Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan esik rosszul, hogy a párom nem állt mellém abban, hogy miért nem vonattal mentem?
Barátom nővére sminkesnek tanult, kérdezte, hogy a vizsgán lennék-e a modell, mert aki eredetileg lett volna, nem ért rá. Mondtam, hogy persze, ráérek, elmegyek.
Vidékről mentem Pestre, kocsival. Előtte kérdeztem, hogy az útiköltségemet állná-e, mert ez így nekem összesen 27 ezer forint (pályamatrica + üzemanyag). Írta, hogy igen, persze.
Aztán tegnap mondja nekem a párom, hogy hát tőle is elkérhettem volna a pénzt, minek kérdeztem meg a testvérét erről, mert neki ez annyira rosszul esett... És hogy ez otthon, a szüleinél is téma volt, hogy minek mentem én kocsival, diákjeggyel a vonatot 5 ezer alatt megúsztam volna, meg a 10 napos pályamatrica is minek kellett, annak az árát leoszthattam volna időarányosan, mert nem mind a 10 nap megyek én Pestre a lányukhoz, egy napra kellett csak.
Reggel hallom, hogy az anyjával beszél, mondja neki, hogy "visszafizetem, visszaadom én neki ezt a pénzt majd, na, nyugodj meg". Kérdeztem, ez mi volt, mondta, hogy semmi, csak hogy most ez a 30 ezer forint hiányzik a testvérének nagyon és hogy ő inkább odaadja neki a nevemben, ne legyen ebből gond később. És ezen vannak ki, hogy miért kocsival mentem, mikor a vonat olcsóbb. Ja, csak éppen több átszállás, többszörösen annyi idő, mint autóval, a legelső, hajnali vonattal kellett volna menjek és azt sem tudta megmondani, hogy mikor végzünk, tehát lehet, hogy késő este értem volna haza... Ráadásul ezen a részen vonatbaleset is volt nemrég, késések voltak, pótlóbuszok jártak, 35 fokban ez nekem nagyon nem hiányzott.
Nem tudom, miért nem lehet megmondani a szülőknek, hogy ha a lányuk valakitől elvárja, hogy 400+ km-t utazzon oda-vissza egy nap, akkor alap, hogy az útiköltséget állja és nem veri magát, hogy "dE mIéRt NeM VoNaTtAL jÖsSz???". Pesten is találhatott volna modellt, a sminkiskola is mondta, hogy aki nem tud szerezni, annak biztosítanak, csak ő nem akart idegent sminkelni...
Azt nem értem, hogy ebbe miért pofázik bele a család? Ez a barátod nővére és a te dolgod, hogy ő mennyit vállal a te útiköltségedből. Még párodnak sincs köze hozzá. Amennyiben a barátod nővérének még nincs önálló keresete és a szüleitől függ, akkor értem, de akkor meg előbb neki kellett volna ezt velük letisztázni, mielőtt vállalja, hogy kifizeti az utazásod.
Vannak amúgy ilyen emberek. Egyik exem, de főleg az anyja szabályos hisztit levágott, mikor kocsival mentem hozzájuk (természetesen az én saját költségemen). Mert hogy mit vezetek 250 km-et és mit urizálok.
"Előtte kérdeztem, hogy az útiköltségemet állná-e, mert ez így nekem összesen 27 ezer forint (pályamatrica + üzemanyag). Írta, hogy igen, persze."
Megállapodtatok, semmi gond. Most már csak fizesse ki.
Ez a kettőtök dolga, senki másé.
Hát ez gáz, miért nem írta egyből, hogy nem tudja állni??
Gáz az egész család, a párodat is beleértve.
Összességében te is tisztázhattad volna előre, hogy autóval mész és az ennyibe fog kerülni, így is oké-e. Ő is rákérdezhetett volna mennyire számítson... Mellesleg előtte megkérdezhetted volna a párodtól, hogy szerinte kérd-e el az útiköltséget, vagy az ő családjukban ennyi "szívesség" belefér és esetleg ad rá ő pénzt. (Csak azért mondom, mert nálunk simán belefér, sosem kérnénk ilyesmiért pénzt.) És akkor tisztázni lehetett volna előre, hogy ezért és ezért nem mész vonattal.
Igen, ez most bolhából elefánt a család részéről. Teljesen felesleges nyálverés, de alapvetően ha tiszta kommunikáció előzte volna meg mindkét oldalról a szitut, akkor nincs keveredés.
Ő Pesten lakik amúgy is.
Előre leírtam neki, hogy mennyi, miért annyi. Arra írta, hogy persze, kifizeti.
Egyetemista vagyok, nem dolgozom, nekem az a 30 ezer a heti zsebpénzem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!