Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom megcsalt. Hogyan tovább?
Sziasztok.
A férjem egy héttel ezelőtt nagyon rossz hírt közölt velem. Megcsalt engem.
Most jutottam el arra a pontra, hogy nem tudom, hogyan tovább...
2019-ben ismerkedtünk meg, de csak 2010-ben jöttünk össze. Tavaly májusban kérte meg a kezem, és annak ellenére igent mondtam, hogy sosem akartam férjhez menni. Gyereket sem akartam, de terhes lettem. Leírhatatlanul boldog volt és a hangulata rám is átragadt. Márciusban tartottunk egy polgári esküvőt szülőkkel, nagyszülőkkel, keresztszülőkkel és a tanúkkal. Április 22-én megszületett kislányunk, apu szeme fénye.
Tényleg minden nagyszerű volt, októberre tűztük ki a templomi esküvő és vacsora időpontját (csak szerény ünneplés).
És most, néhány héttel az esküvő előtt közölte velem, hogy lefeküdt egy másik nővel. Láttam rajta, hogy feszült az utóbbi 2-3 hétben, de nem is képzeltem volna, hogy ezért. Azt mondta, nagyot hibázott és mindennél jobban szeret, de akkor miért? Mikor ezt elmondta, összedőlt minden, mint egy kártyavár. Egy egész éjszakán át sírtam és ő is...
Hónapokig udvarolt, hogy elnyerje a bizalmam és erre ilyet tesz. Én feladtam a szabadságvágyam, gyereket vállaltam miatta. Sem a házasság, sem a család nem szerepelt a közeli terveimben. (annyit érdemes tudni: ő 30, én 24 vagyok) Nagyon szeretem őt és megbocsátanék neki, de a bizalom oda, és ha nincs bizalom, akkor arra sem vagyok képes, hhogy megcsókoljam. Amikor ránézek, rögtön könny szökik a szemembe, és felképelném.
A vallomás óta külön szobában alszunk. Illetve mondtam, hogy maradhat a hálóban, én alszom a gyerekszobában. Tegnap este átjött és arra kért, hogy menjek vissza hozzá, mert hiányzom neki.
Abban szeretnék segítséget kérni, hogyan küzdjem le ezt a szörnyű csalódottság érzést. Szemétkupacnak érzem magam belül. Nem tudom, hogy megunt-e, vagy a szülés változtatott a dolgokon?
Kérdeztem, de azt mondta, csak megtörtént. Elismerem, hogy gyakrabban voltunk ingerültebbek... Nem tudom :( Párterápia?
tőlem rendben, csak akkor fél 1 2 év múlva a kérdező megint jön majd, hogy megint megcsalta a férje, és mit csináljon.
de remélem nem így lesz. nekem egyszerűen az a tapasztalatom, hogy aki csal, az úgyis megteszi újra.
az meg már régen rossz, ha valaki idegenek tanácsát fogadja meg, vagy idegenek véleményére hallgat, ahelyett, hogy saját döntést hozna.
Szerintem ha lehet, ne menjetek szét! Őszintének tűnik a bűnbánata (innen megítélve) viszont mindenképp fura, hogy valaki az esküvő előtt megcsalja leendő feleségét. Mindenképpen rá kell jönnötök, hoyg mi volt ennek az oka és csak akkor belemenni az esküvőbe, ha az így is megy.
Ugyanis elképzelhető, hogy a vőlegényed azért lépett félre, mert - ha nem is tudatosan, de tudatalatt - bepánikolt, hogy most már akkor az ő életében nem lesz más nő? Nos, aki komolyan gondolja a házasságot, az ettől nem pánikol be, a házasság eldöntésében ugyanis benne van az, hoyg igen: nem lesz több partner, és kész. Ugyanis a csajózós, párválasztós korszak eddig tart, innen egy új korszak kezdődik, amikor már az ember egy nagyobb "életszintbe" lép feljebb, ahol férj, apa lesz egy nagyobb családdal. Az ember nagyobb lesz korábbi önmagánál! Ez tényleg így van! Ha ezt érezzük, akkor tényleg házasok akarunk lenni és akkor nem akarunk visszatérni a korábbi életünkhöz. Egyszerűen az a szakasz, amikor még keressük a párunkat, lezárult, és új szakasz jön helyébe.
