Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Miért utálják sokan a Valentin...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért utálják sokan a Valentin napot?

Figyelt kérdés

Nem értem, miért menő utálni valamit, amit sokan szeretnek. Oké, hogy nem magyar ünnep, de nagyjából egy ünnepünk sem "honos". A vallásunk sem saját, és mellesleg, az ahhoz köthető ünnepek sem eredetiek (mindegyik valamilyen pogány ünnepből lett átalakítva). Annyi, hogy az kicsit régebbi, több ideje volt beintegrálódni a hagyományainkba, de hát istenem, nem áll meg a változás. Szerintem azért az alapvetően nem rossz, hogy ha ugyebár sok kapcsolatunk van a külvilággal, akkor valamennyit átveszünk mások szokásaiból is. A régi időkben is így ment ez, max lassabban, mert nehezebb volt kapcsolatot teremteni más népekkel. Ez most akkor olyan rossz?

Az meg, hogy média sulykolja belénk, meg csak a pénzköltésről szól... Manapság már mi NEM ilyen? Basszus, már a halottak napja is inkább pénzköltés, nem csak a csendes emlékezés, az anyák napja, karácsony meg aztán főleg. Nehogy már ez legyen a legnagyobb kifogása mindenkinek a Valentin nap ellen.

Vagy komolyan, ennyire fáj sokaknak, hogy szeretnek ünnepelni? Értem, igen, hogy "nem csak ezen a napon kell szeretni a párod", de most nem azért... anyukádat is csak anyák napján szereted? A családod is csak karácsonykor szereted? Éfordulón megünnepled, hogy már egy újkbb éve együtt vagytok, akkor miért rossz megünnepelni, hogy egyébként szeretitek egymást?

Igen, azt megértem, hogy valaki szomorú, mert nincs párja, szerelme, magányos, de ez ugyanúgy karácsonykor is szomorú, aztán mégsem lázadoznak azok, akiknek nincs igazán családja, hogy felesleges ezt ünnepelni, milyen médiafogás ez már.

Nem arról van szó, hogy én egy nagy, elvetemült megszállott rajongója lennék ennek a február 14nek, csak nem értem ezt az általános (itt az oldalon is, meg a világban is) elutasító hozzáállást ezzel szemben. Miért nem lehet ezt úgy kezelni, mint bármelyik másik ünnepet, hogy aki akarja, az kihagyja az életéből, és nem utálja meg tartja agyhalott birkának azt, aki meg mégsem? Komolyan ennyire rossz az, hogy ezekben a téli hónapokban még van egy valami, ami kicsit feldobja, megszínesíti az unalmas, szürke mindennapokat?

Bocsi, őszintén értetlenkedem :D

2016. febr. 14. 10:03
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Itt ünnepli valaki jan 13-at?
2016. febr. 14. 11:37
 22/29 anonim ***** válasza:
Igen én ünneplem, akkor rabolták el anyósomat a terroristák.
2016. febr. 14. 11:41
 23/29 anonim ***** válasza:
Egy marketing ünnep, mint a többi - az egész a multik egy újabb kaszírozása. Végül is a karácsony régen volt már, a húsvét még messze van, szóval kell egy kis rablás februárban is.
2016. febr. 14. 12:08
 24/29 anonim ***** válasza:

mert idegesítő ez a majmolás. ennél már csak a halloween ünneplése a bosszantóbb szerintem.

miért kell egy ilyen nap ahhoz, hogy ünnepeld a szerelmed? én pl hétfőn ünnepeltem meg, amikor elmentem a barátommal a kedvenc pizzázónkba, szépen felöltöztem és együtt töltöttem vele az estét. vagy csak az számít ünneplős napnak, amit más mondott hogy az az?

mondjuk nekem nincs bajom azokkal, akik ünneplik, mert nem érdekel. nem is szoktam mondogatni hogy milyen hülyeség blabla, mégha annak is gondolom. de az már elég röhejes, amikor facebookra teszik fel a csiricsáré szivecskés szirszarokat, hogy őket mennyire szereti a párjuk. :D

amúgy érdekes lenne, ha minden népnek lenne honos vallása. :D eljönne az apokalipszis.

az évforduló ünneplése sokkal személyesebb és intimebb, szóval az inkább ünnep számomra.

amúgy meg ja, sokan vannak akik csak irigyek másokra.

2016. febr. 14. 12:36
 25/29 anonim ***** válasza:

Én nem utálom, szimplán csak nem érdekel. Akkor is így voltam vele, mikor egyedül voltam, meg most, kapcsolatban is így vagyok vele. Nekünk ez nem ünnepnap, csak egy átlagos nap. Engem nem érdekel, hogy mások ünneplik-e, vagy csak leisszák magukat és keseregnek, nem az én dolgom, de nekem ez nem ünnepnap. Ha az ember komoly kapcsolatban van, a párjával tölti a legtöbb idejét, előbb-utóbb összeköltöznek, családot alapítanak, mindig ott vannak egymásnak, ezen nincs mit ünnepelni szerintem, ez az életem, nem egy egynapos ünnep.

