Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ennek rohadtul nem így kellene lennie. Vagy igen?
Szia! Abszolút megértem én is a problémád. Én nem ilyen lány vagyok (tehát én bújok, ha szeretem). De korábban estem már olyan hibába, hogy pont azért nem mertem kimutatni az érzelmeim, mert annyira megőrültem azért a srácért, hogy nagyon féltem, hogy érzelmileg alárendelt helyzetbe kerülnék, ha észrevenné rajtama rajongást. Féltem, hogy akkor majd nyeregben érzi magát, és ez rossz hatással lesz kettőnk viszonyára, mivel eleve én voltam szerelmesebb. Szóval hallgattam, alig mertem megszólalni, hozzáérni, miközben epedve vártam, hogy megöleljen, hozzámérjen, felhívjon stb. Rengeteget rágódtam ezen fölöslegesen. Később rájöttem persze, hogy sokkal természetesebben kell viselkedni, ha szeretem akkor kimutatni, kicsit túlzásba vittem a játszmázást. Ez ilyen közhely is, hogy "ne tárulkozz ki, mert akkor a másik túlságosan nyeregben érzi magát, és érzelmileg fölérendelt helyzetbe kerülhet".. Van ebben valami, de nem szabad túlzásba vinni. De egyesek hajlamosak erre. lehet, hogy a te barátnődnél is belejátszik a dologba valami ilyesmi túlkombinálás.
Meg persze a trauma. Gondolom sérült már egyszer amiatt, hogy túlságosan kimutatta, és annak a fiúnak az már sok volt és megcsömörlött vagy ilyesmi. (Bár ha te vagy neki az első, akkor nemtom mire utaltál – akkor viszont lehet h tényleg most rázódik csak bele, hogy kell viselkedni, hol vannak a határok)
Vagy csak simán ilyen a természete.
Akárhogy is, de én a helyedben rohadtul megnyugodtam volna attól az sms-től, ahelyett, hogy az "eszem megáll". Hiszen szeret!
Én elhiszem, hogy ez nagyon nehéz. De a megsértődés rossz megoldás. Ugyanúgy konfliktusokat gerjesztene, mint az, ha direkt nem írsz neki. Szerintem itt a párbeszéd segít, korlátlan mennyiségben. Nem is mindig muszáj konkrétan az ő viselkedéséről, hanem általában ezekről a dolgokról, akár arról a direkt-nemkimutatós játszmázásról amit fönt leírtam, lényeg, hogy minél többet kommunikáltok, annál többet megtudhatsz róla, mi van a fejében.
Meg persze megmondhatod neki, hogy írogasson nyugodtan amikor eszébe jutsz, mert neked nagyon jól esne és nem fogod akaszkodásnak venni.
Nagyon sok türelem kell ehhez, de megváltozhat! Pláne ha amúgy nem ilyen, hanem a korábbi rossz élmény okozta. Aminek a hatását időbe telik leküzdeni, de le lehet – egy megértő társ mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!