Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » A szerelemnek egyszerűnek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szerelemnek egyszerűnek kellene lennie? Kifejtem.

Figyelt kérdés

Leginkább olyanoktól várok választ akik hosszú és boldog/sikeres kapcsolatban/házasságban élnek, sok tapasztalatuk van, sok mindent megéltek.

Az életem az elmúlt pár hónapban szerelmi téren elég érdekes fordulatot vett, kb. mint egy film, teljesen váratlanul. Nem vagyok szerelmes jelenleg, de vágyom rá.

Van valaki aki fontossá vált a számomra és elég valószínű (sok emberrel átbeszéltem akik már éltek át hasonlót ill. én is így érzem), hogy én sem vagyok közömbös a számára, de nehéz eset, bonyolult sztori. A részletek most nem fontosak.

ÉS azon őrlődöm mióta utoljára láttam, hogy van-e értelme foglalkoznom vele..úgy gondolom értékes ember és bennem van, hogy lehet elszalasztok egy lehetőséget ha csak hagyom az egészet. De mint írtam is nem olyan egyszerű a helyzet.

Azóta meg azon morfondírozok, hogy az igazi szerelemnek (mi (még?) nem vagyunk szerelmesek egymásba) egyszerűnek kell lennie? Valamiért mindig is az a kép volt bennem, az az elképzelés, hogy az a valaki aki igazán hozzám illik, azzal minden (legalábbis az elején) könnyű és egyértelmű. Hogy egyértelműen akarjuk a másikat és nem kell egymásért harcolni, mert a dolog adja magát. Amióta azonban felfordult az életem megkérdőjelezem ezt. Pontosabban nem tudom, hogy így van-e.

A szerelemnek, amire megéri várni, ami valódi és jó törvényszerűen egyszerűnek kell(ene) lennie? Vagy ez nem ilyen egyszerű és adott esetben egy rögös(ebb) kezdés nem zárja ki, hogy adott esetben egy kapcsolat kellő munkával és odaadással hosszú, tartós és jó legyen? Mik a tapasztalatok? Mit gondoltok?

(szándékosan nem írok konkrétumokat, mert nem lényeges)

2023. aug. 11. 15:59
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
33%
"The more blinded (...) the passion is, the more timeless it is. And it is most tenacious when it has the least sense."
2023. aug. 25. 11:38
 32/39 anonim ***** válasza:
66%
31-es hát igen de a szenvedély az nem szerelem.
2023. aug. 25. 11:46
 33/39 anonim ***** válasza:
33%

Oh dehogynem...

Az igazi szerelem maga a szenvedély...

Btw, the english language tells everything only for those who dont know it from the kitchen😉

2023. aug. 25. 18:18
 34/39 anonim ***** válasza:
74%

33-as

如果你不能在基本问题上与某人达成一致,就不要与他制定计划。

孔子

2023. aug. 29. 14:40
 35/39 anonim ***** válasza:
67%

Hát nagyon nem mindegy milyen szenvedély mert nem minden szenvedély tartozik a szerelemhez. Nem mindegy hogy szenvedélyesen bántják egymást, vagy szenvedélyesen a legjobbat akarják egymásnak.

Szóval nem a szenvedély önmagában nem szerelem. Szenvedélyesen lehet csinálni sokmindent. Pl. Sportolok is szenvedélyesen imádják a munkájukat és stb. De az sem szerelem.

2023. aug. 29. 14:43
 36/39 anonim ***** válasza:
60%

Megismétlem: "Az igazi szerelem maga a szenvedély..."

És én nem a magáról szenvedélyről írtam (ami sok mindenhez kapcsolódhat), hanem kifejezetten a "szerelem szenvedélyéről".

Nem ártana értelmezni is a leírtakat, és akkor megkímélhetnénk egymást a fölösleges kommentektől...😉

Egyébként a kifejezés nem tőlem származik, hanem egy író-fenoméntól, aki a Victor Hugo nevet kapta a szüleitől, és a szerelem egyik elvitathatatlanul nagy ismerője volt már a saját korában is.

Ezt semmi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az írásai a mai napig a klasszikus irodalom és műveltség alapművei közé tartoznak.

Sajnos, vele már senki nem tud vitába szállni, de velem lehet vitázni arról, hogy Hugonak mennyire volt igaza (vagy sem) a szerelemről megfogalmazott írásaiban...

2023. aug. 29. 14:58
 37/39 anonim ***** válasza:
65%
Jav.: "És én nem magáról a szenvedélyről írtam"
2023. aug. 29. 14:59
 38/39 anonim ***** válasza:
50%
36-os te vitatkozol saját magaddal. Én előtted a toxikus kapcsolatra reagáltam és az angol idézetedről eszembe jutott, hogy nagyon nem mindegy hogy szereti két ember egymást milyen szenvedéllyel. Mert ha csak bántják egymást szenvedéllyel se veled se nélküled kapcsolatba, akkor az a szenvedély nem hogy nem szerelem, de igaz szerelem se. Te nézted be a válaszom.
2023. aug. 29. 15:13
 39/39 anonim ***** válasza:
Micsoda magyarázat! Ez igen!🙃
2023. aug. 29. 15:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!