Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy férfi szerelmes egy nőbe, időnként miért savazza, miért ereszt meg gúnyos megjegyzéseket?
A szitu kb. olyan, mint az Elfújta a szélben, ahogy Rhett Butler kommunikált Scarlettel.
Aki olvasta a regényt, tudhatja, hogy Rhett halálosan szerelmes volt a nőbe, de ezt csak a legvégén mondta el neki, amikor elhagyta. Egész történet alatt savazta, csomó bunkó megjegyzése volt, és Scarlett végig azt is hitte, h. a csávó nem szerelmes belé.
Szóval ha egy férfi szeret egy nőt, miért beszélhet hasonló stílusban vele?
11
ha olvastad volna a könyvet tudnád, h.
1. abban az időben jelentékeny korkülönbség jellemezte a párokat
2. a többi, Rhett korú férfira nem volt ez a kommunikációs stílus jellemző, ők nem így beszéltek a párjukkal.
Engem olyankor kezdenek rendszerint savazni bizonyos férfiak, amikor nem az általuk elvárt módon reagálok az "udvarlásukra". Én nem szeretem, ha kvázi nagyközönség előtt udvarolnak nekem, és mindenáron ki akarják sajtolni belőlem azokat az érzéseket, amik még számomra sem teljesen egyértelműek és siettetnék a dolgokat, így ilyenkor mindig legalább "kettőt visszalépek" , kicsit távolságtartóbbá válok, hogy egy kicsit tisztán lássak. Ezt valamiért ők kivétel nélkül a férfiasságuk megsértéseként élik meg (pedig nem annak szánom a viselkedésem) és elkezdenek a hátam mögött mindenféle pejoratív szavakkal illetni. (Ezeket általában mindig visszahallom. Ha egyébként szimpatikus lenne az illető, akkor természetesen fájnak tőle ezek a megnyilvánulások, még akkor is, ha nem igazak.)
Ilyenkor persze mindig rájövök, hogy nem ok nélkül van ez a visszalépés,mert tulajdonképpen csak magamat védem a türelmetlen és pitiáner módon viselkedőktől, akik amúgy is csak egy-két dugásra akartak volna használni.
Aki valóban szeret, az soha nem fog savazni, mert eszébe sem jut ilyesmi! Aki verbálisan szemét, az sosem szeretett téged, kérdező. Maximum van egy erős kémia köztetek, amit mindketten többnek szeretnétek látni annál, ami. Vagy legalábbis te biztosan...
1
Jó tudni, hogy a férfiak bunkóságáért is a nők felelősek. 😂
Ezer éve láttam a filmet, arra emlékszem, hogy nem tetszett. :)
Sok szerelmi történetre jellemző, hogy az általuk idealizált kapcsolat egyáltalán nem egészséges. Ez is egy remek példa. Adott egy pasi, aki élvezi, hogy lelkileg bántalmazhat egy nőt, és adott egy nő, aki ezt hagyja. Csodálatosan összeillenek! Bárki más már ötször otthagyta volna őket a retekbe. Ezek meg szabadulni se tudnak egymástól.
Az életkor különbség teljesen lényegtelen, ez személyiség kérdése. Rhett egy ilyen karakter volt, meg gondolom imponált neki, hogy megpróbálja "betörni" a csajszit.
Amúgy sok pasi csinálja ezt, mikor tetszik nekik egy nő, neten még cikkek is vannak erről pszichológusoktól (meg persze femina.hu-szintű "újságíróktól").
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!