Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mik a tapasztalatok?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mik a tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Első komoly kapcsolatom.

A párom komolyan gondolja velem és szeret beszélgetni mindenről a jövőt illetően, beleértve a problémákat is. Sajnos én szeretem mindenről csak a jót gondolni, nem akarom látni a dolgok kellemetlen oldalát.

Szóba került, hogy egy kapcsolatban egyszer elérkezik az a pont, hogy kicsit unalmassá válunk egymás számára. Barátom úgy vette észre a baráti körében, hogy ez 3-4 év.

Barátom szerint vannak, akik ilyenkor szakítanak, mert nem sikerül átlendülniük ezen. Az a párom véleménye, hogy ilyenkor nem szakítani kell, hanem áthidalni. Viszont arra nem tud választ adni, hogy milyen módon hidaljuk át, mert ezt akkor tudjuk, ha bekövetkezik. De biztos van valami jól bevált módszer ez ellen. Plusz felmerült bennem a kérdés, hogy mi van, ha ez valamelyikünknél hamarabb fog elérkezni, illetve mi az az érzés, amikor unalmassá válik az, akit szeretek?

Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Hogy oldottátok meg? Mikor jött el az a pont? Meddig tartott? És sikerült e áthidalni? Tisztában vagyok vele, hogy örökké nem éghet a láng, de szerintem utána már csak egyfajta biztonságérzet veszi át a szerelem helyét. Lehet, hogy ez az “unalom”?

2021. máj. 27. 01:50
 1/6 anonim ***** válasza:
30%
Akkor jön a gyerek ami 20 év azt se tudod hol áll a fejed.
2021. máj. 27. 02:05
 2/6 anonim ***** válasza:
18%
Utána meg már tényleg jöhet a válás.
2021. máj. 27. 02:08
 3/6 anonim ***** válasza:
91%

Erről mi is sokat beszélgetünk a barátnőmmel. Fél, hogy mi lesz, elhagyom mert megunom őt, vagy valaki csábítóbb lesz stb.

Ha vannak közös célok, közösen fejlődünk, építünk, odafigyelünk egymásra hogy szellemileg és testileg is kielégítő időt töltsünk el egymással, akkor nem fogjuk megunni a másikat. Közös hobbi, közös tanulás, utazások, közös főzés, megélni azt hogy igen, mi ketten összetartozunk, ezek egyben tartják a feleket. Viszont ha már nem figyelünk oda a másikra, se magunkra, nem csípjük ki magunkat mert "Jóvanazúgy", akkor lassan kevésbé fogjuk értékelni a másikat... Fontos az, hogy el akarjuk csábítani egymást rendszeresen, odatenni magunkat, nem kell tökéletesnek lenni mindennap, de igyekezni kell, a párkapcsolat az egy munka is, mint egy gyümölcsfa... hoz gyümölcsöt, ha ápolod.

+fontos a hála is, megköszönni egymásnak dolgokat, értékelni a gesztusokat.

2021. máj. 27. 02:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy a #3 mondja. Nekem is az a tapasztalatom, hogy a kapcsolat unalmassá válását leginkább a foyltonos közös célokért való küzdés tudja megakadályozni. Mindegy, hogy kis vagy nagy cél, a lényeg hogy közös legyen, és motiválja a kapcsolatot az előremozdulásban. A közös programok szintén nagyon fontosak, legyen ez akár csak egy összebújós filmnézés, vagy valami kreatívabb, esetleg egy új hobbi kipróbálása együtt. Nem szabad a másik jelenlétét a kapcsolatban természetesnek tekitneni, mert azzal vége a varázsnak. Ha valaki úgy áll hozzá, hogy a másik úgyis mellette van, minek küzdeni, energiát feccölni az egészbe, akkor annak a kapcsolatnak annyi.
2021. máj. 27. 03:03
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
3 és 4 jól beszél. Érdemes lehet rájuk hallgatni. Ment a +.
2021. máj. 27. 05:42
 6/6 anonim ***** válasza:

Nalunk akkor jott a hazvasarlas es felujitas az volt vagy 3 eve mire vege lett. Aztan 1 ev pihi elveztuk a sajat hazat pihenest. Majd megbeszeltuk a gyereket. Az is majd 1 ev volt mire osszejott. Majd a teso kerdes. Utana beepitettuk a tetoteret a gyerekeknek. Az is volt vagy 2 ev mire kesz lett.

Szoval mindig volt valami 2-3 eves projekt amire koncentraltunk igy siman eltelt az a 14ev. Most eppen telek vasralason torjuk a fejunket h legyen gyumolcs zoldseg. Mert a mi hazunk kertjebe max 2 fa fer el 🙂

2021. máj. 27. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!