Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mi a megoldás, ha (állítólag)...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a megoldás, ha (állítólag) túl sokat várok egy párkapcsolattól, egy másik embertől?

Figyelt kérdés
2023. márc. 5. 09:05
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
100%

Mit vársz egy másik embertől?

Részletezd egy picit.

2023. márc. 5. 09:07
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
Felülvizsgálni, hogy valóban túl sokat vársz-e. Te mit tudsz nyújtani?
2023. márc. 5. 09:07
 3/27 anonim ***** válasza:
93%
Manapság a kölcsönös tisztelet, hűség, odafigyelés elvárása már sok embernél megugorhatatlan lécnek minősül. Én ezért vagyok egyedül már egy évtizede. De inkább ez, mint egy szar kapcsolat. Szerencsére nem kötelező eltűrni semmit sem egy másik embernek. És mindenáron kapcsolatot sem kell fenntartani valakivel, akinél alap dolgok hiányoznak.
2023. márc. 5. 09:26
 4/27 A kérdező kommentje:

1: ez is az én kérdésem, talán ezzel jobban megvilágítom, mire is kérdezek rá: https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__egyeb..

A volt párom szerint igen, sokat várok, irreálisan sokat. Én meg még mindig nem tudtam eldönteni, igaz-e, hiszen én csak a saját fejemmel, szívemmel tudok gondolkozni, aszerint nem sok. Ezért idegeneket kérdezgetek a gyakorin (ez az a felülvizsgálás, amit te javasolsz), hogy vajon sok volt-e. Én mit tudok nyújtani? Szerintem sokat. Azt a sokat, amit én várok. De hát ez megint csak az én szűrőmön keresztül mérhető. Illetve a volt partnerektől lehetne megtudni, de hát az egy véges szám. Konkrétabban belekérdeznél, hogy mi az, amit én "tudok nyújtani"? Nem tudom utólag se eldönteni, amit én elvártam a legszorosabb emberi kapcsolatomban, hogy támogatást, segítséget nyújtson, az neki eleinte oké volt (vagy én kértem akkor még nem nagyon sokat), később meg már irreálisan soknak találta, ami az én igényem volt. Nekem ezt is nehéz feldolgozni, hogy akkor ő változott meg, ami eleinte vállalható volt neki, később miért lett sok? A legkevésbé se anyagi támogatásra gondolok. Hanem pl olyan dolgokban segítségnyújtás, a tudat, hogy fordulhatok hozzá, ha segítség kell, ami neki könnyen megy, nekem megy a legkevésbé se. Jellemzően műszaki dolgok, szakértelem. Vagy: az is támogatás, segítség, hogy hallgasson meg. Eleinte ez nem volt kérdés, kifejezetten szeretett velem beszélgetni, meghallgatott, nem volt az a lelki élet, ami sok lett volna. Később már fárasztónak talált. Én változtam, ő változott? Nem jogos nehezményezni, ha ő a kezdeti támogatásból visszavett?

2023. márc. 5. 09:27
 5/27 anonim ***** válasza:

Ez nem irreális elvárás, hanem a társad a legjobb barátod is egyben. Így természetesnek kéne lennie, hogy mindenben egymásra támaszkodtok. Ahol szereti egymást a két fél, ott nem kell listába szedni az elvárásokat, hanem adja magát, hogy figyelünk a másikra, mert fontos.

Persze vannak ebben túlzások is nyilván.

A megoldás az lehet, hogy a legjobb barátodból lesz a társad. Magyarán, hogy eleve az értékrendetek, a gondolkodásotok nagyon közel van egymáshoz.

2023. márc. 5. 09:36
 6/27 A kérdező kommentje:
Eszembe jutott még valami, ami segíthet értelmezni a kérdést, most jött szembe egy fb-posztban. Ott azt írják, a számonkérés is bántalmazás. Én őt sokszor számonkértem, nevezetesen amikor megbeszélt dolgokból kihúzta magát. Miért ne lehetne ezeket számon kérni egy emberen? Mire jók a kimondott szavak (aka megállapodás, ígéret), ha még csak arra se, hogy számon lehessen kérni?
2023. márc. 5. 09:58
 7/27 anonim ***** válasza:

Akinek te vagy a nagybetűs szerelem, annak nem leszel sok semmilyen értelemben... Tehát nem fog kiakadni,ha te kéred tőle,hogy edényt mosogasson,vagy hogy többet kommunikáljatok,vagy hogy néha lepjen meg egy csokival,szál virággal.Inkább köt veled egy kompromisszumot,mert meg tudjátok beszélni a dolgokat.

Ugyanez például a féltékenység témakör is.Egy felnőtt,érett ember nem fog kétes helyzeteket teremteni,hogy legyen min rágódnod,nem fogsz két napokat várni a válaszára és egyebek.

2023. márc. 5. 09:59
 8/27 A kérdező kommentje:
A legjobb barátomból lesz a társam? Hát...nem tudom, lehet, hogy ez valakinek összejött. De nekem barátaim se nagyon vannak, válogatós vagyok. Illetve ha mégis lenne valaki, akit a barátomnak tartok, mi az esély arra, hogy megkívánom, romantikus kapcsolatba ültetem át, ami eddig volt? Hiszen a párkapcsolatot csak ez választ el egy legjobb barátságtól, nem?
2023. márc. 5. 10:01
 9/27 A kérdező kommentje:
7: pontosan ez az, ami működött évekig és tökéletesen kielégítettnek éreztem magam. Aztán sok lettem neki. Mi volt a hiba?
2023. márc. 5. 10:02
 10/27 anonim ***** válasza:

Igen, a számonkérés...

Ha szeretitek egymást, nincs kétes helyzet és normálisan kommunikáltok egymással, nincs hiányérzet és nincs olyan, hogy számonkérés.

2023. márc. 5. 10:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!