Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » A szerelem ellaposodik magától...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szerelem ellaposodik magától idővel, vagy mi hagyjuk ellaposodni? A szerelemnek muszáj elmúlnia 3 év alatt?

Figyelt kérdés
Ezekkel ijesztgetnek, nekem minden kapcsolatban hamar elmúlt a szerelem, mert ők pár hónap után már nem mutatták ki, mert belekényelmesedtek és én kiábrándultam belőlük. Most van először olyan kapcsolatom, ami több, mint másfél éve tart és mindennap egyre nagyobb a szerelem. Persze teszünk is érte. De ha teszünk is ellaposodik, vagy aki azt mondja, neki ellaposodott, az csak belekényelmesedett? Ott nem az idő volt a hibás? Illetve azt mondják max 3 évig tart ez és utána úgy szereted mint mondjuk anyukádat, de már csak egy társ és nem a szerelmed lesz. Ez igaz?
2023. jún. 23. 19:05
 1/8 anonim ***** válasza:
89%

6 év. Még mindig szerelmes vagyok belé. Más lett, de még mindig. Szerelmes is vagyok és szeretem is. Elmélyült.

Egy kapcsolaton dolgozni kell. Ez ilyen.

2023. jún. 23. 19:10
 2/8 anonim ***** válasza:
83%

Általában igen, csak mindenkinek más az intervallum.

Vannak olyan "szerencsés" párok, akik évtizedekig szerelmesek egymásba és vannak azok, akiknek pl. 3 évig tart, mint te írtad. Nem muszáj, hogy ellaposodjon, hogy ne tápláld a szerelmet, egyszerűen csak átalakul mély őszinte szeretetté, ami kitarthat egy életen át is. Logikusan, ha nem őszinte és mély, nincs köztetek meg az a kapocs, akkor nem tart ki a végsőkig mert másba szeretsz belé, vagy ő és vége a kapcsolatnak, bár elég egy kis vonzalom/fellángolás is hozzá.

Személyfüggő és helyzetfüggő, mint minden más. Természetesen ha a kapcsolatban az egyik, vagy mindkettő nem tesz érte, hogy jobb legyen, tartósabb legyen, akkor az hamar végett is ér legtöbbször.

2023. jún. 23. 19:11
 3/8 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem a fellángolás az, ami elmúlik, a rózsaszín köd, amikor tökéletesnek látod a másikat és ahogy elkezdenek feltűnni a hibái, hirtelen ki szeretsz belőle. De a valóságban ez sosem volt szerelem.

A szerelem fokozatosan kezdődik, lassan mélyül el és sosem múlik el, amíg a két fel törődik egymással.

A fellángolás viszont csak kémia, hormonok, ami minden esetben elmúlik.

Legalábbis én ezt így definialom.

24N

2023. jún. 23. 19:24
 4/8 anonim ***** válasza:
85%

Ja és nem tudom, hogy ki mondta ezt, de az ember a szerelmet sosem csak szeretettel szereti. Ha ott a vonzalom, akkor az nem lehet csak szeretet.

Nem is értem, hogy lenne már olyan, mintha az anyádat szeretnéd ? Xd

2023. jún. 23. 19:25
 5/8 anonim ***** válasza:
39%

#3: A fellángolás 6 hónap-1 évig tart általában. Köze nincs a szerelemhez ebben egyetértünk. De kiszerethetsz a másikból és nem kell az, hogy a fellángolás/rózsaszín köd legyen a hibás.

"De a valóságban ez sosem volt szerelem." - Erre értem. Akivel együtt vagy 3 éve és kiszeretsz belőle ilyen-olyan okból kifolyólag miért lenne fellángolás? ^^

2023. jún. 23. 19:29
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha úgy alakul ki egy kapcsolat, hogy a felek olyannak látják egymást, amilyenek és nem csak belekepzelnek dolgokat, akkor azért elég ritka az, hogy hosszútávon ne működjön.

Az ilyen kapcsolatok nem szoktak véget érni. Pontosan azért, mert ez két intelligens és érzelmi intelligenciával rendelkező erett ember kapcsolata, akik tudjak, mekkora érték egy ilyen társ.

2023. jún. 23. 19:45
 7/8 anonim ***** válasza:
26%
Általában elmúlik, mert megszokottá kezd el válni a felek egymásnak.
2023. jún. 23. 20:18
 8/8 anonim ***** válasza:
78%

Marhaság! Akik valóban szerelmesek, azoknál nem múlik el, akik meg nem, az csak fellángolás volt, semmi köze a szerelemhez, szóval merénylet annak csúfolni.

A férjemmel 13 éve vagyunk együtt boldog házasságban, szerelemben, tehát tudom miről beszélek. Az igazi szerelem SOHA nem múlik el, csak erősödik az évekkel. Ha ez nem így van, soha nem is volt szerelem. Ennyi.

2023. jún. 23. 20:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!