Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan esik rosszul, hogy a párom nem állt mellém abban, hogy miért nem vonattal mentem?
Barátom nővére sminkesnek tanult, kérdezte, hogy a vizsgán lennék-e a modell, mert aki eredetileg lett volna, nem ért rá. Mondtam, hogy persze, ráérek, elmegyek.
Vidékről mentem Pestre, kocsival. Előtte kérdeztem, hogy az útiköltségemet állná-e, mert ez így nekem összesen 27 ezer forint (pályamatrica + üzemanyag). Írta, hogy igen, persze.
Aztán tegnap mondja nekem a párom, hogy hát tőle is elkérhettem volna a pénzt, minek kérdeztem meg a testvérét erről, mert neki ez annyira rosszul esett... És hogy ez otthon, a szüleinél is téma volt, hogy minek mentem én kocsival, diákjeggyel a vonatot 5 ezer alatt megúsztam volna, meg a 10 napos pályamatrica is minek kellett, annak az árát leoszthattam volna időarányosan, mert nem mind a 10 nap megyek én Pestre a lányukhoz, egy napra kellett csak.
Reggel hallom, hogy az anyjával beszél, mondja neki, hogy "visszafizetem, visszaadom én neki ezt a pénzt majd, na, nyugodj meg". Kérdeztem, ez mi volt, mondta, hogy semmi, csak hogy most ez a 30 ezer forint hiányzik a testvérének nagyon és hogy ő inkább odaadja neki a nevemben, ne legyen ebből gond később. És ezen vannak ki, hogy miért kocsival mentem, mikor a vonat olcsóbb. Ja, csak éppen több átszállás, többszörösen annyi idő, mint autóval, a legelső, hajnali vonattal kellett volna menjek és azt sem tudta megmondani, hogy mikor végzünk, tehát lehet, hogy késő este értem volna haza... Ráadásul ezen a részen vonatbaleset is volt nemrég, késések voltak, pótlóbuszok jártak, 35 fokban ez nekem nagyon nem hiányzott.
Nem tudom, miért nem lehet megmondani a szülőknek, hogy ha a lányuk valakitől elvárja, hogy 400+ km-t utazzon oda-vissza egy nap, akkor alap, hogy az útiköltséget állja és nem veri magát, hogy "dE mIéRt NeM VoNaTtAL jÖsSz???". Pesten is találhatott volna modellt, a sminkiskola is mondta, hogy aki nem tud szerezni, annak biztosítanak, csak ő nem akart idegent sminkelni...
23-as: Jól beégtél abban a kérdésben, hogy ki nem tud értelmezni:-D
Én 30-as, dolgozó nő vagyok, belefér bármikor 20+ ezres kiadás váratlanul, de nem dobnám ki erre a pénzt. Voltam többször is a legjobb barátnőm modellje, amikor kozmetikusnak tanult, egy városon belül vagyunk, természetes volt, hogyha időben meg tudom oldani, segítek (a kezelésekre, műszempillára stb. nem volt szükségem).
Azon meg végképp nem tudom, mit nem lehet érteni, hogyha ez a heti pénze, akkor ne verje el ismerősre, mert neki nem lesz, és kérhet mondjuk pluszban a szüleitől.
Végülis meg lett fejtve a történet ez a lényeg. Más értékrendű a párod családja és kész. A párod is ezért érzi úgy, hogy vissza kéne adnia a pénzt a tesójának és nem kardoskodnia a családjával, míg te inkább szembe fordítanád őket, mert igen is neked van igazad. Ez csak pénz könyörgöm...
Nem mondom, hogy nem jogos a felvetésed, de egyrészt, ha te "elb*szott időnek" érzed ezt, akkor miért mondtál igent? Nekem már ez is fura...
Másrészt pedig megkérdezhetted volna, a párodat náluk mi a szokás, mert neked erre nincs pénzed. Ha azt mondja náluk nem szokás pénzt kérni azért, mert segítenek egymásnak, akkor továbbléphettek, hogy 1. lemondod, 2. megbeszélitek honnan szedtek rá pénzt, pl. ő megtankolja az autót. Ennyi.
Ahogy ők nagy feneket kerítenek a sztorinak, úgy te is. A párod adja vissza a pénzt, mondjátok, hogy bocsi a félreértésért és kész, pont, lépjetek tovább. Felnőtt emberek vagytok. Ilyenekből tanultok, hogy lehet legközelebb máshogy... Hátha a másik fél is bocsánatot kér a téma túltolásáért.
