Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Jogosan esik rosszul, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogosan esik rosszul, hogy a párom nem állt mellém abban, hogy miért nem vonattal mentem?

Figyelt kérdés

Barátom nővére sminkesnek tanult, kérdezte, hogy a vizsgán lennék-e a modell, mert aki eredetileg lett volna, nem ért rá. Mondtam, hogy persze, ráérek, elmegyek.

Vidékről mentem Pestre, kocsival. Előtte kérdeztem, hogy az útiköltségemet állná-e, mert ez így nekem összesen 27 ezer forint (pályamatrica + üzemanyag). Írta, hogy igen, persze.

Aztán tegnap mondja nekem a párom, hogy hát tőle is elkérhettem volna a pénzt, minek kérdeztem meg a testvérét erről, mert neki ez annyira rosszul esett... És hogy ez otthon, a szüleinél is téma volt, hogy minek mentem én kocsival, diákjeggyel a vonatot 5 ezer alatt megúsztam volna, meg a 10 napos pályamatrica is minek kellett, annak az árát leoszthattam volna időarányosan, mert nem mind a 10 nap megyek én Pestre a lányukhoz, egy napra kellett csak.

Reggel hallom, hogy az anyjával beszél, mondja neki, hogy "visszafizetem, visszaadom én neki ezt a pénzt majd, na, nyugodj meg". Kérdeztem, ez mi volt, mondta, hogy semmi, csak hogy most ez a 30 ezer forint hiányzik a testvérének nagyon és hogy ő inkább odaadja neki a nevemben, ne legyen ebből gond később. És ezen vannak ki, hogy miért kocsival mentem, mikor a vonat olcsóbb. Ja, csak éppen több átszállás, többszörösen annyi idő, mint autóval, a legelső, hajnali vonattal kellett volna menjek és azt sem tudta megmondani, hogy mikor végzünk, tehát lehet, hogy késő este értem volna haza... Ráadásul ezen a részen vonatbaleset is volt nemrég, késések voltak, pótlóbuszok jártak, 35 fokban ez nekem nagyon nem hiányzott.

Nem tudom, miért nem lehet megmondani a szülőknek, hogy ha a lányuk valakitől elvárja, hogy 400+ km-t utazzon oda-vissza egy nap, akkor alap, hogy az útiköltséget állja és nem veri magát, hogy "dE mIéRt NeM VoNaTtAL jÖsSz???". Pesten is találhatott volna modellt, a sminkiskola is mondta, hogy aki nem tud szerezni, annak biztosítanak, csak ő nem akart idegent sminkelni...

2023. júl. 18. 12:41
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
0%
Na így már teljesebb a sztori. Nekem belefért volna, neked így nyilván nem volt értelme menni, és akkor így más a leányzó fekvése. Akkor csak annyi hozzáfűznivalóm van, hogy tényleg a barátoddal kellett volna erről egyeztetni inkább.
2023. júl. 19. 14:29
 22/52 anonim ***** válasza:
82%

19, 21-es: Nem tudom, mit kötekedsz, elsőre is tök értelmesen, részletesen leírta a történetet. És persze, egy smink miatt szívesen autózik az ember több 100 km-t, csesz el 20-30 ezret, amikor, ha nagyon akarna, a lakóhelyéhez közel találna jóval olcsóbban, és olyan sminkest, aki pontosan olyat készít, amilyet szeretne. De amúgy meg, ahogy a kérdező is írta, a legtöbb fiatal lány elég jól sminkel maga is.

A kérdezőnek teljes mértékben igaza van, mellesleg, a barátjának a nővére kinyithatta volna a száját, és mondhatta volna, hogy túl sok neki megtéríteni az utazás költségeit, és akkor hagyják inkább. (Nekem mondjuk eszembe se jutott volna ennyire mesze lakó ismerőst megkérni, hiszen tudom, hogy időben, pénzben is sok, akár vonattal jönne, akár autóval.) De nem, ehelyett ő rinyált a családjának.

