetreméltó, akkor hogyan? Vagy nem reális, ami a gyakoribb, az viszont súlyos mentális probléma. Az ilyen emberek vagy depressziósak, vagy mártírok. Mindkettővel nehéz együtt élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!