31.es, szerintem továbbra is te nem bírod felfogni amit írtam :(
Viszont, rávilágítottam, hogy többet kért el, mint amennyit ténylegesen tankolt (akkor is ha matricát is vett (:) ez viszont már nem korrekt. Csak direkt nem akartam kihangsúlyozni, de a gyengébbek kedvéért mégis muszáj látom. Másrészt, családon belül létezik a szívesség fogalma. És ha tényleg minden rendben lenne, és a kérdező magabiztosan tudja hpgy neki van igaza, akkor ez a kérdés ki sem íródott volna a GYK-ra… 🥲
Hopp, kérdező.
Egy ponton egyetértek a 2 és fél pipással, hogy elfogadtad az ajánlatot ajánlott te magadtól! Abba nem fér igazán bele, hogy te pénzt kérsz el érte különösen azt figyelembe véve, hogy ugyanúgy tanul, mint te, ugyanúgy nincs pénze, mint neked.
Nyugodtan lehetett volna úgy, hogy a fele utat állja ő és a felét te.
A vonat hülyeség lett volna ez biztos, de még mindig lehetett volna a párod belevonni, hogy segítsen bele, vagy valami.
Sőt igazság szerint hogyha tudtad, hogy nincs rá pénzed, nem adott volna egyik szülő se, akkor nem kellett volna elfogadni az ajánlatot egyáltalán, hanem megmondani őszintén, hogy nincs rá keret.
Tudtad, hogy kevés fityingje van, vagy ha nem voltál vele tisztában illett volna megkérdezni, hogy pl. :
"Fanni, bocsánat, hogy érdeklődöm, de van annyi pénzed, hogy beszállj az útiköltségbe? Mert megmondom őszintén, hogy én most le vagyok égve."
Es lehetett volna más megoldást keresni, mint a szüleid, mint a párod, mint az ő szülei, vagy egyáltalán nem egyeztél volna bele az egészbe.
A te párod és a családja azért beszélnek ki téged, mert önzőnek és olyan embernek tűnsz, aki sz az utolsó forintot is szétszámolja, de másra tekintettel nincs.
Beégetted magadat és a párodat a család előtt, rossz hírnevet okoztál saját magadnak, mert nem vagy következetes és persze egoista vagy.
Túl lehet lépni a témán, de elnézést kell kérned a barátod testvérétől és a párodtól is.
Viszont ha ilyesmi pénzügyi "szivessegek" újra előbukkannak tőled biztos nem kér senki, le írtad magad és nehéz lesz kimászni a slamasztikából, aminek az okozója, kiindulópontja te vagy. 😬😬😬
"Barátom nővére sminkesnek tanult, kérdezte, hogy a vizsgán lennék-e a modell, mert aki eredetileg lett volna, nem ért rá. Mondtam, hogy persze, ráérek, elmegyek."
Kérdést tett fel, amire te nem-el is válaszolhattál volna, hogyha nem volt 400km-re lé.
"
Nem tudom, miért nem lehet megmondani a szülőknek, hogy ha a lányuk valakitől elvárja, hogy 400+ km-t utazzon oda-vissza egy nap, akkor alap, hogy az útiköltséget állja"
Ő meg, se a szülei, se a párod, se én, se a 33-as nem érti, hogy hogyan képzeled, hogy kérdést tett fel, szivesseget kért te meg az egész útiköltséget kifizetetted az ELVILEG jövőbeli sógornőddel, akit szintén nem vett fel a pénz!
Képzeld el fordítva is a szituációt, hogy neked nincs pénzed és kifizetetti veled az egész utat oda-vissza aztán pattogj.
Nyugodtan szakíts, mert ezek után kimutattad a pénzéhes énedet, a senkire tekintettel lévő arcodat és hidd el ezek után se szivesseget nem fognak tőled kérni se neked nem tesznek szivesseget!
#36:
Ez nem kötözködés, miért dobálódzol olyan szavakkal, amelyeknek nincs értelmük? Egy kezdő sminkest, vagy mindegy mi a munkája szerinted felvett a pénz?
Most nem azért, de hogyha a kérdézőnek nincs annyi pénze, akkor miért nem lehet a tesónak se?
Na de tegyük fel túlzott a tesó, van neki csak nem annyi...(De amúgy kérdezőnek is van csak nem sok).
