Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Az összeköltözésig eltelt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az összeköltözésig eltelt időnek hol van a lélektani határa 28 körüli dolgozó embereknél esetünkben szerintetek?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy ő saját lakásban lakik, én viszont albérletben lakótárssal, én vagyok a nő. Ciki, nem ciki nem keresek annyit, hogy megérje egyedül laknom, de nyilván nem kellemes lakótárssal se, örülnék, ha már nem így kéne élnem, minden korombeli barátnőm előrébb tart, vagy ha nincs is párja megoldja a fizujából az egyedül élést.

Fél éve vagyunk együtt ő nem hozta szóba meg az összeköltözést, szerintem ő jól elvan a mostani életével, nem tudom egyáltalán meg akarja-e tenni ezt a lépést. Én nem hozhatom fel, mert én lennék a kiszolgáltatott helyzetben, lényegében véve nyilván nem szeretném, ha holmi aranyásónak gondolna, mert szeretnék végre normális felnőtt életet élni vele együttélve, de ezt a saját lakásában célszerű megoldanunk, mert úgy lenne olcsóbb mindkettőnknek.

És hiába tudom, hogy normális, hogy egy pár egyik tagjának nincs lakása, de amíg ő nem veti fel, mint lakástulajdonos, addig nekem nem illik "szervezni".

Sajnos attól tartok, hogy ha X idő után sem akar velem élni, akkor ez csak kidobott idő vele, mert miért legyek 1-1,5 év utan is valakivel, aki nem is akar velem lakni? Nálam itt van ez a lélektani határ, de sajnos az anyagi helyzetem miatt nem vethetem fel neki, hogy ezért is jó lenne vele laknom, mert nekem is kellemetlen hogy ez van.

Őszintén, soha nem is gondoltam hogy èrdekelhetek bárkit, akinek saját lakása van. Egy barátnőm sincs, akinek a párjának lett volna, mindent a nulláról oldottak meg, aztán persze idővel örököltek, meghaltak nagyszülők, házasság lett, sikerült sajáthoz jutni 30 alatt meg gyereket szülni.

Igen, kicsit az is rajtam van, hogy azt érzem kifutok az időből, nincs mire vàrnom, de nyilván a páromon ilyen nyomás nincs. Ettől függetlenül én ennyi idősen nem tudok komolynak tartani egy kapcsolatot, ha még az összeköltözés se merül fel.

A korábbi kapcsolataimban nem tudott felmerülni az együttélés, mert nem voltunk olyan helyzetben, hogy közös albérlet legyen, egyetemistaként sajnos ez volt a normális.

2024. jan. 26. 09:40
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%

“Fél éve vagyunk együtt ő nem hozta szóba meg az összeköltözést, szerintem ő jól elvan a mostani életével, nem tudom egyáltalán meg akarja-e tenni ezt a lépést. Én nem hozhatom fel, mert én lennék a kiszolgáltatott helyzetben…” stb

Ennél nem is kell tovább olvasni. Ha egy kapcsolatban nem mered felhozni az összeköltözést, és a másik félnek sem jut eszébe, akkor halott ügy. Vannak alapok egy kapcsolatban, pl összeköltözés, házasság, gyerek, stb amiket az elején le kell tisztázni. Amit komolyodik, pár találkozó után alap átbeszélni. Nem azért, mert azonnal össze akarsz költözni, vagy azonnal lagzit akarsz, azonnal gyerek kell, hanem mert ezeket át kell beszélni. Ha erre két felnőtt ember nem gondol, az baj.

2024. jan. 26. 11:53
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Megválaszoltad a saját ki nem nondott kérdésede.

Ez nem komoly kapcsokat. Ne pazarold az idődet.

2024. jan. 26. 11:54
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Azt nagyon jól látod hogy neki kell felajánlani hogy odaköltözz.

Azt viszont nem, hogy minden korodbeli nő előrébb van. Más kérdés hogy azert e mert nem is tudnának alberletet fizetni, vagy mert nem akarnak, egyedül az nem éri meg, majdnem annyi, sőt inkább több mint a minimálbér.

Szülni meg a többség már 30 fölött szül.

2024. jan. 26. 12:19
 14/29 A kérdező kommentje:
Sajnos tanárnő vagyok egy olyan településen ahol legalább nem annyi az albi még mint Pesten. Dolgozgattam egyetem alatt cégnél az angoltudásom miatt, de én a gyerekeket szeretem, nyáron táboroztatni őket, még akkor is ha ebben nincs pénz. Ez a hivatásom. Szüleim sem örültek a döntésemnek, a gént hoztam, mert 2 nagyszülőm is tanár volt. Tudom, hogy nem mindenki házas gyerekkel 30 alatt de nálunk ez az általános. Iskolapszichológusunk is van, az ő körében is ez volt a tipikus, elkeltek fiatalon, bár ő neki csak férje van így 30 felett, gyerek még nincs.
2024. jan. 26. 13:31
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

