Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek? A barátnőm bedurcizott, tiktokozik és nem hagyja hogy hozzáérjek! Mind ezt azért mert beszéltünk az előző párkapcsolataimról és egyet nem mondtam el mert elfelejtettem. Megértem hogy azt hiszi hogy “eltitkoltam előle” de meg kell értenie!
Hogyan lehet elfelejteni ha rákérdez valaki mennyi párod volt? Olyan sok volt, vagy direkt nem említetted meg?
Egyáltalán hogyan került sor arra, hogy mégiscsak volt még egy kapcsolata csak "elfelejtette" megemlíteni?
Honnan tudta meg?
A kérdező nem gondolkodik, akkor miért mondta el neki hogy volt még egy? Azért ne már, hogy pillanatnyi amnéziában szenved.
Gondolom nem azt kérdezte, hogy melyiket hogyan rakta meg, vagy milyen pulcsit vett nekik hanem normális érdeklődő kérdéseket.
Én is megkérdeztem a párom, hogy miért lett vége, mi jellemezte a kapcsolatukat.
Nagyon sokat elmond a partneredről, ahogy megnyilvánul.
Egyáltalán miért hiszi hogy eltitkolta? Ne már, hogy nincs rá indoka.
Lehet, hogy önbizalomhiány, de az is, hogy eltitkolt már dolgot, vagy nem nyílik meg neki a kérdező jó pár dologban és ez csak hab a tortán.
Egyáltalán nem biztos, hogy fogyatékos.
#9 Csak azok gondolkoznak így, ahogy te, akinek egy nagy nulla az önbizalma, az önbecsülése, az élettapasztalata, az emberismerete.
Aki rosszhiszemű, az úgy is azt hazudik neked, amit hallani akarsz.Az ég világon semmi értelme.Csak a saját bizonytalanságodról, elkeseredettségedről teszel ezzel tanúbizonyságot.
Ráadásul egy ember sem ugyanúgy áll minden egyes kapcsolatához.Akár neked őszintén el is mondhatja, hogy ő maga volt a megtestesült szent az eddigi életében, te meg elhiszed, mert igaz is.Csak lehet téged meg átkqr a palánkon, mert egy rakás fos vagy, akit semmibe nem néz.Mire is mentél azzal, hogy előtted jó volt mindenkihez?Na ugye.
Az ellenkezője is igaz!
Szóval azért, mert rá merek kérdezni, hogy mennyi partnere volt előttem és hogy miért lett vége én vagyok a rossz, a nulla. Jó tudni.
Még véletlenül se lehetek kíváncsi a múltját illetően. Vagyis a szüleivel, barátaival való kapcsolata se érdekeljen ezek alapján. Csak a mostra koncentráljak. Egyedül arra, hogy velem hogyan viselkedik.
Direkt leírtam, hogy talán önbizalomhiánya van a kérdezőtől függetlenül, vagy ad rá indokot neki csak ő maga se tudja hogy mivel, akár tudja ő, hogy a kapcsolat miért nem klappol (mint pl. kevés mély beszélgetés, egymás megismerése), de nem tesz ellene semmit.
Nem létezik olyasmi, hogy elfelejted, hogy 10 partnered volt, vagy csak 3. Nem, nem futó kalandokra gondolok, hanem párkapcsolati szinten.
Szintén nem a válasz arra, hogy abból indulok ki, hogy hogyan viselkedett a volt kapcsolataiban, milyen a viszonya a szüleivel, milyen volt az osztálytársaival. Viszont hogyha egyszer szeretem akkor érdekel milyen élete volt előttem. Ez nem önbizalomhiány, vagy emberismeret hiánya csak puszta kíváncsiság. Te összekevered a dolgokat alaposan 13.
"A barátnőm bedurcizott, tiktokozik és nem hagyja hogy hozzáérjek!" - Miért nem beszélget vele ha egy kicsit lenyugszik? Vagy miért nem hagyja békén és majd a párja indítványozza a beszélgetést?
"Megértem hogy azt hiszi hogy “eltitkoltam előle” de meg kell értenie!"
Még most se kötelező megértenie. Ha meg egyáltalán nem jutnak dűlőre akkor inkább ne legyenek együtt.
Attól még nem fogyatékos senki, hogy megkérdezi az exeket. Azért ne essünk túlzásokba. Eléggé probléma, hogy már az is szellemileg elmaradott, akit érdekel a saját párja múltja nagyvonalakban!
Mellesleg sehol nincs feltüntetve a kérdező által, hogy a párja mindent szeretett volna tudni. Újabb túlzás fölöslegesen. Nem tudom mire fel.
Az számít, ahogy velem viselkedik az adott illető.
A múlt az a múlt.
Ha velem rosszul viselkedik, akkor mit érek vele, ha előzőleg meg jó volt mással? Vagy a másikkal volt valamilyen, ki tudja mi váltotta ki az adott viselkedést. Itt nem megcsalásra gondolok, hanem bármi másra akár.
A jelenbe kell élni, azzal kell foglalkozni, akivel van az ember.
Egy vitának meg nem az a megoldása, hogy a másikat "csenddel verjük", meg nem a megoldásra törekszünk, hanem ellehetetlenítjük a megbeszélést.
Tipikus, ha nincs problèma, akkor csinálni kell.
A legjobb téma este, ágyba bújás előtt: "Ki volt az exed? Hajszín, magasság? Miért lett vége? Min balhéztatok? Mit csináltatok? Szptatok, nyaltatok e?"
