Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A feminista világnézet tagadja azt, hogy ma a nőknek a domináns férifak jönnek be a társadalomi változásokra hivatkozva?
Azt talán mindenki elismeri, hogy a nőknek az őskorban a domináns férifak jöttek be. Ez nem is lehetett másképp, hiszen akkor veszélyes idők voltakak. Ha a férifi nem volt elég tökös, akkor nem tudta volna elkergetni a barlang elől a vadállatot, hogy megvédje a nőt és a gyereket. Esetleg nem tudta volna megvédeni más törzsektől sem, akik fosztogattak, és nőket raboltak. A nőknek a legvonzóbb a törzsfőnök lehetett, aki erős, vezető alkat volt.
Ma már változott a világ nagyobb a közbiztonság, és ha jól látom a feminizmus kezdte el terjeszteni azt az eszmét, hogy legyen teljes egyenlőség, és, hogy a férfiak is vállalják fel az érzelmeiket. Ezáltal mitha megjelent volna egy új férifitípus, akinek nőies vonásai vannak.
Éppen ezért nekem úgy tűnik, hogy a feministák tagadják, hogy a nőknek a domináns férifak jönnek be. Nem tudom, hogy tényleg így van-e. Jól látom?
De ha igen, akkor mit kezd a feminizmus az evolúciós pszichológia kijelentésével, miszerint az agy nem változott olyan gyorsan a környezettel, és ma is lényegében úgy gondolkodunk, mint régen?
Vagy mit kezd Alan és Barbara Pease - A testbeszéd enciklopédiája című könyvében tett kijelentésével, miszerint a nőknek a domináns férifak jönnek be?
Köszönöm a válaszokat előre is.
Volt honnan szednem a felvetéseimet. Például a National Geographic magazin egyik száma, ami kifejezetten feminista volt. Az ott olvasható egyik interjúból azért leszűrtem 1-2 dolgot.
Na mindegy, téma OFF
Nem azért írtam ki a kérdést, hogy vitatkozzak, hanem azért, mert volt egy kérdésem. Ezt meg-átbeszélgettük, innentől fogva nem érdekel már a topic.
Kérdésedre válaszolva viszont ez volt az a szám, aminek egy példánya a birokomban van:
Szia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!