Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen érzés pontosan szerelmesnek lenni?
Nem a szexuális vonzalom, akkor mi?
Ti honnan tudjátok, hogy ez már szerelem? Vagy mikortól? Mi volt az amiből rájöttetek, hogy ez nem csak testi vágy?
hány éves vagy? hogy lehet ilyen hülyeséget kérdezni?
ha nem tudod a ba*hatnékot megkülönböztetni a szerelemtől, ott bajok vannak!
Nem olyan egyszerű az. Még én se tudok teljesen választ adni sokéves kapcsolatok után se...28F
2
elég gáz... a felnőttség kritériuma, h. legalább az elemi ösztönt meg tudod különböztetni a nemesebb érzésektől.
Nem tudom így felnőtt kategóriában már meglévő kapcsolatban nem tudod eldönteni hogy ez szerelem-e vagy sose voltál szerelmes és nem tudod mi az.
A testi vággyal ellentétben a szerelem általában lassabban alakul ki. Sokat kapod azon magad hogy nap közben az illetőre gondolsz, ábrándozol róla (nem szexuális dolgokat), jó érzéssel tölt el ha rá gondolsz, szeretnél vele lenni, szeretnéd ha jó véleménye lenne rólad. Megtennél érte szinte bármit ellenszolgáltatás nélkül, aggódsz érte, hiányzik ha nincs veled. Képes vagy magad elé helyezni. Órákig tudnál róla áradozni, hogy milyen csodás.
A testi vágynál pedig általában nem is ismerjük jól a vágyott egyént, (de főleg nők hajlamosak szerelmbe hergelni magukat így is, egy kitalált személyiség alapján). Ott általában nem annyira érdekel a másik személyisége, nem akarsz/tudsz vele annyira mélyen beszélgetni. Nem nyugtat meg a jelenléte, pont azért mert nem is passzoltok igazán. Főleg a külsején ábrándozol. Az első jó tulajdonság ami eszedbe jut róla hogy jól néz ki. A szexen túl nem sok közös van bennetek.
Amikor nekem volt alkalmi partnerem, sokszor éreztem idegennek mikor beszélgettünk, idegesített sokszor, gyakran össze is kaptunk. Sokszor voltam úgy vele hogy megvolt a menet már húznék haza, csak messzebb lakott így nem tudtam. Gyakori gondolatom volt hogy fogja már be...A szex amúgy jó volt, de egy idő után már az sem kellett tőle.
Egyáltalán nem olyan, mint amilyennek hittem korábban, mikor kiszemeltjeim voltak.
Olyan érzés, mintha megérkeztél volna. Hazaértél, biztonságban vagy, minden rendben, önmagad lehetsz. A nyugalom, magabiztosság és a béke kötődik hozzá nem pedig az idegesség, tetszeni akarás és dráma.
Egyfajta megvilágosodás is, hirtelen már tudod, hogy ez szerelem és már meg sem kérdőjelezed. Nem vagy féltékeny, nem félsz, hogy elveszíted, mert ez még csak fel sem merül benned lehetőségként. Mindent megosztanál vele, figyelsz és félreteszed a büszkeséged/sértettséged, mert ennél van fontosabb. Mégis ki tudsz és ki is mersz állni magadért.
Stb.
Ez az otthonosság érzés, ami leginkább leírja szerintem.
Én a karjaiban fekve jöttem rá, de sokkal korábban tudtam, hogy hamarosan beleszeretek. Szerelem nélkül is lehet valami több, mint pusztán testi vágy.
3. "Nemesebb érzések"... mesélj azokról a nemes érzésekről! A testi vágy nem lehet nemes? Az, hogy vonzódom egy emberhez, a testéhez, a lelkéhez, az miért ne lenne az?
6. Szerencsétlen xd Biztos akart volna többet is...
Kialakul egy hiány igényerzés a másik emberre. Addig meg teljes voltál. De ha kialakult ez a hianyerzeted amit a masik tölt be, es csak vele leszel teljes, azután már nem vagy teljes nélküle.
Ez meg a bolsogsaggal parhuzamos sajnos.
Mert akkor vagy boldog amikor teljesnek erzed magad. Ezaltal ha egy masik emberrel erzed magad annak, akkor függ a boldogsagod a masik embertől már, de azelott meg nem fügött es boldog voltal nelkule is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!