Szóval ezt midnenképpen beszéljétek át, mert ha ez nem lesz orvosolva, ha a vőlegényed nem zárja le életének korábbi szakaszát annak múlandó céljaival, akkor a házasság és gyerek után is van arra esély, hogy ismét megcsal! Az meg már még jóval húzósabb (nem mintha ez nem lenne az)!
Szóval, ha szeretitek egymást, orvosoljátok a bajt. Ne a jól hangzó ígéretekre, sápadt reményekre, érzelmi hullámzásra, stb. építsétek fel közös jövőtöket, hanem a problémák reális feltárására és valódi orvoslására. Sok sikert!
bűnbánó, hogy oda ne rohanjak...miért nem bánt meg 1-2 csókot? ölelést? de nem nem, ő megd.gott egy másik nőt...
gusztustalan. engem nagyon nem tudna érdekelni,hogy miért, mert erre nincs mentség!!! és az se érdekelne, hogy egy ilyen után mit bánt meg és mit nem.
de ahogy gondolod, kedves kérdező. akárhogyan is döntesz, remélem jó lesz, és boldogok lesztek, vagy boldog leszel.
#17: Örülök, hogy nektek jól sült el a dolog!
Mindenki megnyugodhat, nem a kommentek alapján hozzuk meg a döntést. Szülőket szeretném kihagyni, mert az én szüleim nem kedvelték a páromat. Azt sem szeretném, ha a barátaink csámcsognának ezen. Teljesen ismeretlenek véleménye azért lehet jobb, mert nem állnak semmilyen érzelmi kapcsolatban egyik féllel sem. Tényleg hálás vagyok MINDENKINEK!
#22 Girgoy: Nagyon jól beletrafáltál. Egyfajta pánik lett rajta úrrá. Most tudatosult benne, hogy nem csak a házasságon van túl, hanem gyereke is van, ami teljes embert kíván. Végül is tényleg gyorsan történt minden.
Így névtelenül elárulhatom, mikor összejöttünk, én voltam a nehezebb eset. Nem akartam komoly dolgot, megmondtam, hogy nyitott kapcsolatra készüljön. Belement, de szerintem én voltam az egyetlen, aki másokkal is találkozgatott közben, ő pedig hitt abban, hogy megszelidíthet. Aztán egyre elmúlt ez a dolog, megbíztunk egymásban, mindig őszinték maradtunk. Legalábbis az én részemről féltékenykedés sosem volt.
Minden megváltozott, mikor megkérte a kezem. Én voltam az, aki egy nap gondolkodási időt kért. Én átgondoltam mindent, mert ez egy piszoknehéz döntés volt nekem. Szeretem, tisztelem és mellette felnőttem.
Tegnap végül mindenen átrágtuk magunkat. Furcsán fog hangzani: de még jókat is nevettünk.
Persze több ilyet nem bocsájtok meg. Amennyiben más nő kell, szóljon, beszerzek pár parókát.
És este egyedül kellett maradnia a kislánnyal, mert egy barátnőmmel iszogatni/beszélgetni mentem. Ez az a lány, aki tud az esetről és ragaszkodott az estéhez. "Van .....-nak apja is, nem?"
Ma elutazunk hármasban Ausztriába a hegyekbe, vasárnapig. Szerdára van lefoglalva időpontunk terápiára (ezt is ő intézte), amit a hétvége után meglátunk, hogy érdemes lesz-e igénybe venni. Meglátjuk, mit hoz a jövő. Én bizakodó vagyok.
Köszönök mindent! Szerintem így a helyes, de még fiatal és túl nagy szívű vagyok... :)
Én is nagyon örülök, hoyg így alakult!
Az emebr a héázasságban tud egy csomó olyan igazán nagy dolgot megtanulni, amit a házasságon kívül nemigen fog megtanulni. Egy hosszútávú kapcsolatnak meg megvan az az előnye is, hogy sokkal jobban egymáshoz alakulnak a felek. Én mindenképpen hosszú távú monogám kapcsolat-párti vagyok. Általában a lúzerek szoktak ezekből kiszállni, mert nem bírják - de nem is fejlődnek máshol ennyit. Minden jót mindnyájatoknak! Ja, és a gyerek is tök szuper dolog!!! :) (Nekünk már 3 van.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!