A Karácsonyt pl nem szeretem, de több értelmét látom, mert ha az ember elköltözik a szüleitől, már nem látja őket olyan sokszor, más rokonokat meg még kevesebbszer, úgyhogy ilyenkor nem árt egy nap, amikor mindenki összegyűlik és megmutatjuk, hogy még mindig gondolunk egymásra, és elbeszélgetünk, hogy kivel mi történt egész évben. Nyilván ez is valamennyire képmutatás, de most őszintén, ha azt mondanád, hogy hé, jövő hónap másodikán üljünk össze nagycsaládi ebédre, szerinted hányan lennének ott? Nem ünnepnap, sokan dolgoznak, sokan szimplán nem érnének rá. De mivel a Karácsony a család ünnepe, azokra a napokra többen szakítanának időt, mert mindenki tudja, hogy ez a "dolga".

2016. febr. 14. 13:55
 26/29 anonim ***** válasza:
Nekem semmi bajom nincs vele, csak ne nyomják a képembe. Ne lássak a facebookon ilyen posztokat, és ne kelljen mindenhol reklámokat, felhívásokat látnom. Szóval ennyi. Mindemellett értelmetlennek tartok bugyuta amerikai szokásokat átvenni Európában, hiszen teljesen más a kultúránk, értékrendünk.
2016. febr. 14. 14:38
 27/29 anonim ***** válasza:

Bocs, nem olvastam végig a hozzászólásokat, szóval lehet, hogy már leírták páran, de tessék:

Azért nem szeretem a valentin napot, mert le van nyomva az emberek torkán. Nem tudsz úgy bemenni akár a legaljább boltba, hogy ne legyenek vásárlásra buzdító kis plüssmacik, meg karton szívecskék, és persze ez megy a neten is, meg gondolom a tvben is (bár tv-t nem nézek, szóval erről nem tudok nyilatkozni).

Persze a szerelem szép és jó, de ez az egész valentin nap annyira mű, és profitorientált, hogy én személy szerint nem tudok benne értéket látni.

Sőt, sok esetben többet árt, mint használ, mert ugye vannak nők, akik szinte elvárják, hogy meg legyenek ajándékozva, a férfiak egy része pedig nyíltan utálkozik azon, hogy kedveskednie kell a barátnőjének. Nem az ilyen férfiakat, és nőket hibáztatom, hanem azt, hogy folyamatosan nyomják belénk passzív-agresszívan, hogy KÖTELEZŐ megünnepelni a valentin napot.

Nem azzal van a baj, hogy van egy nap, amikor a szerelmet ünnepeljük, mert megünnepelünk mi mindenfélét (van anyák napja, halottak napja, szeretet ünnepe, stb) de azoknak legalább van hagyománya (értsd: léteztek ezelőtt a kapitalista őrület előtt is) a valentin nap viszont pont a fogyasztói társadalom miatt vált elterjedté, ahol azt sulykolják beléd, hogy az érzéseidet csak úgy tudod közvetíteni a másiknak, hogy veszel neki valami drágát.

2016. febr. 14. 18:08
 28/29 anonim ***** válasza:

Van aki kesereg azon, ami nincs, van aki pedig azt lesi, hogyan tudná párját még boldogabbá tenni nap mint nap.

Esetleg még párkapcsolatot is lehetne indítani ezen a napon, ha nem negatívan fognánk fel a dolgokat. Ugyanúgy a gondolat a fontos ezen a napon is, mint a többiben. Utálni csak egyfajta divat. Vannak emberek, akik ettől érzik magukat másnak és különlegesnek, mert a vélt népszerű dolog ellen szólnak fel/lázadnak. A "csak a pénzről szól" duma annyira üres, semmit mondó és klisé, hogy az már fáj. Csak egy jó igazolás arra, hogy lusták legyenek, és ne kelljen semmit sem csinálni.

Ha nem tartod fontosnak, akkor figyelmen kívül hagyod. Ha nem akarod, hogy a pénzről szóljon, akkor valami olyat csinálsz, amihez nem kell pénz. Egy romantikus séta, a párod kényeztetése, egy titkos üzenet annak, aki tetszik neked nem kerül semmibe.

Aki azt akarja, hogy jó legyen, arra fogja használni a napot, hogy javítson a párkapcsolatán, aki meg lusta, kesergős, és leplezni akarja saját félelmeit, az használhatja ezt az üres dumát, és jól érezheti magát vele.

2016. febr. 14. 21:44
 29/29 anonim ***** válasza:
de miért pont ezen a napon javíts a kapcsolatodon? miért lusta az, aki ezen a napon nem csinál semmit? de amúgy mondjuk törődnek egymással, meglepik egymást. vagy pont fordítva: miért jó az, ha ezen a napon csinál valamit a párjával, de a többin nem?
2016. febr. 14. 23:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!