Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
18/f Életem első nagy szerelmében óriásit csalódtam, annyira tönkre tett lelkileg h akárkivel jövők össze nem tudok meg bízni benne félek hogy megcsal vagy átver. Tudnátok segíteni hogy mit hogy tegyek?
19 éves hím egyed vagyok, több mint 7 hónapja "szeretett ki" belőlem a volt barátnőm (első szerelem mindkettőnknek), mert gyakran túl nyersen mondtam ki dolgokat... Azóta minden reggel úgy kelek, hogy "még egy nap... mi a francért cseszted el?!", egyre rosszabb. Rettegek, hogy vajon melyik napon fogok szembesülni az új fiújával Facebookon vagy való életben. Már bántani akarom ezt a fiktív srácot, pedig semmi jele, hogy lenne. Mellesleg én nem tudok úgy tekinteni a kapcsolatokra, mint a "nyugati" világ többsége (ergo hazánk lakkossága is), számomra elképzelhetetlen a "majd lesz más, jobb, keress újat stb.", mert ezáltal elértéktelenedik bennem a dolog. Undorodom attól a látványtól, ahogyan elképzelem a volt barátnőmet mással, rettentően felkavar, dühít és lehangol, annyira szeretem és bánt a bűntudat. Egyre durvább erőszakos és szuicid gondolatok kínoznak, úgy érzem én vagy valaki... Akkor inkább én haljak.
Az a tanácsom, hogy próbálj feledni, hátha te a többséghez tartozol, nem úgy mint én. Bízz benne és szeresd, ahogy csak tudod. És inkább kussolj, de ne bántsd meg, tanulj a példámból.
Most tulajdonképpen a barátnőd bünteted azért, amit más elkövetett.
A féltékenység egy határig normális és természetes, sőt megkockáztatom kívánatos is a párkapcsolatban. Annyira, hogy tudja, hogy nem akarod elveszíteni, és szereted.
Ezen túl terhes, fojtogató, és bántó is.
Főleg azért, mert a barátnőd nem tett semmit, amivel rászolgálna, és ezt a tényt kell szem előtt tartanod.
Pofára estél, átléptél rajta, tanulj belőle, hisz új kapcsolatot kezdtél.
Nekem volt olyan pasim, aki rajtam vezette le, hogy a volt nője megcsalta. Soha nem léptem (volna) félre, nem szokásom, nem fér bele a kapcsolatba. De nála mégis... csakhogy igaza legyen, és végre ne ok nélkül kapjam meg a magamét.
Aztán dobtam.
Éreztesd, hogy szereted. Udvarolj, bókolj, legyél férfi mellette tetőtől talpig.
Tisztázd vele, hogy nálad nagyon fontos a hűség, tehát te se lépsz félre, és ezt várod tőle is. Nem lesz megbocsájtva se az első, se a második.
Ha ő is így gondolja (és miért ne gondolná), akkor meg bízz meg benne.
(Szerintem úgyis észre fogod már venni, ha valaki mással is kavar, elvégre erre jó a tapasztalat, amit szereztél.)
Egyébként most gondolj bele: 17 éves és még szűz. 2014-et írunk, ember. Ez egy rendes kislány. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!