Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan esik rosszul, hogy a párom nem állt mellém abban, hogy miért nem vonattal mentem?
Barátom nővére sminkesnek tanult, kérdezte, hogy a vizsgán lennék-e a modell, mert aki eredetileg lett volna, nem ért rá. Mondtam, hogy persze, ráérek, elmegyek.
Vidékről mentem Pestre, kocsival. Előtte kérdeztem, hogy az útiköltségemet állná-e, mert ez így nekem összesen 27 ezer forint (pályamatrica + üzemanyag). Írta, hogy igen, persze.
Aztán tegnap mondja nekem a párom, hogy hát tőle is elkérhettem volna a pénzt, minek kérdeztem meg a testvérét erről, mert neki ez annyira rosszul esett... És hogy ez otthon, a szüleinél is téma volt, hogy minek mentem én kocsival, diákjeggyel a vonatot 5 ezer alatt megúsztam volna, meg a 10 napos pályamatrica is minek kellett, annak az árát leoszthattam volna időarányosan, mert nem mind a 10 nap megyek én Pestre a lányukhoz, egy napra kellett csak.
Reggel hallom, hogy az anyjával beszél, mondja neki, hogy "visszafizetem, visszaadom én neki ezt a pénzt majd, na, nyugodj meg". Kérdeztem, ez mi volt, mondta, hogy semmi, csak hogy most ez a 30 ezer forint hiányzik a testvérének nagyon és hogy ő inkább odaadja neki a nevemben, ne legyen ebből gond később. És ezen vannak ki, hogy miért kocsival mentem, mikor a vonat olcsóbb. Ja, csak éppen több átszállás, többszörösen annyi idő, mint autóval, a legelső, hajnali vonattal kellett volna menjek és azt sem tudta megmondani, hogy mikor végzünk, tehát lehet, hogy késő este értem volna haza... Ráadásul ezen a részen vonatbaleset is volt nemrég, késések voltak, pótlóbuszok jártak, 35 fokban ez nekem nagyon nem hiányzott.
Nem tudom, miért nem lehet megmondani a szülőknek, hogy ha a lányuk valakitől elvárja, hogy 400+ km-t utazzon oda-vissza egy nap, akkor alap, hogy az útiköltséget állja és nem veri magát, hogy "dE mIéRt NeM VoNaTtAL jÖsSz???". Pesten is találhatott volna modellt, a sminkiskola is mondta, hogy aki nem tud szerezni, annak biztosítanak, csak ő nem akart idegent sminkelni...
Baaaaaa bocs… most olvasom.. heti30 ezer a koltopenzed????????????????? Akkor csak jovo hetig kellett volna varnod hogy tankolj 😂 jezusom.. na en kiszallok, igazatok van teljesen rosszul ertelmeztem, felreolvastam. Heti 30 ezer forint koltopenzt kap a szuleitol a kerdezo. Nem havi. Heti!
En kerek elnezest😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Kiszalltam komolyan😀Aki szerint ezekutan is oke hogy elkeri a penzt az nem normalis!
Elengedem én is, jól írod, a hozzászólók rajtad és rajtam kívül a kérdezővel együtt zsugori, egoista, érzéketlen emberek, büszkék arra, hogy semmi empátia nem szorul beléjük, játsszák a királykisaszonyokat (férfiak elnézést) vagy egy történetet nem tudnak értelmezni helyesen, abban az esetben buták, de nagyon. 🤡
Én is mindegyiknek kívánom, hogy legyenek hasonló szituációban, mint a tesó és jusson eszükbe, hogy ide mit írtak le. 😂
Kérdező te meg szégyelld el magad de nagyon, mert heti 30-ast kapsz, átlagos, vagy gazdag vagy és a szegényebb már-már családtagodat kihasználtál. 🤮
Az utolsó kommentet pazarolom rátok.
Megkérdezte előre (nem utólag nyújtotta be a számlát), hogy tudja-e az utazási költséget állni, amire a barátja tesója igent mondott. A tesónak kellett volna visszautasítania, ha nem oké. Ha rábólintok valamire, utólag nem hőbörgök. És modellt biztosítottak volna neki, az már, hogy kényeskedik, hogy neki idegen nem felel meg, az ő dolga.
Nem tudjuk, hogy az összeg pontos-e, de pályamatricából nincs rövidebb időtartamú. Az, hogy utána használta-e másra is a kérdező, nem releváns, akkor is meg kellett vennie.
Nem tudjuk, mennyire ismeri a nővért, mennyire közeli a viszony. Ti ezt is úgy kezelitek, mintha házasok lennének 40 éve a pasival, és a nővér a legjobb barátnő lenne, heti többször összejárnának, vagy a saját családtagja lenne, szoros viszony. Azt sem tudjuk, mennyire lenne segítőkész bármiben is a nővér, nem ismerjük.
Senkinek semmi köze hozzá, a kérdező miért nem dolgozik egyetem mellett, keressen arra, hogy az ismerősök szívességkérését tudja finanszírozni, nem? :-D 400 km nem ugyanaz, mintha a Keletibe kéne menni a Déliből, ha bérleted van, akkor ingyen is van az utazás.
Nem tudjuk a tesó anyagi helyzetét, az, hogy fantáziáltok, és kitaláljátok, hogy biztos szegény, gázos. De mindegy is, ő kért olyan szívességet, aminél nem két buszjegy az utazás, és utoljára mondom, ha túlzónak találta a kiszámolt összeget, nem kellett volna rábólintania.
A kérdezőnek nem kellett volna rabolintania az egészre, hogyha nem is akart menni (hiszen szerinte hülyeség, vagy hogyan fejezte ki magát), hogyha nem is olyan szoros a viszony (ha már ezt hoztad fel mint kifogás, érv) és hogyha nem volt rá pénze!!!
