Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Elmúlik a szerelem és a vágy?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elmúlik a szerelem és a vágy?

Figyelt kérdés

Egyre gyakoribb ez az állítás. Őszintén én ezzel nem értek egyett. Kíváncsi vagyok olyan emberek véleményére akik régóta vannak együtt.

Általában azoktól hallom ezt aki normalizálják az olyan kapcsolatokat ahol x idő elteltével nem kedveskednek a másiknak,nincs bók,randi,közös program,vagy ha nem figyel egyik a másikra. Vagy a gyerek miatt maradunk egyutt effektus hisz a szerelem elmulik stb stb. Mindennel megmagyarázzák. Én ezt úgy látom kell tenni ne múljon el,ha az ember akit szeretsz s dolgoztok ezen s tényleg passzoltok nem hiszem hogy pár év s csak lakótársak kell legyetek. Ha dolgoztok érte akkor el nem múlik. Ti higy látjátok,akik régóta vannak kapcsolatban? Saját story esetleg?

okt. 28. 17:03
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Kedves 10.

És ez miben merűl ki nálatok? Vonzalom mint olyan? Megmaradt?

okt. 28. 18:17
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Amiről te beszélsz az a láng, szerelem fenntartása. De ahol megvan a kölcsönös érzés ott az is elég, hogy látják egymást mosolyogni. Te önmagad akarod boldoggá tenni a másikat mert boldoggá tesz, hogy boldog és a párod ugyanúgy érez mint te. Nem azért mentek randizni, nem azért vesz ajándékot, lep meg vacsorával, hogy megtartsa az érzést minél tovább. Nincs ilyesmire szükség igazi szerelemnél.

Viszont én szerintem a "hamis" szerelmet nem kéne alábecsülni, legalacsonyítani.

Megvan a maga szerepe az életben és az nem más mint önmagad megismerése, tanulás a hibáidból, saját magad szeretete, tisztelete.

Az első, de lehet a negyedik szerelmed sem lesz az igazi, de attól még adtak neked szerelmet, fejlődéshez szükséges leckéket mint te is nekik.

Sőt nem mindenkinek adatik meg az igazi szerelem úgyhogy nincs fölösleges.

Ha benne vagy úgysem fogod megkérdőjelezni.

okt. 28. 18:19
 13/27 anonim ***** válasza:

*keresni fölösleges

Ez a teló átírja néha a szöveget, bocsi.

okt. 28. 18:21
 14/27 A kérdező kommentje:
Igazad van utolsó,de akkor csak tenni kell hogy azt fent is tartsuk
okt. 28. 18:23
 15/27 anonim ***** válasza:
66%
Nem kell. Benned van és kész.
okt. 28. 18:24
 16/27 anonim ***** válasza:
49%
10 es vagyok,megmaradt ,de nyilván nem olyan mint az elején.
okt. 28. 18:29
 17/27 anonim ***** válasza:
76%
Vannak olyan párok akik megesküdnek rá, hogy végük van egymásért igen, de honnan tudják ők maguk, hogy nem illúzióban élnek? Ha valaki nagyon szerelmes és elhiteti magával, hogy míg meg nem hal a másikat szeretni fogja az úgyis fog érezni. Valaki még szakítás után is évekkel később az exre áhítozik. Rendesen rögeszme alakul ki nála és azt hiszi, hogy szerelmes. Persze lehet, hogy létezik "Igazi/Nagy Ő" de mindenkinek nincs. Ez 100%.
okt. 28. 18:35
 18/27 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező... nem kell találgatni.

Elég sokat vizsgálták már a témát, és kiderült, hogy a szerelmet (a vágyat) többek között ez egyik létező legerősebb kábítószer okozza, amit az agy termel.

Emiatt aztán felezési ideje van, vagyis adott idő alatt elveszti az ereje felét. Ezért kell néha megújítani.

VISZONT!

A szeretet - ami normális esetben kialakul közben - az egy másik hormon, ami viszont tartós is lehet, és nincs ilyen csökkenő ereje.

okt. 28. 19:31
 19/27 anonim ***** válasza:
36%

10-es leírta a lényeget, a többi tiniábránd. Ilyen az élet, ilyen a világ. De nincs is ezzel semmi baj, nagyon szép életet le tud élni két összeszokott, egymást mélységesen ismerő, tisztelő, szeretetben élő ember.

F

okt. 28. 19:47
 20/27 anonim ***** válasza:
70%
Az én tapasztalatom az, hogy minden esetben elmúlik. A tudomány is ezt erősíti meg.
okt. 28. 21:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!