Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Jogosan esik rosszul, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogosan esik rosszul, hogy a párom nem állt mellém abban, hogy miért nem vonattal mentem?

Figyelt kérdés

Barátom nővére sminkesnek tanult, kérdezte, hogy a vizsgán lennék-e a modell, mert aki eredetileg lett volna, nem ért rá. Mondtam, hogy persze, ráérek, elmegyek.

Vidékről mentem Pestre, kocsival. Előtte kérdeztem, hogy az útiköltségemet állná-e, mert ez így nekem összesen 27 ezer forint (pályamatrica + üzemanyag). Írta, hogy igen, persze.

Aztán tegnap mondja nekem a párom, hogy hát tőle is elkérhettem volna a pénzt, minek kérdeztem meg a testvérét erről, mert neki ez annyira rosszul esett... És hogy ez otthon, a szüleinél is téma volt, hogy minek mentem én kocsival, diákjeggyel a vonatot 5 ezer alatt megúsztam volna, meg a 10 napos pályamatrica is minek kellett, annak az árát leoszthattam volna időarányosan, mert nem mind a 10 nap megyek én Pestre a lányukhoz, egy napra kellett csak.

Reggel hallom, hogy az anyjával beszél, mondja neki, hogy "visszafizetem, visszaadom én neki ezt a pénzt majd, na, nyugodj meg". Kérdeztem, ez mi volt, mondta, hogy semmi, csak hogy most ez a 30 ezer forint hiányzik a testvérének nagyon és hogy ő inkább odaadja neki a nevemben, ne legyen ebből gond később. És ezen vannak ki, hogy miért kocsival mentem, mikor a vonat olcsóbb. Ja, csak éppen több átszállás, többszörösen annyi idő, mint autóval, a legelső, hajnali vonattal kellett volna menjek és azt sem tudta megmondani, hogy mikor végzünk, tehát lehet, hogy késő este értem volna haza... Ráadásul ezen a részen vonatbaleset is volt nemrég, késések voltak, pótlóbuszok jártak, 35 fokban ez nekem nagyon nem hiányzott.

Nem tudom, miért nem lehet megmondani a szülőknek, hogy ha a lányuk valakitől elvárja, hogy 400+ km-t utazzon oda-vissza egy nap, akkor alap, hogy az útiköltséget állja és nem veri magát, hogy "dE mIéRt NeM VoNaTtAL jÖsSz???". Pesten is találhatott volna modellt, a sminkiskola is mondta, hogy aki nem tud szerezni, annak biztosítanak, csak ő nem akart idegent sminkelni...

2023. júl. 18. 12:41
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
81%

Hát akkor b.sszák meg.

Na pont ezért vagyok szingli. Ez a fajta szarkavarás k.rvára nem hiányzik.

2023. júl. 18. 14:33
 12/52 anonim ***** válasza:
91%
Teljesen jogosan fizettetted ki vele, hiszen te tettél neki szívességet, elég pofátlan a csaj, meg a család is. Azt sem értem, miért szólnak bele, ez a kettőtök dolga. Ha maradsz ebben a családban, később sem lesz jobb.
2023. júl. 18. 15:06
 13/52 anonim ***** válasza:
97%
Helyedben megszabadulnék az egész famíliától (akik nem látnak maguktól jobbat, ügyesebbet, egymásnak nyafognak és egymást védik, másnak nem lehet még részben se igaza), szakíts több legyet utsz le egy csapásra, win-win.
2023. júl. 18. 16:10
 14/52 anonim ***** válasza:
89%

Te korrektül leírtad, mik a feltételek. Senki nem várhatja a másiktól, hogy ingyen áldozza az idejét/pénzét szívességből.

A másik fél elfogadta. Innentől minden vekengés, okoskodás, fillérbaszás csak mellébeszélés.