Ha neked egyszer nincsen pénzed, akkor nem egyezzel bele, nyugodtan mondhatta volna, hogy nem fér bele! Ő azt mondta, hogy oké, megyek és igaz, hogy megkerdezte, hogy rendben van-e az összeg, de te mint normális ember gerinccel nem azt kérdezed, hogy kifizetsz-e 27-et, hanem, hogy kifizetsz-e 13,5-öt!!!
Ha azt mondta volna, hogy nem, akkor nem ment volna sehová, vagy együtt/külön kértek volna szülőktol, a parjától.
Ha szintén az lett volna a válasz, hogy igen, benne vagyok és úgy hisztizne 13,5-ért akkor egyetértek, a tesó a hunyó.
Viszont mivel mégcsak lehetőségeket sem vetett fel a tesónak, hogy hogyan lenne jó számára, tekintettel nem volt rá így nem érthetek veled egyet. Ha nem valami jó a viszony, de te jószívű vagy nem teszel fel neki "kérdést" hogy 27 (vagy semmi), hanem megegyeztek! Az nem kérdés amikor te a másikat kellemetlen helyzetbe hozod, az nem kifogás, hogy te azt hitted, hogy van pénze, hogy ő rábólintott, amikor te egyeztél bele, hogy mész a párod tesójának szivesseget tenni!
Amit a kérdező csinált az kihasználás és mivel napvilágra került a csinytevése most itt várt el olyan válaszokat, mint amelyeket javarészt kapott, hogy megnyugodjon a lelkiismerete (ha van).
Nekem egyébként mindegy, de a párja, se a tesó, se a szülők nem értenek vele egyet szintén, ő húzza a rövidebbet, nem én.
Jogosan ki van akadva a párja, hogy nem szólt se ő, se a tesó, hogy segítsen, hogy nem volt kíváncsi igazából a tesó anyagi helyzetére.
A kérdező tud azzal gyengén védekezni, hogy heti(!!!) 30-at kap "csak" de nem érti meg, hogy a tesónak most hiányzik majdnem ugyanannyi összeg!
Ha te egyszer empatikus vagy, bele tudod magad érezni a másik szituációjába [hogy szégyellte bevallani, hogy nincs annyi összege miután kész kérdést szegezett hozzá (27, vagy nem megyek), akkor inkább rábólint] és elismeri, hogy ez az egész nem történt volna meg, hogyha nem felelt volna úgy, hogy:
"Igen, persze elmegyek!"
hanem pl.
"Nem, ne haragudj, mert nincs rá pénzem!"
vagy:
"Talán, megkérdezem a testvéred, hogy ad-e kölcsön,
de megkérdezhetjük együtt is, ha gondolod!"
és persze így válaszolni:
" Szívesen, de nincs annyi pénzem jelenleg, viszont eltudok menni, hogyha megegyezünk és kifizetetted a felét!"
Ennyit kellett volna tenni, nem mar most az áldozatot játszani!
#44:
Már nem azért, de te ki vagy, hogy megmond, hogy ki mit gondoljon, vagy írjon? Netán a kérdező maga, vagy az anyja vagy? Semmi közöd ahhoz, hogy kinek mi a véleménye.
Egyébként meg nem tudom, hogy miről dumálsz, mármint "nem tartozik szorosan a kérdéshez" amikor a kérdés lényege maga a pénz. :DDD
30 000 Ft-ért nyavúkol mindkettő lány. Valamelyik jogosan, a másik meg nem.
A másik megszívta (nem tudom meddig) és kész.
Engem egyáltalán nem izgat, hogy mire költi a 30 000 Ft-ot hetente, az a lényeg, hogy nem dolgozik, nincs pénze állítása szerint és mégis utazgatott 400+ km-ért.
Azon volt felháborodva, hogy a tesó nem kérdezte meg, hogy mennyit kellene fizetnie neki bele és ahelyett, hogy azt mondta volna, hogy na jó nekem erre nincsen szükségem már a legéslegelején, vagy amikor nem kérdezte a tesóka ő mondhatni bosszúból kifizetette vele az egész út árát, sőt többet kért el, mint amennyit tankolt!!!
Ha úgy gondolta, hogy unfair a tesó viselkedése, akkor miért vágott neki vissza? Tudod mit csinált volna egy érett ember? Nem ment volna sehová (és esetleg ha akart volna ő maga szólt volna a párjának, hogy azért megkérdőjelezhető a testvér attitűdje)!!!
A kérdező kérlek szépen "Aki másnak vermet ás maga esik bele!" közmondás szerint járt és ennyike.
Mégha kettőjük között nem is szoros a kapcsolat, de különösen ha nagyon "jóban voltak" eddig az incidensig én nem is tudom elképzelni, hogy valaki hogyan viselkedhet így a párja testvérével, akit ELVILEG tisztel, kedvel!
Egy kukkot nem szólnék, hogyha kliensről lett volna szó, de ez a szóban forgó lány még mindig a partnere testvére!
Hiába nem tetszik az a rész a legfontosabb az egészben, amikor verziókat tüntethettett volna fel neki, nem költői kérdést (30 000 Ft) és az, hogy nemleges lett volna a tesó kérdésére miszerint segítene-e:
"Bocsánat, de nincs időm, nincs annyi pénzem, nem akarom lefárasztani a párom, se a szüleim, ezért nem tudok menni, sok sikert!"
Ennyi és PONT.
Látom, azért ide is jól idetalált a csürhe...
Pénzéhes valaki, mert neki sem a fán nő a pénz?
Érdekes egy felfogása van itt egynéhány embernek... Közben, meg akik az utolsó pár oldal hozzászólását írták, azok szednék ki 2 forintért is a másiknak a szemét, házon belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!