Így lesz idilli az együttlét.
"Miért nem beszélget vele ha egy kicsit lenyugszik? Vagy miért nem hagyja békén és majd a párja indítványozza a beszélgetést?"
Persze, ez lehet egy jogos kérdés is.
De úgy is lehet ezt a dolgot nézni, hogy miért legitimáljuk a csenddel verést?
Nem az lenne a helyes reakció, hogy azt mondja pl"Most nagyon mérges vagyok. Kérlek beszéljük meg, ha kicsit megnyugodtam."
Ez a se szó, se beszéd, csak "durci". Ez egy idő utàn nagyon fárasztó. Így nem lehet harmonikus párkapcsolatban élni.
Istenem hogyan lehet valaki ennyire értetlen...
A múlt az múlt, de fontos hogy milyen vagy miatta jelenleg.
Ha téged nem érdekel, hogy szétcsalták őt akkor ne érdekeljen. De nem tilthatod meg másnak, vagy nem kéne lehordani mindenfajta negatív jelzőkkel csak azért, mert neked nem fontos a múlt egyáltalán. Alap, hogy érdekel a párom, barátaim élete. Beszélgetés zajlik, őt is érdekli ugyanúgy. Ismerkedünk még mélyebb szinten.
Lehet, hogy neked még egy kicsit se számít, hogy az anyjával tiszteletlenül beszél, vagy a fogyatékosokat gúnyolja de nekem attól még számít.
A gyökereid, a családi mintád , a múltad legtöbb esetben magaddal hordozod. Amit tapasztaltál legyen az pozitív, negatív azt viszed tovább és aszerint fogsz viselkedni, gondolkodni.
Vannak persze kivételek, akik okulnak, tanulnak a múltból és az előny, plusz pont természetesen, de én szeretnék róla tudni, hogy pontosan miről is van szó.
Téged nem érdekelnek az exek, engem meg ja és ennyi.
Még mindig nem tudjuk, hogy mióta vannak együtt, mi volt az előzmény, milyen a kapcsolatuk amúgy, milyen érettek, mit is másolnak a családi minta szerint, milyen volt az exkapcsolata a kérdező párjának úgyhogy kijelenteni, hogy csönddel veri merész kijelentés.
Nem mindenki olyan, hogy megsértve, mérgesen szeret beszélgetni, valakinek idő kell. Azért kérdeztem, hogy miért nem vár a kérdező, miért türelmetlen. Sőt hozzátettem hogyha nem tudnak megegyezni, mert nem illenek össze akkor lehet szakítani is. Míg te olyan kijelentéseket írsz amelyeknek nem biztos hogy van valóságalapja...
"Lehet, hogy neked még egy kicsit se számít, hogy az anyjával tiszteletlenül beszél"
Hogyne érdekelne.
Egyébként ezt hogy gondoltad, hogyan kellene megkérdezni?
"Na és anyukáddal szépen bánsz, hogy beszélsz vele?"
És ha azt mondja, hogy "persze, szépen", akkor onnantól kezdve már meg is bizonyosodtál róla? Ó hát ez egy arany ember.
Én szerintem meg, ahogy haladunk előre fény derül rá. Aki úgy beszél az anyjával, az előbb utóbb előtted is úgy beszél majd, és akkor a saját szemeddel látod.
De akkor a múlt miért nem érdekelhetne? Megint leírom nemcsak az exekre értem ezt, bármi másra is. Miért nem alakíthatok ki a páromról egy képet a jelennel és a jövőbeli terveivel összevetve? Igazából úgy gondolom, hogy a hozzáállása releváns múlthoz, jelenhez, jövőhöz egyaránt mint szavakkal mint tettekel. Minden az égvilágon fontos egy párkapcsolatban is.
Persze azt mond amit akar, de ahogy viselkedik nemcsak irántam az elárulja. Majd én eldöntöm, hogy égbekiáltó, vagy hangyafingnyi. De ha nem ismerem akkor hogyan döntsem el? Én így gondolom és nem vagyok attól önértékelési zavarokkal küzdő nulla.
Az a baj pl.hogy az exre, mint kérdés rögtön ugrik jó pár egyed, hogy semmi köze hozzá, de amikor feltűnik a láthatáron az ex (mindegy melyik oldalról) akkor már van hozzá köze hirtelen. De hogyha tudnád, sejtenéd, hogy őt siratja, csak egy pótlék vagy abból ahogyan beszél róla. Azt is szeretik hangoztatni, hogyha valakit megcsal téged is megfog, mert féreg, nem változik meg és hasonlók, de ha kiderül tegyük fel más által,hogy akivel vagy hűtlenségre képes volt akkor biztosan meggondolod, hogy vele maradj-e. Pedig ha az exet/exeket hibáztatja, hogy vége lett és magát dicsőíti, ő végig ártatlan volt az már olyan infó, hogy felüti a fejed hiszen olyasmi nem létezik, hogy egyedül az egyik a bűnös.
Simán lehetséges, hogy a kérdező párja szívott ex miatt és rá vetíti ki, vagy az, hogy előfordult már, hogy eltitkolt valamit a kérdező és azért reagál úgy ahogy teszi.
Nincs semmi lényeges információ megosztva ezért nem kéne kész tényként közölni, hogy ilyen olyan amolyan. Nincs gond feltételes móddal, de így lehet olyan válaszokat írtok, hogy kiteszi miközben meglehetne oldani a problémákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!