Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Miért utálják sokan a Valentin...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért utálják sokan a Valentin napot?

Figyelt kérdés

Nem értem, miért menő utálni valamit, amit sokan szeretnek. Oké, hogy nem magyar ünnep, de nagyjából egy ünnepünk sem "honos". A vallásunk sem saját, és mellesleg, az ahhoz köthető ünnepek sem eredetiek (mindegyik valamilyen pogány ünnepből lett átalakítva). Annyi, hogy az kicsit régebbi, több ideje volt beintegrálódni a hagyományainkba, de hát istenem, nem áll meg a változás. Szerintem azért az alapvetően nem rossz, hogy ha ugyebár sok kapcsolatunk van a külvilággal, akkor valamennyit átveszünk mások szokásaiból is. A régi időkben is így ment ez, max lassabban, mert nehezebb volt kapcsolatot teremteni más népekkel. Ez most akkor olyan rossz?

Az meg, hogy média sulykolja belénk, meg csak a pénzköltésről szól... Manapság már mi NEM ilyen? Basszus, már a halottak napja is inkább pénzköltés, nem csak a csendes emlékezés, az anyák napja, karácsony meg aztán főleg. Nehogy már ez legyen a legnagyobb kifogása mindenkinek a Valentin nap ellen.

Vagy komolyan, ennyire fáj sokaknak, hogy szeretnek ünnepelni? Értem, igen, hogy "nem csak ezen a napon kell szeretni a párod", de most nem azért... anyukádat is csak anyák napján szereted? A családod is csak karácsonykor szereted? Éfordulón megünnepled, hogy már egy újkbb éve együtt vagytok, akkor miért rossz megünnepelni, hogy egyébként szeretitek egymást?

Igen, azt megértem, hogy valaki szomorú, mert nincs párja, szerelme, magányos, de ez ugyanúgy karácsonykor is szomorú, aztán mégsem lázadoznak azok, akiknek nincs igazán családja, hogy felesleges ezt ünnepelni, milyen médiafogás ez már.

Nem arról van szó, hogy én egy nagy, elvetemült megszállott rajongója lennék ennek a február 14nek, csak nem értem ezt az általános (itt az oldalon is, meg a világban is) elutasító hozzáállást ezzel szemben. Miért nem lehet ezt úgy kezelni, mint bármelyik másik ünnepet, hogy aki akarja, az kihagyja az életéből, és nem utálja meg tartja agyhalott birkának azt, aki meg mégsem? Komolyan ennyire rossz az, hogy ezekben a téli hónapokban még van egy valami, ami kicsit feldobja, megszínesíti az unalmas, szürke mindennapokat?

Bocsi, őszintén értetlenkedem :D

2016. febr. 14. 10:03
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
44%
Én az év minden napján szeretem a párom.Ma mit ünnepeljek?Bálint nap van.A párom nem Bálint nevű mivel nő....
2016. febr. 14. 10:40
 12/29 anonim ***** válasza:
Szerintem azok utálják, és üvöltenek rá habzó szájjal, akiket nincs ki szeressen. Ők maguk annyira próbálják elhitetni magukkal hogy őket ez már nem érdekel, hogy ilyen Valentin napi gyűlölködésbe megy át az egész. Hogy akkor ők majd jól megmondják. Érdekes aki rendben van önmagával, nincs benne frusztráció az nem szól semmit. Ha nem tartja ezt a napot akkor nem tartja, de nem kezd el gyülölet kampányt indítani.
2016. febr. 14. 10:43
 13/29 anonim ***** válasza:
Hát én nem utálom, csak szimplán leszarom. Nincs semmi bajom vele, felőlem aztán mindenki azt csinál, amit akar ezen a napon, nyugodtan érezzék jól magukat , ünnepeljenek, vagy éppen szidják szét, szenvedjenek rajta, ha jól esik. Nekem aztán olyan mindegy, a lényeg, h tőlem ne várja senki, hogy bármit is csináljak, mert engem hidegen hagy, csak egy nap a sok közül.
2016. febr. 14. 10:49
 14/29 anonim ***** válasza:

Engem csak lehúz ez a nap,szóval szar látni,hogy mennyi embernek milyen jó és boldogok... nekem meg cseppje sem jut.

24/F

2016. febr. 14. 10:55
 15/29 anonim ***** válasza:

azért mert egyre többen veszik észre, hogy parancsszóra bégetnek, sz.rnak és szeretnek.