Még mindig az a kiindulópont, hogy ha te neked nincs, akkor nem mész 400 km-t (+) utazgatni! Ha a tesó azért akadt volna ki, hogy nemet mondott volna, akkor alairom igazad van.
De a kérdező egyezett bele a szivessegbe! Mint írtam már az elején meg lehetett volna érdeklődni, meg lehetett volna beszélni, hogy beleszáll a költségekbe a lány félig! Vagy a párjának szólhatott volna (hogyha azt mondta volna a lány, hogy nincs akkor is), hogy segítsen neki(k).
De nem tette ő elkérte oda-vissza az útiköltséget mindenféle teketória nélkül! Merthogy szerinte, idézem:
"Nem tudom, miért nem lehet megmondani a szülőknek, hogy ha a lányuk valakitől elvárja, hogy 400+ km-t utazzon oda-vissza egy nap, akkor alap, hogy az útiköltséget állja"
Így normális, empatikus, okos, érett felnőtt ember nem gondolkodik és nem viselkedik!
Több opció fel van tüntetve, hogy mit kellett volna tennie, de ő azt választotta, ami számára hasznot jelent és kész.
Te mit szólnál, hogyha veled fizetette volna ki és nem lett volna utána annyi pénzed? ^^
Szivesseg - egy centet nem kersz el, hiszen a párod testvére, akármikor kérsz te tőle ő majd akkor visszaadja.
Ajánlat - elfogadod, vagy nem, ha ja, akkor megegyeztek előre ki mennyit, ki tud segíteni stb.
Egyszerűen a kérdező egoista, ez tény és való.
Ha mélyen legbelül tudná, érezné, hogy neki van igaza, hogy jól járt el, jól cselekedett akkor nem itt kérdezősködne, hanem kifejtené akár még az egész család előtt is, hogy miért van igaza és/vagy szakítana!
Gondolom én vagyok a 2 pipás😀 ja hàt nem túl népszerű az igazság itt a gyk-n.
Teljesen egyetértek a sok pipással aki azt írta, hogy vissza is utasíthattad volna, hisz téged se vet fel a pénz. Dehát te jószívű vagy, hátad közepére se kívántad és elmentél, cseppet se azért hogy teletankoltasd a q3at meg hogy vetess velük egy pályamatricát amivel lemész 7végén a Balcsira 😀 de igen te vagy a szenvedő alany itt.. mondjuk nem vágom miért, megkapod a pénzed, sérelem nem ért, becsületed meg nem is volt így azér’ nem kár
Még annyit hogy előttem szóló írta: “Így normális, empatikus, okos, érett felnőtt ember nem gondolkodik és nem viselkedik!”
Így van, így az gondolkozik akinek a feneke alá tesznek mindent, nem dolgozik mert egyetemista (nyàri munka se kell) apuék adnak havi 30-40k-t szórakozni. Szóval nem vagy felnőtt tényleg, mert a felnőttek világában nem sza*ozunk azon ha segíteni kell valakinek családon belül.
Két pipás nem hogy nem felnőtt, de ő jár egyetemre! 😂😂😂
Azzal védekezik, hogy ő arra jár és a zsebpénze 30, de basszus azzal dicsekedik, hogy neki nincsen munkája.
Én még olyat életemben nem hallottam, hogy akik szegények, átlagosak, hogy egyetem mellett nem dolgoznak zsebpénz gyanánt legalább.
Ő elvárja a szüleitől, hogy pénzeljék (mert van lóvé, csak letagadja itt?), meg a párja testvérétől is, hogy perkáljon miközben senki nem kényszerítette, hogy igent mondjon. Az az igazság, hogy ő azt hitte, hogy ezzel a "jó cselekedettel" ő most baromira bevagodott volna az egész famíliánál úgy, hogy lesemizte az ÁLLÍTÓLAGOS sógörnőjét! :DDD
Ostoba, pénzéhes, manipulációra hajlamos és végtelenül önző.
Úgy írt végig a lányról mintha ki tudja mit követett volna el ellene holott fordítva történt, a párját, az egész családrol is szépen beszélt mérgében, de persze a saját testveretol nem várta volna el, hogy fizessen, se barátnőtol jobb esetben, rosszabb esetben még őket is lebrenyálná szempilla pillogás, szrmrebbenes nélkül mint a sicc. :DDD
És akkor ő a jó tunderke és az áldozat... Persze, inkább a bárányba bújt farkas. :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!