A fő kérdésre és kifejtésre azt mondtam volna, hogy az nem is aranyásás meg nem is követelőzés, ha a jövőbeni tervekről beszéltek, nagyjábóli időintervallumokról, hogy kb mikor éreznétek reálisnak eztmegazt. Én konkrétan az első randin szoktam ezekről beszélni, hogy számomra(!) mi az ideális menete egy kapcsolatnak, hogy járunk x ideig, aztán összeköltözünk, y időn belül lánykérés/házasság, majd z idő múlva gyerek, stb. Nyilván ez nem kőbe vésett, el lehet ettől térni bármelyik ponton, élethelyzet, kapcsolat állapota, stb alapján, de azért tök jó viszonyítási alap, hogy a másik fél ehhez hogy áll hozzá, akár csak elméletben is, hogy ha tegyük fel, jól működik a kapcsolat, neki akkor is korainak érződne a házasság mittudomén, 3 éven belül, szerinte reálisabb az 5, és akkor tudom, hogy nem kell pattognom 3 év múlva, hogy nem szeret vagy xar a kapcsolatunk, mert már az elején tisztáztuk, hogy neki ez még korai lenne (az meg a másik, hogy ha valakinek ez "sok" így az elején és ettől elriad, az egy szuper szűrő, hogy nem egymást keressük). Na, ugyanezt le lehet játszani az összeköltözéssel is. Oké, hogy kicsit "cink", ha neki van lakása, neked nincs, de ettől még lehet beszélgetni a közös jövőről, hogy szerinte mikor reális tovább lépni, mennyire gondolja úgy, hogy egyáltalán szeretne-e összeköltözni vagy ezen még nem gondolkodott (*beeep*vészjósló), szóval úgy általában lehet ám erről beszélni és kipuhatolni a szándékot úgy is, hogy az nem követelőzés meg nem "szervezkedés", hanem csak simán beszélgetés és tervezés, a miheztartás végett ugye.

Más kérdés, hogy amit a válaszok között írsz, hogy egy hétvégét nem képes tisztán rád áldozni, meg hogy amúgy is vannak pontok, amikben nem nagyon van meg a közös nevező, márpedig ha ez így felmerült benned hogy megemlítsd, akkor fontos dolgokról van szó, így én azt mondanám, hogy ez offos. Aki ennyire nem helyezi a kapcsolatát a prioritásai közé, az annyira nem gondolkodik még ennyire komoly tervekben, mint összeköltözés és család meg hasonlók. Szóval így a válaszok között írt megjegyzésed alapján azt mondanám, hogy ez a fickó offos, nem ugyanott tartatok az életben/gondolkodásban, így kár rá pazarolnod az idődet. És ugyan nem értek egyet azzal, hogy 28 évesen bármiről is le lennél maradva vagy hogy sürgetne az idő, azért az szerintem kb minden életkorban igaz, hogy felesleges olyan valakire pazarolni a legszebb, legjobb éveidet, aki nem érdemli meg. Akkor már inkább egyedül élvezd a saját társaságod, nem kell ide olyan valaki, aki csak aggodalmat és felesleges stresszt okoz :D

2024. jan. 26. 13:33
 16/29 A kérdező kommentje:
11 gondoltam rá, de nekem ez a a kapcsolat úgy indult h lehet laza lesz, főleg szex, aztán elkezdett bemutatni a barátainak mintha részéről ez komoly lenne, csak sokkal előrébb meg nem jutottunk, én meg beleszerettem... mint kiderült neki 1 komoly kapcsolata se volt előttem, csak ilyen pár randis sztorik. Nekem volt komoly összeköltözés nélkül, mert más célok vezéreltek, nem tudtuk volna megoldani a kapcsolatot.
2024. jan. 26. 13:35
 17/29 A kérdező kommentje:
15, nagyon jó dolgokat írsz, illetve az is benne van, hogy a párom 28 évesen férfiként megteheti hogy kalandozzon, miért is ragadna le egy tanárnőnél, akinek jogosítványa sincs. Amúgy is vannak jobban kereső, gamer csajok is, akikkel lehet több közös lenne bennük?
2024. jan. 26. 13:38
 18/29 anonim ***** válasza:
78%
Magyarul ez csak a fejedben komoly kapcsolat. Én is ismerem a szexpartnerem haverjait, sőt, még egy családtagját is, ettől még nem vagyunk automatikusan egy pár.
2024. jan. 26. 13:42
 19/29 anonim ***** válasza:
76%

"28 évesen férfiként megteheti hogy kalandozzon, miért is ragadna le egy tanárnőnél, akinek jogosítványa sincs. Amúgy is vannak jobban kereső, gamer csajok is,"

Ezt hagyd abba. Kisebbségi érzés miatt hagyod, hogy csak így-úgy együtt legyetek és még kérdezni se mersz?

A lábad nyomába se a gamer hülyegyerek, kedves tanárnő. Csak mondom.

2024. jan. 26. 13:52
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Mi vaan?? Miért van ilyen súlyos komplexusod? A tanar egy nagyon is szép hivatás, és igen nagy baj hogy ezt egyre kevésbé becsülik. Nehogy már emiatt maradj benne egy szar kapcsolatban, vagy fogadd el hogy ez csak szexkapcsolat lehet! Gamer csaj? Ne viccelj már! Az max gamer pasiknak való (egyáltalan mi franc az a gamer? Számítogépjáték-függő?)

Ugyanugy jár neked is egy rendes monogám kapcsolat, mint bárkinek. Ha te többet érzel beszéljetek meg hogyan tovább, kérdezd a terveiről veled kapcsolatban. Ha pedig ő melletted is kalandozni akar, te pedig emiatt szenvedsz, akkor hagyd ott! Nincs ilyen hogy "megteheti, mert férfi"! Persze megteheti ha egyedülálló vagy a masik ezt elfogadja, esetleg ugyanezt csinálja. DE ugyanúgy megteheted te is, nem akadályoz benne senki! Na jó, tanárként ezt nagyon ésszel kell, mert a faluban, vagy a környezőkben is ismernek, de máshol nyugodtan pasizhatsz ha ahhoz van kedved.

2024. jan. 26. 15:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!