Ha rád parancsolok, hogy most csinálj nekem kaját, mert úgyis annyira szeretsz egész évben, akkor biztosan úgy érzed hogy ez a te szabad döntésed mert amúgy is szeretsz? Akkor meg miért ne csináljam amikor más mondja?

Szerintem elég világos!

2016. febr. 14. 11:03
 16/29 anonim ***** válasza:

Ipkisz lábbal értek egyet.

nyilván ahol a párocska szereti egymást ott örülnek neki, hogy milyen cuki.

a tv-ben megkérdezhetnék azokat az embereket is akiknek senkijük sincs már évek óta, azok nem biztos, hogy áradoznának róla.

2016. febr. 14. 11:03
 17/29 anonim ***** válasza:

#15 os vok.

amikor rád szólok, hogy mosolyogj a képen, akkor lehet annyira nem fog menni?

Egy kényszert helyezek rád. Mi van ha egész nap jó kedved volt, de akkor éppen nincs kedved hozzá, hogy éppen kép készüljön rólad?

De én addig járok a nyakadra, míg be nem vállalod a képet és mosolyogni nem fogsz rajta. Aztán kirakom a falra. Ha nem vagy hajlandó akkor meg mi van? Nem érzed jól magad a kiránduláson? Biztos valakivel kavarsz és már nem szeretsz!

Érted?....

2016. febr. 14. 11:06
 18/29 anonim ***** válasza:

Ennyi erővel kitalálhatunk még 100 napot ami minden másnak a megünnepléséről szól, azt is megünnepelnéd mind igaz?

Saját vélemény: sem a valentín napot, sem a születésnapot, sem névnapot, se a többit ami arról szól hogy ajándékozunk szívem szerint nem tartanám meg. Esetleg kivéve a karácsonyt a gyerekek miatt.

Állszentnek tartom, ha szereted a párod szeretheted meglepheted az év többi napján is, nem kell hogy az pont valentinnapon legyen(mert az valaki fejéből kipattant hogy az legyen febr14) . Pont az ilyen baromságok miatt jönnek a panaszkodások hogy jajjj nem kaptam semmit valentinnapra. Az év többi napján kaptál valamit? Igen, nahát akkor meg mit panaszkodsz...

Elkorcsosult az emberek világnézete, mindenki csak a tárgyi dolgokat nézi. De az hogy mondjuk elmegyünk sétálunk, kirándulunk egy jót együtt, szeretetben, vagy közösen kiszakadva a mindennapos rohanásból csinálunk valamit, az már fel sem ér a tárgyi ajándékokkal sajnos...

Nem azzal van a baj, hogy meg akarod/akarják színesíteni ezzel a napjaikat, hanem azzal hogy ezt tárgyi ajándékozással akarják elérni.

2016. febr. 14. 11:08
 19/29 anonim ***** válasza:

Mert nettó hülyeségnek tartom és kész. Szerencsére csak egy olyan párom volt, aki fontosnak tartotta, a kedvéért próbáltam jó pofát vágni az egészhez, de csak egy fárasztó, kötelező körnek éreztem.

Más felőlem úgy ünnepli, ahogy akarja, csak ne dörgölje a másik orra alá. Nem azért, mert megkeseredett vagy magányos vagy irigy vagyok. Csak egyszerűen a szerelem is inkább egy intim dolog, nem kell nagy dobra verni látványos és giccses ajándékokkal, tettekkel, amik inkább szólnak a környezetnek, mint a párodnak. Nevetséges. Az utóbbi néhány évben meg már az a vergődés, ami a facebookon megy... na attól tudom még magam összehányni. :D

Igazából kritikát meg megjegyzést csak azok kapnak, akik ilyen kirakati bálint napot tartanak, mivel egyébként senki sem tudja kb mit csináltál...

2016. febr. 14. 11:29
 20/29 anonim ***** válasza:

Szerintem azért, mert - más ünnepekhez hasonlóan - ezt is eltúlozzák. Kezdi elveszteni az eredeti meghittségét, és sokaknak nem tetszik.

Egyébként számomra semmi extrát nem jelent ez a nap, én 366 napon át latin lover vagyok. Asszony szerint is :D

Minden nap Ferenc-nap!

2016. febr. 14. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.