2023. júl. 18. 17:06
 15/52 anonim ***** válasza:
13%
Jesszusom milyen autóval mentél Pestre hogy 21 ezer volt az üzemanyag? Kamionnal?
2023. júl. 19. 13:49
 16/52 A kérdező kommentje:
Q3-as Audi. Nem éppen alacsony a fogyasztása.
2023. júl. 19. 13:53
 17/52 anonim ***** válasza:
24%

Nekem is 2000es dízelem van, mégse fogyaszt ennyit😀 napi 200km-t ingázok, és negyed tank megy le. Egy teli tank 30 korul van. Nem tudom honnan mentél de az ország legkeletibb pontjától is max fél tank lenne Pestre felmenni.

Amúgy a kérdésedre a válasz: szerintem te is puttó vagy, nálunk a családban nem kérünk el benzinpénzt ,nevetséges is lenne😀 ha valakiért fel kell ugrani Pestre a reptérre, akkor kérjek el 20 ezret meg vetessek vele pályamatricát? 😀 szerintem ez családon belül engem minősítene ;)

30N

2023. júl. 19. 13:59
 18/52 A kérdező kommentje:

Oké, de Pestről haza is kellett jönnöm, összesen ez 400+ km volt oda-vissza nekem. És az üzemanyagon felül még ebben benne volt a pályamatricának is az ára.

Te 30 éves vagy, gondolom dolgozol, eltartod magad. Én 20 éves vagyok, egyetemre járok, nincs munkám, a szüleim tartanak el. Nekem 30 ezer forint az a heti zsebpénzem, nem azért kapom, hogy másnak az aktuális hobbija miatt elutazgassam. Vagy ha te egy még tanuló rokonodtól kérnél szívességet, ami ekkora kiadással jár neki, elvárnád, hogy saját maga állja? :)

De én le is írtam neki, hogy ezt állja-e, még mielőtt elindultam volna. Azt mondta, hogy igen, persze. Tehát nem értem az utólagos felháborodást.

2023. júl. 19. 14:02
 19/52 anonim ***** válasza:
17%

Értem, de valószínű nem fogott fegyvert a fejedhez, hogy márpedig te legyél a sminkmodell, pont unatkoztál, és tetszett is az ötlet hogy kisminkel? Gondolom valami ilyesmi is van a háttérben…. Készült kép az instára az új sminkeddel amiben dicsekszel? Akkor viszont win-win.

Amúgy nálunk a szívesség családon belül sosem pénzért ment…. Nyilván ha szívességet teszek valakinek, ő is tesz majd nekem ha szükségem lesz rá… ez amolyan íratlan szabály. Plusz mivel ő sem dolgozik, ezért gondolhattad, hogy neki sincs pénze és a pároddal megbeszélhetted volna, hogy kérjél-e érte pénzt, mert így is úgy is a szülei fizetik majd ki.

2023. júl. 19. 14:11
 20/52 A kérdező kommentje:

Nem fogott fegyvert, csak meghallgattam, hogy aki ment volna eredetileg, annak közbejött valami és most nincs, akit sminkelhetne a vizsgán, idegent nem szeretne és tudja, hogy nekem már nyári szünet van az egyetemen, beleférne-e az egy nap nekem?

Szeretek, és tudok is sminkelni, így nekem ebben nem volt semmi extra, vagy különleges dolog, sőt, hazaindulás előtt le is mostam, mert a nyári 40 fokban nem igazán éreztem jól magam a full glamben.

Instagramon pedig 4 darab kép van kint, annak a legközelebbi barátnak és családtagnak, akik követnek. A legutóbbi tavaly októberi, ami a szülinapomon készült. Nincs szükségem a közösségi médiás kamu ömlengésre, meg hogy ott dicsekedjek bárkinek is (sminkkel dicsekedni, komolyan?:D).

Dolgozik, ez neki teljesen hobbiszinten megy, ment.

És bármennyire is íratlan szabály, szerintem alap, hogyha valaki rám szánja a napját, utazik 400+ km-t az én kedvemért, akkor legalább megkérdezem azt, hogy álljam-e az útiköltségét. Főleg, ha az adott illető még tanul, nincs saját pénze. Senkitől nem várnám el, hogy az én kedvem miatt tizenezreket dobáljon ki az ablakon.

Nyilván, ha 30 km-ről lett volna szó, akkor hagyom az egészet, de itt jóval több volt.

2023. júl. 19. 14:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!