2023. júl. 19. 15:36
 23/52 anonim ***** válasza:
8%

22, te valami extrém alacsony intellektussal megáldott egyén lehetsz ha nem tudtad értelmezni amit írtam.

Egyrészt amiket utólag írt le, azok sehol se voltak, például, hogy ő is sminkes és a csajnak ez csak hobbi, és van saját keresete.ezzel kiegészítve árnyaltabb a sztori.

Én szívesen autóznék ennyit, ha ezen múlna egy családtagom, vagy jóbarátom sminkes vizsgája vagy előremenetele, és nem kérném el az utazás költségét. De nem vagyunk egyformák, vannak spúrok is.

2023. júl. 19. 15:47
 24/52 A kérdező kommentje:

Nem vagyok sminkes, de azért a mai világban megtanulni sminkelni szépen, igényesen nem agysebészet.

Úgy látom, továbbra sem érted a fő problémát. De leírom, többedik alkalommal is: te egy 30 éves, keresettel rendelkező, önmagát eltartó, felnőtt nő vagy. Én egy 20 éves egyetemista lány, akinek ez a 30 ezer forint a heti költőpénze. Tehát én egész héten ebből gazdálkodom, megyek erre-arra. Nem fér bele, hogy az összeset elköltsem üzemanyagra, mert a barátomnak a testvére nem akar idegent sminkelni, és menjek én fel emiatt Pestre, mert ráérek...

2023. júl. 19. 15:52
 25/52 anonim ***** válasza:
22%
Oké. Mondtam rendben van. Te egy 20 éves egyetemista lány vagy Audi q3al de tankolni már nincs pénzed.😀
2023. júl. 19. 15:59
 26/52 A kérdező kommentje:

Nem igazán éreztem volna fairnek, ha ezt a túrát (is) a szüleim állják, úgy, hogy életükben nem találkoztak még a barátomnak a családjával.

Annyit tökéletesen tudok bele tankolni, amennyi üzemanyag nekem a mindennapokban itthon kell! :)

2023. júl. 19. 16:01
 27/52 anonim ***** válasza:
9%
Rendben, de ez a kérdés azért született meg, mert a barátod, a családja és te magad is érzed hogy nem teljesen oké hogy elkérted a pénzt. Szóval nem engem kell meggyőznöd, hanem magad. Ők másmilyenek mint te, ők valószínű ingyen segítettek volna, és ők nem tudtak a gyerekük popója alá rakni egy autót, ezért ők másképp gondolkoznak. Nem ugyanaz a világ vagytok te és a barátod családja.
2023. júl. 19. 16:06
 28/52 A kérdező kommentje:

De, szerintem nagyon is oké, egy percig nem éreztem ezt problémának. Fordított esetben sem vártam volna el, hogy ő ingyen ugráljon nekem egész napokat. Ugyanígy, ha valaki értem jön a reptérre, aki nem anya, apa, nagyszülő, tőlük is megkérdezem, mivel tartozom, hazafelé ha megállunk valahol, meghívom őket arra, amit kérnek stb.

Egyedül az zavar, hogy a barátom nem volt képes leállítani a szüleit, meg még ő mondja, hogy visszaadja a pénzt a tesójának.

2023. júl. 19. 16:10
 29/52 anonim ***** válasza:
22%
Akkor ha nem tudsz azonosulni a nézetével hagyd el, neki is jobb lesz hosszútávon. Nekik nem forog a világuk a pénz körül ennyire mint neked. Lehet meghálálta volna máshogy, vagy ha neked van szükséged segítségre zokszó nélkül ment volna. De mondom ha ennyire igazságtalannak érzed ahogy viselkednek, akkor hagyd el a barátod
2023. júl. 19. 16:13
 30/52 A kérdező kommentje:
Az, hogy a heti pénzemet nem dobom ki az ablakon, nem azt jelenti, hogy a pénz körül forogna az életem. De igen, ilyen sajnos a valóság, hogy bizony a boltokban, kávézókban fizetni kell, nem fogadják el a pénz helyett azt, hogy hát én most nem tudok fizetni, mert jófejkedtem a párom rokonával...
2023. júl. 19. 16:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!